Nicsak! Ki beszél?

Varju Lászlóéknak több üdülőjük is van

Gyurcsány pártjának második embere is trükközött már a vagyonbevallásával.

varjupanzio

Áprilisban Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke Facebook-profilján ajánlott egy panziót, a posztra az egykori szocialista belügyminiszter, Lamperth Mónika ezt írta: „Lacikám, nem láttam a vagyonbevallásodban ezt a kis pecót. :)”

Abban tényleg nem szerepel, de a Direkt36 kiderítette, hogy a taksonyi Zöld Sziget Panzió valóban Varju Lászlóé és családjáé. Illetve Varju cégének tulajdona, ám ezt nem kell feltüntetni a képviselői vagyonnyilatkozatban, amely így nem ad teljes képet a DK-alelnök valós anyagi helyzetéről. Ennek alapján ugyanis úgy tűnik, mintha Varju nem lenne tehetős: bérelt autó, sok adósság és ennél picivel több megtakarítás, lakása pedig nincs – ahol él, az a felesége tulajdona.
„Rendetlenség”
Varjunak ezzel szemben több olyan cégben is van részesedése, amelyek összesen évi több tízmilliós bevételt könyvelhetnek el – a politikus állítása szerint ezek megélhetése felét adják. A cégek tulajdonába tartozik a taksonyi panzió mellett két kisebb balatoni üdülő és két autó is.
A képviselő ráadásul e cégekben meglévő részesedéseit sem mindig vallotta be pontosan, a Direkt36 szerint 2015 előtt több ponton is hiányosak voltak vagyonnyilatkozatai. Az egyik céget hat, egy másikat kilenc, egy harmadikat pedig három bevallásából hagyta ki. Abban a két évben is hiányosak voltak vagyonnyilatkozatai, amikor a Gyurcsány-, majd Bajnai-kormány alatt államtitkár volt a gazdasági minisztériumban.
Hogy mit mondott erre Varju az oknyomozó portálnak? „Rendetlenségből” felejtette ki egyes cégeit, de mára pótolta a hiányosságokat. A vagyonnyilatkozatai szerinte tükrözik a helyzetet, hiszen a vállalkozásai mögött álló vagyonnak nyilvános adatbázisokban bárki utánanézhet.
Mivel a képviselői vagyonnyilatkozatok jelenlegi formájukban csak korlátozottan alkalmasak arra, hogy átláthatóvá tegyék a parlamenti képviselők gazdagodását, a Direkt36, a 444 és a Transparency International Magyarország egy olyan adatbázist fejlesztett Vagyonkereső néven, amely egy oldalon, digitalizált és kereshető formában gyűjti össze vagyonnyilatkozataikat.   Itt éri el.
(mno)
Bal-Rad komm: Hogy ezek a nemmzetthessek és kevésbé nemmzetthessek milyen “feledékenyek”?! Miközben az ellenmaffiák “feledékenységét” ostorozzák, maguk is rendere elfeledkeznek a SAJÁT dolgaikról. Persze amikor figyelmeztetik EGYMÁST!-akkor jön hogy “elfelejtettem”-meg “nemisazenyéámhanemazasszonyé”, vagy a gyereké, vagy valamelyikcégemé!
De hát nem is csoda hogy azt a sok SZERZEMÉNYT nem tudják észben tartani! Hiszen állandóan azt lesik, hogy az ellenbanda egyedeinek mennyi van! Meg közben a lopásra is figyelni kell, hiszen az lételemük!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.