Dolláreső zuhog a hordára!

Durva, mennyi pénzt küldtek haza a külföldön dolgozó magyarok

Kiemelkedően sok pénzt küldtek haza a külföldön dolgozó magyarok, különösen a tengerentúlról érkező pénzek voltak magasak.

Németországból, az Egyesült Államokból, Kanadából és az Egyesült Királyságból utaltak haza 2014-ben a legtöbb pénzt Magyarországra külföldön dolgozó magyarok – derül ki az MTA nemrég megjelent Munkaerőpiaci Tükör 2015 című kiadványában megjelent tanulmányból.
Németországból érkezett Magyarországra 2014-ben a legtöbb pénz (952,2 millió dollár): több, mint az Egyesült Királyságból (396,3 millió dollár) és Ausztriából (365,1 millió dollár) együttvéve. Érdekes, hogy az Egyesült Államokból és Kanadából ennyi pénzt küldenek haza, ugyanis az elmúlt években a többi országhoz képest kevés szó volt arról, hogy a magyarok ezekbe az országokba vándorolnak ki. A tanulmány azt is megjegyzi, hogy Ausztráliából, Svájcból, Svédországból és Szlovákiából is benne van a küldő országok toplistájában.
Kiderül, hogy két hullámban, a 2004-es EU-csatlakozás után, és 2009 után pörgött fel a haza küldött pénz mennyisége. Amíg 2000-ben még csak 280 millió dollár jött Magyarországra külföldről, addig 2014-ben már 4473 millió dollár, ami azt jelenti, hogy 15 év alatt csaknem 16-szorosára nőtt az országba küldött pénz mennyisége. GDP-arányosan az uniós csatlakozást követő néhány évben ez 1,5-2 százalékot jelentett, 2014-ben viszont már a magyar GDP 3 százalékát tette ki a haza utalt pénzek összessége.
(penzcentrum)
Bal-Rad komm: Ha és amennyiben ELFOGADJUK alapul a nemigazán “megfogható” GDP-t,-mint hatékonysági mutatót, aminek növekedésére Döbrögiék oly melldöngetően büszkék-akkor bizony komoly gondok vannak a “Magyarország jobban teljesít!”-hőbörgéssel!
De ez Döbröginket és hordáját-kiváltképp Mekkmestert és bandáját-nem aggasztja! Számukra ez egy valóságos aranybánya!
“…2014-ben már 4473 millió dollár…”
Az már majdnem 4,5 milliárd dollár!
Ha csak kettő forintot nyúlnak le minden egyes dollár átváltásából…?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Dolláreső zuhog a hordára! bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. petymeg szerint:

  De nem kettöt nyulnak le hanem kb.tizet és nem csak a dollárból hanem az euróból is!

 2. Október szerint:

  Szoktak kérni kezelési költséget is .
  Meg kell érteni őket ,nem tehetnek róla .

  • IB szerint:

   igy van rengeteg a dolog az átváltással,meg kell nyomni legalább 2 gombot a számgépen…..ezt a hatalmas munkát megkell fizetni..

   • vitorla123 szerint:

    Még utalnak a kintiek! A gyereküknek! DE elhálnak a magyar férfiak!Kellenek odakint az asszonyoknak.És vége a dollár esőnek!A kivétel erősíti a szabályt!

 3. Turzó István szerint:

  A lényeg a dolgokban, hogy ez mindenkinek jó! A kint dolgozók nem rontják a magyarországi munkanélküli statisztikákat, amelyek javulása a rezsim ‘helyes’ politikáját igazolja. Az elégedetlenebbje nem tüntet a hatalom ellen, amúgy meg külföldön megkaphatja magának a hőn áhított nyugati fizetést. A külföldön összekaszált és hazaküldött dollárok mint tiszta bevétel jelenik meg az országban, tehát mondhatjuk, hogy a külföld lát el bennünket munkával és haszonnal is. Akkor pedig Orbáncék miért is igyekeznének itthon bármit is tenni a helyi munkalehetőségekért? A munkahely ‘teremtések’ mindig is rizikós, drága dolgok, amik csak viszik az eltehető hasznot, így ez az állapot nekik nagyon is jó! Így mindenki jól járt – a hatalom ellensége a nép kint robotolhat a pénzért, amíg itthon a ‘nemeseink’ elégedetten dőzsölhetnek, és fölvásárolhatják azokat a területeket, ahol sikerült megakadályozniuk a munkahelyek kialakítását! Az elégedetlenkedő kint élők előbb-utóbb gyökeret eresztenek és kiviszik a családot, barátokat is, ezzel mintegy békén hagyva az itthoni gyarmatosítókat, az új ‘Döbrögiket’ (felcsútiakat!) hogy szabadon építgethessék a beteges álmaikat – kerül, amibe kerül!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.