Donbassz-Rio

Megfigyelők szerint Kijev az olimpia leple alatt kívánja megindítani előkészített offenzíváját Donbassz ellen. A Donyecki Népköztársaság esetében legfeljebb fokozni lehet az állandó támadások hevességét, míg Luganszk ellen el lehet indítani.

Mintegy erre reflektált ma délelőtt Donyeckben Alekszandr Zaharcsenko. Kijelentette: “ha Kijev ismét támad-nem lesz Minszk-3”. (Emlékeztetnénk, hogy Minszk-1 és Minszk-2 az az ukrán támadások után előállt katasztrófák eredményeként születtek, Kijev rimánkodására!)
Gyenyisz Pusilin még rá is tromfolt Zaharcsenko szavaira. Kijelentését akár úgy is lehet éárteni, hogy a “következő katlan maga Kijev lesz.”

tankk

Szergej Zavdovejev a DNR Nemzeti Tanácsa tagja, a “Legion” harckocsizózászlóalj parancsnoka is hasonló ígérettel kecsegtette Valcmanékat.
“Amúgy” Donbasszban semmi különös. Minden zajlik tovább a maga megszokott medrében. A valcmanisták ágyúznak, a népköztársaságiak pedig fogcsikorgatva tűrögetik. Néha-néha visszacsapnak. Olyankor Kijev nagyon kiveri a rikácsot-és tovább ágyúznak.
Bár tegnap az utóbbi hónap legnagyobb harctéri veszteségét voltak kénytelenek elkönyvelni. De…! Ehhez a népköztársaságiaknak semmi közük.
Avgyejevka valcmanista latortüzérei célbelövést csináltak. Ami egy lövést szokott jelenteni. Most is így történt. Többet nem is lőttek. Ugyanis a belövő lövéssel sajátjaikat kapták telibe. Ami egy 152-es kaliberű buff esetén komoly hatás.

sis

Információk szerint legalább 20 lator végleg kikerült a frontvonalból. Vagy belehaltak, vagy rendkívül súlyosan “károsodtak”. Valcman 58. Gépesített Gyalogdandárja 19. zászlóaljának martalócai voltak.
Valaki a tüzérütegnél hibázott. Vagy a célfelderítő, vagy a kidolgozó, vagy az irányzó. A lényegen már nem változtat.
Ilovajszkban egy merőben új jelentésű emlékművet készülnek avatni. Háborús lesz ez is, de a talapzaton ezúttal egy fehér teherautó áll-az arrafelé eddig megszokott- tank, ágyú, Katyusa stb. helyett. Ugyanis a “gumkonvojoknak”-az Oroszországból Donbasszba érkezett humanitárius konvojoknak állítanak emléket Ilovajszk Oroszország-felőli “bejáratánál”.

gke

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz-Rio bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Úgy mint a 2014-es a Braziliábani fotbal világbajnokság ideje alatt és nagyon rövidel az után, amikor Putyin repülőgépét összetévesztették az MH-17-el . Mivel arafelé azóta repülési tilalom van, mást fognak kitalálni, a Galíciaiak. Jó lesz, ha nagyon résen lesznek a két köztársaságiak. Habár így is nagyon résen vannak . Remélhetőleg MÁR tanult a két köztársaság a számtalan, úgynevezett “tűzszünetekből”.

 2. furnan szerint:

  Szerintem az USA elnökválasztásig féken vannak tartva az USA gazdák által.
  A “béke” (Minszk-2.) felrúgása azután fog bekövetkezni….

  • ... szerint:

   Érzésem szerint nem fogják megvárni! Ugyan is jön a tél, s még egyet nem fognak kibírni , még akkor sem , ha ez a hazaáruló cigány-kazár csürhe reverzként viszi a gázt az alkesz szintén blankolt csokigyárosnak!…
   Kizárt dolog, hogy ekkora embertömeget fölfegyverezve állomásoztassanak a “határokon”…

   • Nemo szerint:

    Szerintem sem fognak vagy tudnak addig várni. A technikát felvonultatták a megindulási körzetekbe, nem lehet végtelenségig ott tartani. A másik, hogy még a tél előtt választások lesznek Donbaszban, még az előtt várható valami.

    • TERMIN8ATOR szerint:

     Október 30-án akarják megtartani a választásokat, a két köztársaságban, hacsak valami rendkivüli esemény, vagy Zacharcsenko,illetve Plotnyickij nem fognak másképen határozni,vagy a “rendkivüli események”miatt nem fogják előbrehozni,vagy ismét elhalasztani az eseményt,szerintem .

     • ... szerint:

      No, ezt nehéz lesz lenyelni…Mivel ráadásul több nagy “góc” is létezik ezen a sárgolyón, ezért a “többfrontos” háborút “nehezen” viselné el a fiatal Oroszország!
      Viszont a katonai doktrínájuk mint tudjuk megváltozott !….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.