Nincs ebben az országban semmi baj!

Ezért érdekli az állatsimogatás Vona Gábort

gabi

A Jobbik elnöke írásbeli kérdést nyújtott be Fazekas Sándorhoz. Elárulták, miért.

Amint arról szerdán beszámoltunk, felbukkant a parlament honlapján egy írásbeli kérdés Vona Gábortól, a Jobbik elnökétől, melyet a földművelésügyi miniszterhez intézett. A címe: „Tervezik-e az állatkerti állatsimogatás szabályainak felülvizsgálatát?” Mivel elég furcsa, hogy ilyen, nem túl fontosnak tűnő témában érdeklődik egy pártelnök egy miniszternél, megkerestük a Jobbik sajtóosztályát.
„A Valódi Nemzeti Konzultáció során egy nagycsaládos anya tette fel a kérdést, hogy miért nem lehet már Gyöngyösön simogatni a kis oroszlánokat” – kezdte az MNO-nak küldött válaszát a párt sajtóosztálya. Mivel Gyöngyös Vonához tartozik, a kérdést követően a pártelnök asszisztense megkereste a gyöngyösi állatkertet, mi a tiltás oka.
„Az állatkert munkatársai elmondták, hogy született egy minisztériumi döntés, mely tiltja az állampolgároknak az oroszlánok simogatását” – írta a Jobbik, hozzátéve, hogy állítólag naponta kell visszautasítani a gyermekeket és felnőtteket, akik oroszlánt simogatnának. A párt állítása szerint „a helyi állatkertben évek óta nagy sikerrel működött az »oroszlánsimogatás«, amelynek keretében a pár hetes, hónapos kisállatokat jellemzően kisgyermekek látogatták, ismerkedtek velük közvetlen közelségből”.
A Jobbik elnöke nem érti a tiltás okát, hiszen nem történt baleset a közelmúltban (legalábbis Magyarországon). Mivel a szabályozás minden állatkertre vonatkozik, Vona Gábor az összes intézmény és az állatkerteket látogatók nevében tette fel kérdését Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek, akinek augusztus 18-áig kell válaszolnia. „Ha ésszerű indokot kapunk arra, hogy miért nem lehet ezen tevékenységet folytatni, akkor azt természetesen elfogadjuk” – zárta levelét a párt sajtóosztálya.
A tiltás jogszabályi alapja a veszélyes állatfajokról és egyedeik tartásának szabályairól szóló 85/2015. (XII. 17.) FM rendelet 27. § (4) bek., mely az állatkert és az állatotthon létesítésének, működésének és fenntartásának részletes szabályairól szóló 3/2001. (II. 23.) KöM-FVM-NKÖM-BM együttes rendelet 9/A. §-át helyezi hatályba:
„Állatkertben létesített állatsimogatóban kizárólag háziasított fajok, illetve olyan fajok egyedei helyezhetőek el, amelyek számára nem jelent fizikai és pszichikai megterhelést az emberekkel való napi érintkezés. Állatsimogatóban veszélyes állat, illetve nem ivarérett, a szülőállattól elválasztott egyed nem helyezhető el.”
(mno)
Bal-Rad komm: “…A Valódi Nemzeti Konzultáció során egy nagycsaládos anya tette fel a kérdést…”
-És mint a LEGKARDINÁLISABB FÖLVETETT PROBLÉMÁT-a Jobbik elnöke AZONNAL szóvá is tette. (Majd FS miniszter kikotolja a megfelelő választ. Határidőre!)
Ebből a rettentő problémából aztán adódik is a következő népszavazási ötlet:
“AKARJA-E ÖN, HOGY HÁZIASÍTSÁK A MAGYARORSZÁGI, EDDIG VESZÉLYESSÉ NYILVÁNÍTOTT FENEVADAKAT, HOGY SIMOGATÁSTŰRŐK LEGYENEK?”
Mi ebből az ügyből a tanulság?
-Hát az, hogy kiderült “A Valódi Nemzeti Konzultáció” során, hogy a legnagyobb probléma az Döbrögisztán Vajdaságban, hogy harapós oroszlánt, medvét, stb. nem lehet simogatni.
Van persze másik tanulság is: A Jobbik igenis komolyan veszi a “Valódi Nemzeti Konzultáció”-t. Amint azt láthatjuk is!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Nincs ebben az országban semmi baj! bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Már Tamás szerint:

  Sajnos úgy tűnik, hogy a Jobbik szép lassan a rosszabbik lesz. Pedig megadatott nekik a lehetőség, hogy az eddigi politikai irányzatoktól eltérően végre valóban a magyarság problémáinak megoldását tűzzék a zászlójukra. De szép lassan elkurvulnak.
  Tavaly novemberben az ország anál-akbáros elözönlése idején elmentem a Bp.14. ker.-ben tartott lakossági fórumukra, (ami részemről egyben az utolsó volt) hátha valami felemelő dolgot tapasztalok.
  Nos, csalódtam bennük mert egy nudli volt.
  Először -az általam tisztel- Szaniszló Ferenc lánya próbált apuci külpolitikai farvizén valamiféle frappáns tájékoztatást adni, de igen gyengécskére sikerült. Istenem, még kezdő a pályán kislány, majd lehet ez még jobb.
  Őt követte Z. Kárpát Dániel aki szintén eléggé összecsapott tájékoztatást adott a világ és a Jobbik dolgairól.
  Majd következtek a kérdések (nagyjából ovis nagycsoportos szinte). Istenemre a régi demagógiába fulladó taggyűlések légkörét idézte az egész. A kérdezőket gyorsan “lelőtte” a nagyívű politikus, mert időközben beesett a boksz-edzője, valamiféle pici bácsi. Ígérete szerint a végén még személyes kérdésekre külön válaszolni fog, de ebből nem lett semmi, mert csak a félig elhülyült edzőjével foglalkozott csak.
  Értjük, tette ezt akkor, amikor kifelé azt propagálták, hogy szélesíteni akarják a tömegbázisukat. Sikerült ismét néhány érdeklődőt elfordítani maguktól.
  2018-ban számukra az egyetlen lehetőséget fogj jelenteni, hogy a fityisz fiókpártjaként a koalícióban reménykedjenek. Megérte cukisodni. Már várom a hírt, hogy Vona együtt koszorúz a Duna parton köves slomoval.
  Sajnos a magyarság sorsa továbbra is le van szarva a politikusok által.

 2. öreg kun szerint:

  Úgy látszott nemzetiek lesznek, csak-hát a népek a Horthy féle nemzeti dolgokat már nem veszik be még a Fidesztől sem hiába erőltetik. Fidesz ellenességük hasonló a Fidesz EU-s ellenességéhez ,nemigen látni mi lesz.

 3. kugli szerint:

  Vona nyugodtan mehet Köves Slomoval együtt koszorúzni, mert egy a származásuk. Vona már az egész Jobbik vezetőséget Slomókra cserélte.
  Nem oly régen volt itt is szó arról, hogy a pénzen vett végzettségű jobbikos frakció vezető is csak akkor nyítja ki a száját, ha Ő magát támadják, az ország, és lakosai érdekében csendben van. És nem csak Ő, hanem az összes többi is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.