“MIRE VÁRUNK MÉG? MEDDIG TŰRÜNK MÉG?”

A Donyecki Népköztársaság területén fekvő Jaszinovataja lakói fölöttébb idegesek és indulatosak!
“MIRE VÁRUNK MÉG? MEDDIG TŰRÜNK MÉG?”-kérdezik. Az alany Eduard Baszurin volt.

Aki-nem tudni le tudta-e szerelni Jaszinovataja lakóit-visszatérve Donyeckbe olyan számokat közölt mai tájékoztatóján, hogy az valóban hajmeresztő.
Az utóbbi 24 órában 872 alkalommal intézett támadást a Donyecki Népköztársaság ellen a valcmanista latorhad. Hallgassák csak! Akik nem értenek is oroszul, megértik a fölsorolt települések neveit, amiket ágyúkkal, aknavetőkkel, géppuskákkal terrorizál Kijev ordashada.

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

“MIRE VÁRUNK MÉG? MEDDIG TŰRÜNK MÉG?” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. furnan szerint:

  Dombasz beáldozva. A kapitalista világ békéjéért. A mi “békés” életünkért is.
  Az orosz medve nem akar verekedni.

  De ez nem tarható végtelenségig, ugyanis az imperializmus természeténél fogva mohó.
  Putyin és köre már tudja.
  Sztálinnak volt igaza…..

 2. M G Miklós szerint:

  Nincs szükségük két szocialista köztársaságra. Oroszország kapitalista, Putyin a világ első öt leggazdagabbja közé tartozik ( a jegyzet gazdagok).
  Oroszországban van a világ 2-ik legnagyobb kazár oligarchiája.

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Szerintem, ha a két köztársaság vezetői nem fognak cselekedni, eljőn az ideje, hogy a NÉP a saját kezébe fogja venni a megtorlást, de abba belebuknak a “TEHETETLEN VEZETŐIK is, méghozzá nagyon tragikusan. Tehát ne játszanak a népnek a haragjával, mert az képes lesz a saját vezetőik ellen is fordulni. A történelemből tudjuk, hogy milyen következményei vannak a népharagnak. Baszurin meg ne az ágyuzások számát, meg az anyagi károkat,meg a sebesültek és halottak számát sorolja, hanem aztat sorolja, hogy menyi ellenséges üteget semmisitettek meg, milyen távolságra szoritották vissza az ellenséget ! Siránkozással, tehetlenséggel, cselekvés képtelenségel NEM ÉR SEMIT, de nem csak ő, hanem a felettesei is. Ne feszitsék a húrt pattanásig, mert ha elszakad, saját maguk is megfogják inni anak a keserü levét !

 4. Fergeteg11 szerint:

  A címben feltett kérdésre sajnos az a válasz, hogy addig, amíg az ukránnak el nem fogy a türelme. Oroszország jelen helyzetben nem lehet “agresszor”, mert többek közt ez az újból célul kitűzött hatalmi pozíció ára. Némi vígaszt nyújthat, hogy így még mindig alacsonyabb a veszteség, mint ha hivatalosan is véget érne Minszk 2. És az is, hogy az ukrán támadni fog. Minél több technikát (és embert) halmoz fel a két népköztársaság területén, annál valószínűbb. Erről a valósággal sokszor köszönőviszonyban sem lévő, kényszerhelyzetbe került vezetőik majd gondoskodnak. Még inkább az önjáró sovinisztáik.
  Ó, én biztos vagyok benne, hogy az amerikai “tanácsadók” mindent elkövetnek annak érdekében, hogy erről lebeszéljék őket, és csak ingerlésre biztassák az ukránt. De Donbassz már több mint két éve nyílt seb rajtuk. Minél tovább halogatják a csapást, annál kevesebb lesz a hitelük, akár az anyagiakat, akár a bizalmat nézzük. Ki vesz komolyan egy olyan országot, amely a saját “lázadását” sem tudja kezelni? Krímet már elvesztették, az a hajó elment, arról legfeljebb harciasan lehet beszélni, de a büntetésül kieszközölt szankciók is olvadoznak. Nekik már csak Donbassz maradt. Ha most is követik Joe tanácsait, még mélyebbre süllyednek. Nekik ugyanis egyre több feltételnek kell megfelelni, hiszen az EU nevű ribanc ablaka alatt ácsorognak (Pilótakekszet szorongatva). Donbassz viszont átállt túlélő üzemmódra, és ezt a jelek szerint sokáig tudják tartani. Nem mellesleg jóval olcsóbban is. Az egyezményt megszegő módon elhelyezett haditechika eltakarítása viszont egyre sürgetőbb. Ha az EBESZ elég bizonyítékot gyűjtött róluk, és a többszöri felszólítás és nemzetközi hangsúlyozás is sikertelen, a donbassziak megteszik a szükséges lépéseket. Adjunk nekik annyi bizalmat, hogy ennek módját és idejét rájuk bízzuk! Elvégre mögöttük sokkal komolyabb erők állnak, még ha ez nem is látszik. És ők nem hagyják veszni őket, még ha a divatos összeesküvés-elméletek mást is sugallnak, pl., hogy Putyin lepaktált a világot irányító gonosz háttérhatalommal, és pusztulni hagyja Donbaszt Krímért, meg hasonló agyrémek. Nézve a puszta tényeket, itt Ukrajna és harcias “nemzetközi” támogatói köre az, amely a maga módján dacosan tiltakozik a rájuk kényszerített Minszk 2 miatt, amely egyértelműen nem érdekük (Oroszországnak viszont igen). Donbassz még Ukrajna részének tekinti magát, így ez nekik sem jó, de sajnos nagy ára van a Kijevtől való szabadulásnak. A Bal-Rad és olvasói többségének szociális érzékenysége (remélhetőleg) nagy, ez jó és kívánatos dolog, de amikor megpróbáljuk értelmezni a világ eseményeit, kicsit tovább kell lépni ezen. Ez egy tanács, elsősorban az olvasóknak. Ha majd nálunk lesznek hasonló bajok, ezt úgysem tudjuk megcsinálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.