Szíria

Aleppo keleti városrészének Sukkari kerületében a Salah al-Din lakótelepen az USA által apanázsolt “Szabad Szíriai Hadsereg” nevű latorosztag ideggázt vetett be augusztus másodikán. Csak éppen a széljárást nem vették figyelembe. Így aztán a helyi lakosokat érte kisebb-nagyobb mértékű hatás. Az biztos, hogy hét civil belehalt. Több mint húsz embert kellett kórházba szállítani: közölte a damaszkuszi kormány Egészségügyi Minisztériumának szóvivője tegnap délután.

Az üggyel tegnap a nyugati fősodratú lakájmédia kellő terjedelemben foglalkozott, részletes tanúvallomásokat ismertetve. Amikből kiszűrődött, hogy vagy orosz vagy szír helikopterekről legalább kettő darab hordót dobtak le, amikben klórgáz-vagy annak keltői-voltak. Mígnam tegnap fordulatot vett a dolog, és független megfigyelők egyöntetű megállapításai szerint semmi ilyesmi nem történt, ellenben az amerikai bábok…

mz

Tegnap délután a nyugati mainstream ámítóhadjáratra már az orosz külügy szóvivője-Marija Zaharova is-reagált. Meglehetősen hosszan és alaposan tette helyre a nyugati hisztériakeltő médiumokat, rendesen kivesézve a megtörtént tényekként előadott hazugságáradaikat. Majd udvariasan elnézést kért a helyre tett zsurnalisztáktól a keresetlen szavakért.

Aleppo-map-July-3rd-2016-696x392

Az Aleppoból keleti irányú latorkitörési kísérletet Salah Ed-Din és Sheikh Said térségében alig pár óra alatt szó szerint fölszámolta a szír kormányhadsereg. A martalócok célja az Aleppo-Ramuss autópálya megkaparintása lett volna. Legkevesebb 250 pribék ment rá a kísérletre. Magyarán: mind odaveszett a mókában. Az autópályát továbbra is a kormányhadsereg ellenőrzi. Erről tanúskodik a damaszkuszi televízió forgatócsoportjának videofelvétele is.
Aleppoban egyre nagyobb romhalmazokból kénytelenek a terrorbandák elmenekülni. Egyes kalkulációk szerint óránként 72 latoregyed kerül leterítésre.
Önmagában csak a szír légierő csak tegnap száz alkalommal támadta a körbezárt brigantikat. Tegnap volt az első alkalom, hogy az új beszerzésű SzU-24M és SzU-34-es gépek is lecsaptak. Kiválóan teljesítettek a kicsinyke célpontok megsemmisítésében.
Az alábbi videot szír kormánykatonák találták tegnap Aleppoban, Ramouseh kerületben. A súlyosan sebesült martalóc felveszi pusztulását a telefonja kamerájával. A cimboráktól kérne segítséget, DE NINCS SEGÍTSÉG!-így hát elköszön. Nincs tovább!
Manbidzsból ma reggelre már szinte teljesen kiszorították az ISIS rémbandát.
Homsz és Latakia tartományokban zajlik tovább a kormánycsapatok tisztogató offenzívája. Újabb tucatnyi bandafőnök került tegnap is terítékre. A bűnbandák nemcsak hogy nagyon meggyengültek, hanem főnökeik elvesztését követően céltalanul ődöngenek egyre több vidéken, MAGUK VÁLVA célpontokká.
Idlib-tartományban az orosz légierő bosszúszomjából van elegük a latorhordáknak. Kétségbeesésükben egymást kezdik gyilkolászni, bizonyítandó, hogy “ők ott se vaútak”! Ezek a kisérletek viszont nemigen hatották meg az orosz gépeket. Rendesen megszórták Saraqib, Sarmink, Kafar Takhrim, Jabal al-Arbaeen, Ram al-Hamdan egymást is irtó pribékjeit.
Deir ez-Zor vidékén sem lanyhul a szír kormányhadsereg támadása. Bár tegnap a város hadsereg kezén lévő Ar-Ravad negyed és az “Eufrátesz” szállodakomplexum ellen megkíséreltek valami rohamfélét a kalifátusista pribékek, igencsak befürödtek az akcióval.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Tarna szerint:

  Ki érti ezt? Már 1 esztendeje szinte az egész világ töri zúzza az ISIS terror hadseregét és még sem bírnak vele!

  • Pierre szerint:

   Az egész világ? A Nyugat csak mutatóba támadja őket és akkor is a civilek látják a kárát.
   Törökország határán keresztül mérhetetlen utánpótlást küld mint anyagiakban mint élő erőforrásban. Izrael szintén pénzzel támogat és ha lehet a levegőből lövi a kormányerőket, szóval ők se bántják a terroristákat. Jordánia Arab emírségek tülkön ülnek pedig már úgy volt hogy szárazföldön megtámadják az országot. Irak felől pedig amerika biztosít korlátlan tankot ágyút múniciót, etc. Aknavetőket, aknákat, bombákat, lőszert, KÖTSZERT, orvosi ellátást, szanitéc felcser, képzett orvosi személyzetet az ISIS támogatására és az An nuszra se kivétel a támogatás alól. Cserébe ők lőnek mindenkire hogy a zavart keltsenek.
   A világ a Terrorizmus mellett van, segítik és támogatják idehaza is őket. A Média meg szít és uszít hogy mindenki gyűlölködjön.
   Szóval van a tej és a kakaó, így lesz a Chocapic!!!! Azaz a háború.
   Asszad mellett csak néhány kurd van meg oroszország…. meg irán meg a hezbollah, meg néhány tálib és pár jófelfogású afgán.
   Ezért olyan nehéz őket legyűrni….

 2. Sir Mock szerint:

  Úgy néz ki a kitörési offenzíva befuccsolt. Főleg, hogy ahol át akarják vágni a körgyűrűt ott még van egy katonai erőd, és ha egy sima kerületet nem sikerül bevenniük, akkor annak elfoglalásában legfeljebb csak valami varázsló segíthetne… 🙂

 3. forradalom! szerint:

  Számomra is érthetetlen.100 ezrével pusztulnak,milliószámra jelennek újabbak és újabbak.Ennyi energiával már 10 sztálingrádi német elpusztult volna anno.Csak jönnek,csak jönnek hosszú tömött sorokban,és soha nem akar vége szakadni.És még csak a Közel-keleten tartunk,Európa csak ezután fog következni.Itt könnyebb dolguk lesz,hiszen Európában egy országnak még hadserege sem.

  • Pex szerint:

   Azért nem mérnek végső csapást, hogy mind előkerüljön és azután terítékre. Adnak időt az előmerészkedésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.