Szíria

Obamaki tegnap az USA Nemzetbiztonsági Tanács ülésének végén kijelentette: “Amerika hajlandó együttműködni Oroszországgal Szíria-ügyében, de ugyanezt a szándékot elvárja Oroszországtól is”

Mindezt az erőszak megfékezésére, DE CSAKIS AZ ISIS ÉS AZ AL-KAIDA ELLEN! (Más egyéb kormányellenes bűnbandák megfékezése nem célja a világ elsőszámú latorállamának-az USA-nak!) Fölhánytorgatta még Oroszországnak azt is, hogy az orosz haderő közvetlen beavatkozása Szíriában komoly fejfájást okoz Amerikának.

légi

Márpedig Obamaki és az USA fejfájása nemigazán csökkenhetett tegnap óta. Legalábbis-a jelek arra utalnak-a Medvét nem nagyon készteti szánakozásra Washington fejének fájdalma. Mert ha lehet, akkor még fokozta is az orosz légierő az Alappo-katlanba bezárt latorhordák elleni csapásainak számát és erejét.
Al-Amariyah kerületben az orosz légierő tegnap kora este intézett intenzív csapássorozatot a “Jaysh Al-Fateh” pribékjeinek fészkei ellen.
A kerületben tovább tömörítik a martalócokat. A dzsihádisták és a szíriai hadsereg csak néhány méterre vannak egymástól, és szó szerint helységről-helységre folyik a harc. A küzdő felek mindegyike elég komoly veszteségeket kénytalen elkönyvelni, bár a latorveszteség az minden képzeletet fölülműló.
Délnyugat-Aleppo Tal Huwayz kerületében a szír kormányhadsereg rendesen odapörkölt terroristáéknak! Lőszerlerakataik, bázisaik, technikáik pusztulnak-és hát rengeteg martalóc. Amelyiknek van ideje megpattanni, az hanyatt-homlok inal-valahová!
Északkelet-Latakiában ma reggel ráerősített a szír kormányhadsereg a Shala-dombság területén az offenzívájára. A “Jaysh Al-Fateh” pribékjei eszüket vesztve menekülnek.

ékl

Idlib-tartományban tegnap kora este igencsak érzékeny veszteség érte Bab al-Hawa
dzsihadistáit. Alighanem komoly szakértelmüknek és alaposságuknak köszönhetően, magukra robbantottak egy igencsak számottevő mennyiségű hadianyagot. Oda a munició, meg legalább hetven lator.
Qneitra-tartományban Tal Bazzaq közelében a “Jabhat Thuwwar Sourya” nevű bűntársulás rohamozott meg egy katonai bázist. Mintegy nyolcvanan voltak. Oda is veszett mind az utolsó szálig, köztük Abu Lyas Ma’shar hordafőnök is.
Deir ez-Zor környékén a szír légierő Al Bgeyliya és Al Mreaiyya kalifátusistáinak okozott maradandó élményeket. Állítólag akad néhány hírmondó közülük, akik be tudnak számolni a rettenetről.
A libanoni határtérség is csatazajtól hangos. De itt Jarajeer Barrensb térségében, a Qalamoun-hegységben az ISIS és az an-Nusra aprítják egymást. Fölöttébb nagy hatékonysággal.
Frissítés:
A legfrissebb hírek szerint ma reggel 07:45-kor a libanoni hadsereg Arsal Barrens térségében egy összecsapásban megcsípte az ISIS két “terrorgéniuszát”. Samih Breidi és Tariq Fleiti rendkívüli találékonyságukról és kegyetlen voltukról váltak hírhedetté.
Mindkét lator megsebesült, és úgy estek fogságba. Samih Breidi a különleges bánásmód miatt-amiben részesült-a kórházban kinyúlt.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Reális szerint:

  Bármilyen optimisták is a jelentések, a Militarymaps és a liveuamap szerint egyre keskenyedik a kormányhadsereg által ellenőrzött földsáv Aleppo város délnyugati részén, kb 1,5 km elfoglalásával ki-illetve betörhetnek a “bűnbandák” Aleppoból/ba, megoldódik a “latrok” utánpótlása.
  Valami probléma kell ott legyen, mert a fenti források szerint sok területen előretörnek a különféle lázadok/daeshek a kormánycsapatok kárára, lásd Kinnsibba és környéke, amit szintén újra visszafoglaltak a lázadók & co

 2. szigony szerint:

  Az nagy helyzet, hogy a reguláris haderőnek többszörös erőre van szüksége egy nem reguláris – partizánszerű, akár egy személy általi – harcmodor ellen !

  Ehhez társul mind a legális, mind a nem legális egyéb hatalmak nyilvánvalóan az ellenzéket támogató ( pénz, fegyver ) magatartásával, amivel hasonló harcot kell folytatni a legális kormánynak Szíriában !

  Sikereik ezek ismereteiben igazán szembetűnőek.
  A végleges győzelem – ebben a földrajzi-, etnikai környezetben – csak igen nagy áldozatok árán érhető el, ha egyáltalán !?

  Reálisan viszont csak egy normalizálás állíthatja meg mind a harcokat, mind a nagyszámú menekültek kiváltását, ami más nemzeteknek IS – lásd az európai államok
  többszörös problémáit – hasznára lehetne….

  Szerintem az orosz törekvés csak ennek elérése érdekében olyan amilyen…

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Ez érdekes ! Attól füg, hoy Admin-nak honnan származnak az információi, “Reális” Ha Adminnak a Szír- Asszad féle, illetve azoroszországi információkból vannak információi, azok a valósak ,szerintem,és a Militarymaps és a liveuanap-enyhén szólva ködösit- ez attól füg,hogy milyen a Militarymaps, és a liveuanap “beálitotsága”,nyugati, vagy semleges. Hát igen ! Csak fájdogáljon az amcsiknak a fejük ráér, az elején kellet volna meggondolni, hogy mibe vágják a fejszéjüket, másként kellet volna viselkedniük Oroszországgal szemben . Szelet vetettek, most pedig vihart aratnak és lehet, hogy ez még csak a kezdet. MEGSZÜNT A KÖLCSÖNÖS BIZALOM AZ OROSZOK RÉSZÉRŐL, az Amcsik idézték elő ezta az álapotot.

  • aaa szerint:

   jelen esetben én is jobban hiszek az oroszoknak. Amerikának ugyanis “kiválóak” a kommunikációs szakemberei, akiknek a hazugság a kenyere.

 4. Fergeteg11 szerint:

  Két fontos dolog is történt mostanában, mindkettő diplomáciai lépés. Az egyik, hogy a kurdok elleni nyomás miatt az eddig nuszrabarát Erdoğant Putyin meggyőzte az al-Kaidához köthető, bár attól a napokban névleg elhatárolódó szervezettel való szakításról, így talán a Törökországból érkező segítségük is megszűnik. (De sebaj, mert ők bizonyos hírszerzők, katonai stratégák és velük összefonódó politikai-gazdasági körök jól felfogott érdekei miatt a nagypolitika nyugati szereplői, egyes egyéb döntéshozók és a nyilvánosság számára szándékosan ki nem bogozott, szövevényes kapcsolatok miatt eddig is részesültek, és ezután is részesülnek majd az amerikaiak által nyíltan támogatott “felkelőknek” küldött segítségből.) Törökország al-Nuszrával folytatott barátkozására és annak veszélyeire az Institute for the Study of War (ISW) nevű, amerikabarát “független” elemző szervezet is figyelmeztetett.
  A másik fontos dolog, hogy az Iszlám Állam elleni harc farvizén erősödő helyi al-Kaidával szembeni fokozott fellépésről Putyin félig-meddig meggyőzte Obamát is. Persze azonnal közbeléptek a tanácsadók, akiknek a terror elleni harc csak szavakban fontos (mi több, fontos eszköz nekik), a szír kormány megdöntése érdekében mindent felhasználnak:
  http://www.thedailybeast.com/articles/2016/07/13/pentagon-resists-obama-s-new-plan-to-work-with-the-russians-in-syria.html
  Ezért bár az amerikai elnök szava döntő lehetne, befolyásolhatósága és tájékozatlansága miatt egyelőre bizonytalan (megjósolhatóan kudarcba fúló lesz) az orosz-amerikai együttműködés a két tartományban (Idlib és Aleppó). Viszont ha Aleppó megvan, lehet továbbhaladni, hogy megvessék egy sokkal nagyobb bekerítés alapjait.

 5. Azorka1861 szerint:

  Pentagon uj taktikai sèmàt ajànl az US vezette koalicios müveletekkel kapcsolatban
  Sziriàban ès Irakban.
  Julius vègèn Ash Carter vezetèsèvel megbeszèlès tartott az ISIL-elleni Koalicio
  Washingtonban, az Andrews Lègi Tàmaszponton.
  A tanàcskozàs eredmènye összefoglalva: Az USA hosszutàvu stratègiàja különbözö
  terrorista csoportok felhasznàlàsa Sziriàban ès Irakban, hogy ezzel megakadàlyozza
  Iràn ès Oroszorszàg befolyàsànak növekedèsèt a tèrsègben. Ugyanennek a stratègi-
  ànak a rèsze John Kerry eröfeszitèse, mellyel a sziriai ès orosz haderök offenzivàjàt
  probàlja meggàtolni Aleppoban.
  https://southfront.org/pentagon-offers-new-tactical-scheme-for-us-led-coalition-operations-in-syria-and-iraq/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.