Donbassz

“Nagy események készülnek Donbasszban, amelyeknek mintegy felvezetése volt a Luganszban tegnap elkövetett merénylet”-vélik katonai és politikai elemzők. (Ezek ismertetése a Bal-Rad fizikai kapacitását messze meghaladják, de azért olvasóink sejthetik a végkövetkeztetést. NAGY HÁBORÚ VAN KILÁTÁSBAN Kijev meggondolatlansága miatt!)

Az Igor Plotnyickij ellen tegnap reggel elkövetett majdnem sikeres robbantásos merényletett követően Alekszandr Zaharcsenko a Donyecki Népköztársaság elnöke imigyen reagált a történtekre:

“Nincs ebben semmi váratlan. Ukrajna egy hónappal ezelőtt döntést hozott donbasszi poltikai és katonai vezetők likvidálásának szándékáról. Plotnyickij és jómagam is a listán vagyunk. De hál’ Istennek megvagyunk, dolgozunk. Biztos vagyok abban, hogy Igor rendbe fog jönni. Igazi donbasszi karakter.
Tudjuk, hogy Kijev új hadművelet beindításán ügyködik ellenünk. Ez ténymegállapítás. Ebbe a hadműveletbe illik bele az Igor ellen ma elkövetett merénylet is, amelyben megsebesült egy testőr srác is. De mi egymást kisegítve (DNR-LNR) vállt-vállhoz vetve segítjük egymást”
Aztán elment Luganszkba, meglátogatni a kórházban Igor Plotnyickijt. Aki már nincs életveszélyben.
Gyenyisz Pusilin a DNR minszki tárgyalódelegációjának vezetője a merénylettel kapcsolatban kijelentette, hogy Kijev a háború eszkalálására törekszik.

pusilin

“Ez az akció szerves része a háborús cselekmények kiterjesztésének. Kijev pánikot akar kelteni a két Népköztársaságban azzal, hogy Donbassz vezetését le kívánja fejezni! Arról feledkeznek csak el Kijevben, hogy ez nem fog sikerülni, hiszen mindenki pótolható! Ráadásul a Népköztársaságok vezetése élvezi az emberek bizalmát”-jelentette ki.
A merényletre rámozdult tegnap az EBESZ is.Alexander Taylor a társulás sajtószolgálatának vezetője szerint a szervezetet aggasztják a történtek. A dolgokat szeretnék kivizsgálni, és az eredményről majd jelentést fognak írni.-közölte Taylor.
Andrej Marocsko őrnagy az LNR Népi Milíciájának szóvivője az alábbiak szerint foglalta össze a Plotnyickij elleni merénylet lényegét:
“Lehallgatott rádióforgalmazásokból arra a megállapításra jutottunk, hogy a terrorakciót az Urán Biztonsági Szolgálat (SZBU) szervezte. A kijeviek által megszállt Szeverodonyeckben ténykedő, úgynevezett “Rubin-csoport” tervezte meg és vitelezte ki a merényletet. Nem volt ez egyéb, mint az ukrán politikai vezetés kétségbeesett, aljas, és teljességgel értelmetlen kísérlete az LNR vezetésének fizikai felszámolására.
Az LNR és a DNR biztonság szervei közös akcióban dolgoznak a bűnözők felkutatásáért.”
Bár Donbassz történései tegnap zömmel a luganszki merénylet körül forogtak, a frontokon az élet attól még a “megszokott mederben zajlottak”. Kiváltképpen “nagy élet volt a DNR frontszakaszon, ahol 446 alkalommal támadott a valcmanista latortüzérség, minden keze ügyében lévő szerszámmal. Kicsi és nagy aknavetők, légvédelmi ágyúk, önjáró és vontatott csöves tüzérség 120-tól 152 milliméteres kaliberig-minden “játszott.
Kiváltképp Gorlovka, Zajcevo, Jaszinovataja, és Pantyelejmonovka részesült a gránátzápor “áldásaiből”. Összesen nyolc civil sebesült meg súlyosan, kettő életveszélyesen.
Persze nem panaszkodhattak a többi települések sem. Szpartak, Zsabunki, a donyecki reptér, Donyeck “Petrovszkij”-kerülete, Vasziljevka, Bélaja Kamenyka, Krasznyij Partyizán, Dokucsajevszk, Sztaromihajlovka, Alekszandrovka, Kominternovo, Szahanka-és lehetne még sorolni a már jól megszokott településneveket. És mindez amolyan “hétvégi” hangulatban, hiszen volt már a héten olyan nap, hogy nyolcszáznál is többször bombázta Valcmanék latortüzérsége a DNR területét. Ahhoz képest “visszafogottak” voltak.

 

                                  Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren,      hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. furnan szerint:

  EBESZ jelentés ?? egyenlő egy írásos felderítő jelentéssel az SZBU részére….

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  A merényletre rá mozdult tegnap az EBESZ is….. ELSIRTA MAGÁT A NÍLUSI KROKODIL, A DÉLAMERIKAI KAJMÁN, AZ ÉSZAK AMERIKAI ALIGÁTOR A DÉLKELET ÁZSIAI GAVIÁL, és az AUSZTRÁL TENGERI KROKODIL ! …..A társulat szerint, a szervezetet “aggasztják” a történtek. Hát ami azt illeti el is hiszem, hogy “aggasztják”, mivel NEM SIKERÜLT PLOTNYICKIJT azonnal megölniük. Majd a központból kapnak is az EBESZ-esek letolást. Aztán megigérik,hogy máskor job munkát fognak végezni. PLOTNYICKIJ-nek meg kívánok gyors gyógyulást !

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwi0weuooa_OAhUQlxQKHc6NBI8QFggcMAA&url=http%3A%2F%2Fria.ru%2Fworld%2F20160807%2F1473778646.html&usg=AFQjCNGtrp5IkcCk84TMgI0yyS5ukzabgA Ria -Novosztyi : a Mariopoli körzetben máma 11 :15 órakkor 4,8-as magnitudóju f9ldrengés volt , közölte az Amerikai szeizmológiai- geológiai-intézet :

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwjKt6aJpa_OAhVDXBQKHcN_BzQQFggcMAA&url=http%3A%2F%2Fdnr-news.com%2Fdnr%2F34599-ukrainskie-geofiziki-oprovergli-sluhi-o-podryve-yadernogo-fugasa-pod-mariupolem.html&usg=AFQjCNEdEvjLo9Br8aiTYXCimmkIUoYoTw Ez a hír, kapcsolódik a fentebihez,olyan formában,hogy megindult a szóbeszéd -hogy van, vagy nincs alapja nem tudni- a fentebi Mariupol környéki földrengéssel kapcsolatban amely 4,7-4,8 as volt a Richter skála szerint, hogy álitólag az UKIK valamiféle ATOM SZERKEZETET ROBBANTOTTAK volna, amit, amiről gyors cáfolatot adott ki az Ukrán geofizikai intézet. A földrengés 10km mélységben történt, a Ria Novosztyi által idézet Amerikai szeizmológiai-geológiai- intézet szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.