UKRAJNA NEM FOGAD ÚJ OROSZ NAGYKÖVETET

Előző nagykövetének visszahívását követően – ahogy az a nemzetközi diplomáciában szokás – Oroszország megkérte az agrément-t kijelölt új kijevi nagykövete, Mihail Babics számára.

Az “agrément” francia szó, “hozzájárulást” “beleegyezést” jelent. Az aktus azt jelenti: a küldő ország a fogadó ország hozzájárulását kéri ahhoz, hogy az általa előterjesztett személy ellássa a fogadó országban a küldő ország képviseletét.
A fogadó ország mindenkor megvizsgálja a kérést.
Leginkább azt, hogy az új nagykövet nem jelent-e majd nemzetbiztonsági kockázatot számára. Elvárható lesz-e tőle, hogy feladatát objektíven, részrehajlás nélkül, a fogadó ország iránti tisztelettel, stb. hajtja-e majd végre. (Például nem – még amerikai nagykövetként sem – avatkozik bele belpolitikai kérdésekbe, nem járogat el a szívének kedves ellenzéki párt tüntetéseire – egyáltalán, távol tartja magát a fogadó ország pártpolitikai csatározásaitól. Véleményét legföljebb bizalmas megbeszéléseken mondja el – a nyilvánosság előtt semmiképpen sem.)
A kapcsolatok állapotától függően ez néhány naptól több hétig is terjedhet. (Egy amerikai nagykövet Budapesten általában egy-két, legföljebb néhány nap alatt ezt megkapja).
AZ UKRÁN KÜLÜGYMINISZTÉRIUM MINISZTERHELYETTESE AZONBAN MA BEJELENTETTE: NEM FOGADJÁK EL A NAGYKÖVET SZEMÉLYÉT. (Ez szívük joga: igen-igen ritkán, bár de előfordul, hogy egy ország számára elfogadhatatlan a kijelölt nagykövet személye.)
A MINISZTERHELYETTES ASSZONY AZONBAN ENNÉL TOVÁBB MENT. KÖZÖLTE: NEM CSAK A SZÓBAN FORGÓ, DE SEMMILYEN OROSZ NAGYKÖVET FOGADÁSÁRÓL NEM LEHET SZÓ.
“Új orosz nagykövet fogadásának kérdése nincs napirenden” – zárta rövidre.
Ezek után már csak azt várom: mikor mennek ismét kuncsorogni az újabb gázár engedményért. Dacára annak, hogy Oroszországot a parlamentjük agresszornak minősítette (erre kötelezve, egyben, a helyi törvényhozásokat is). Mely esetben már régen hadat kellett volna üzenniük nekik, és nem pedig tarhálni tőlük az olcsó energiahordozókat. A gázt feleannyiért kapják, mint Oroszország korrekt kereskedelmi partnerei (közöttük mi is) – de a még a ki tudja, hányszor csökkentett árú gázért sem fizetnek, és tartozásuk már meghaladja a hárommilliárd dollárt. Hogy az Oroszország felé való egyéb adósságokról – melyek dollár tízmilliárdokra rúgnak – már ne is beszéljünk.
Kijev 2015 májusa óta nem tart nagykövetet Moszkvában. A MOSTANI LÉPÉSSEL LÉNYEGÉBEN IDEIGLENES ÜGYVIVŐI SZINTRE SZÁLLÍTOTTÁK LE A DIPLOMÁCIAI KAPCSOLATOK SZINTJÉT.
Ez újabb rossz jel: közeleg a háború…
Akár hadat is üzenhetnének már, végre! Akkor tiszta sor lenne – és végre Lavrov nagymester sem bűvészkedhetne már az örökös fegyverszüneteivel, amelyekkel a kilátástalan végtelenségig elhúzza a Donbassz népét és harcosait őrjítő bizonytalanságot, a békés lakosság se vége, se hossza szenvedéseit (amelynek életét, állítólag, meg akarja kímélni), az ellenséges tüzérséggel szembeni teljes védtelenségét. A “fegyverszünet” minden egyes napja alatt hány és hány elhurcolt békés polgári lakost, antifasisztát, elfogott donyecki harcost vernek, kínoznak – kínoznak halálra? Mennyi szenvedést, megaláztatást, rettegést kénytelenek még elviselni a “fegyverszünet” minden egyes újabb napja alatt a megszállt területek lakosai?
De hát ez a rohadék, mocsadék banda, ez a söpredék még ehhez is gyáva, jellemtelen, és aljas!
Üzenjetek már végre hadat, gyáva, hitvány, rongy aljanép! AKKOR NAPOK ALATT VÉGE LESZ!
És nektek is végetek lesz, aljas, mocskos, rongy, szemét, tolvaj, rabló, élősködő csürhe! Két nemzedék alatt talán ti is eljuttok majd oda, mint a németek, akik a Führer talpnyalóiból mára Európa egyik legdemokratikusabb nemzetévé váltak.
Persze, ahhoz minimális intellektus is kellenék!
(Csikós Sándor Fb.)
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

UKRAJNA NEM FOGAD ÚJ OROSZ NAGYKÖVETET bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Tovaris konyec! szerint:

  Ha hadat üzennének Oroszországnak az öngyilkosság lenne, ezt soha nem fogják megtenni. Helyette inkább szép lassan hosszú évek vagy évtizedek alatt kiirtják a ruszkikat Ukrajnából. Miért is ne? Ha Putyin hagyja…

  • Artur szerint:

   “mint a németek, akik a Führer talpnyalóiból mára Európa egyik legdemokratikusabb nemzetévé váltak.”.

   Nos. A németek demokratikussága a polkorrekt marginig tart,utána valami álságos,elbutult,finom és tartós megbélyegzés és ellehetetlenítés van gyakorlatban.A német példa nagyon buta a cikkben,lévén a németek létük minden dimenziójában alászálltak,kivéve talán az egy főre jutó mercik és BMW-k arányát.Lényegében kifizették őket,és a jólétbe belebutulva igazán toleránsakká váltak,még a saját tönkretevőikkel,és magukkal szemben is akik asszisztálnak más nemzetek,és egész európa tönkretételéhez.Ez ám a tolerancia!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.