Szíria

A világ elsőszámú latorállama-az USA-külügyére tegnap arra kérte Moszkvát, hogy a helikopterlelövés miatti “bosszúvágya csituljon”. Megfigyelők ezen nem csodálkoznak, mert az a mértékű martalócirtás amit a felmérgelt Medve rendezett tegnapelőtt és tegnap Szíria szerte, alaposan boríthatja Washington terveit. Kerry attól retteg, hogy nem marad kivitelező pribék az amerikai akciókhoz.

Nagy megértésre nem talált Kerry kérelme. Alepo déli környezetét is ápolásba vették mind az orosz, mind a szír légierő gépei.

Aleppo ostromgyűrűbe zárt brigantijaira apokol zúdult tegnap. Nyolc jelességük is elpusztult a temérdek kitikkasztott banditával együtt. Ahol még tehetik, füstölögnek rendesen, és innovatívan cselekednek.

Héliumgázzal töltött luftballonokat eredetnek! Remélvén, hogy a támadó gépek hajtóművei azokat beszippantják, és majd…

lufilufi1

De kitaláltak más is. Alagutakat furkálnak a már kormányerők kezén lévő területek alá, és azokban méreganyagokat helyeznek el. Aztán fölrobbantják az egészet. Végülis gyilkolásra megfelelő módszer ez.

Persze a lélektani hatást valahogy nem kalkulálják be. Azt, hogy ezekkel a mókákkal csak tovább dühítik a kormányerőket. Amelyek amúgy sem szívesen ejtenek foglyokat.

bidzs

De persze nem csak Aleppoból áll a szíriai polgárháború.
A másik fő hadszíntéren-Deir ez-Zor és környékén is pezseg az élet! Ott is nagyban beindult a latorirtás. Levegőből és a földről egyaránt osztja a szír kormányhadsereg az ISIS-hordát. Dzseyna és el-Bugeylia településeknél a dzsihadisták egyik harctéri parancsnokát, “Abu Ahmed as-Sami” zsiványvezért hidegre vágták. Közel száz közlator társaságában.
Homsz-tartományban Al-Zara városnál látványos kudarcot vallott a latoroffenzíva. Csúnya pofonba szaladtak bele az “an-Nuszra” és a “Harakat Ahrar al-Sham” latorjai. Nem számoltak a légierő gyorsaságával. Néhány életben maradt pribék most a sivatagban bolyong.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Pierre szerint:

  De amúgy este dél nyugat Aleppónál újabb akció indult a város felszabadításáért, vagyis a bent rekedtek kiszabadításáért. http://syria.liveuamap.com/ -ot megfigyelve tegnap óta megvékonyodott a kormányerők által ellenőrzött gyűrű és frissen bejelölt nyilacskák mutatják a támadás irányát, szóval admin írásával ellentétben sokkal kiélezettebb a harc ott.
  Imádkozzunk hogy az ország honvédjai visszaverjék őket és személy szerint időn belül elfoglalják a várost ugyanis tudom hogy a mocskok ásnak alagutat 24 órában megállás nélkül hogy elmenekülhessenek.

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Ne is vegye figyelembe Moszkva Kerry “kérelmét”, mert ez csak ara jó, hogy az ellenség átcsoportosuljon, megerősödjön, szerintem. Ha már ilyen tempóban elkezdték , ilyen tempóban is fejezzzék be, annál keveseb terrorista jut Európába. Így is van belőlük sok, már túl sok is.

 3. Azorka1861 szerint:

  Nem tartozik szorosan a tèmàhoz, de èrdemes megnèzni.
  https://www.youtube.com/watch?v=RZsV6IX0rOQ

 4. Azorka1861 szerint:

  Az USA ès Törökorszàg dacosan viselkednek Aleppo felszabaditàsàval
  kapcsolatban.
  John Kerry: Moszkva ès Damaszkusz tartozkodjanak az aktiv cselekmè-
  nyektöl Sziriàban.
  Mevlüt Cavosoglu, török külügyminiszter: Az Aleppo elleni tàmadàst, be-
  leèrtve a lègi csapàsokat is, azonnal be kell szüntetni.
  http://de.sputniknews.com/zeitungen/20160803/311928612/usa-tuerkei-widerspenstig-befreiung-aleppo.html

 5. Azorka1861 szerint:

  A kurdok frontot vàltoztatnak ès Asszad oldalàn küzdenek.
  A kurdok Alepponàl ès Sziria màs területein a kormànycsapatok oldalàn
  harcolnak a nemzetközi zsoldosok ellen.
  Egy vezetö US Think Tank/”agytröszt” több tàmogatàst követel az USÀ-tol
  a zsoldosok szàmàra.
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/08/03/kurden-wechseln-fronten-und-kaempfen-fuer-assad/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.