Rengett a föld ma Donbasszban!

Maradék-Ukrajna délkeleti régióiban és részben Oroszország délnyugati Rosztov-régiójában kisebbfajta, ám jól érzékelhető-de károkat nem okozó-földrengés volt ma helyi idő szerint negyed-tizenkettőkor. Az ereje 4,8 magnitudó volt, az epicentrum pedig valahol Mariupol alatt úgy 10 km. mélységben

Melitoplban egy üzlet videokamerája rögzítette az eseményt, és azt amint egy alkalmazott firtatja a remegés okát.

Mariupolban is összeszaladtak a népek. Mindenki a telefonját leste, és kitárgyalták: ez gránát nem lehetett, ez valami más volt.

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Rengett a föld ma Donbasszban! bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Sub Zero szerint:

  Admin! A magnitudó az égitestek fényerősségének a mértékegysége!

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Sub Zero ! Admin helyet én válaszolok. Legyen szives aprólékosan utána nézni,és bizony rá fog jönni, hogy a földrengéseknek az erősségét MAGNITUDÓBAN is és a RICHTER SKÁLÁN “is” mérik ! A Richter skálát régebi mérték egységként, a magnitudót viszont a moderneb mérték egységnek tartják és álitólag sokkal érzékenyebnek, mint a RICHTER SKÁLÁT. Meg aztán az is közre játszik melyik álam melyiket ismeri el, illetve használja . TEHÁT : MIND A KETTŐT, a MANITUDÓT és a RICHTER SKÁLÁT IS A FÖLDRENGÉSEK ERŐSSÉGÉNEK A MÉRÉSÉRE HASZNÁLJÁK. Anno 1935- ben KARL RICHTER AMERIKAI geológusnak a TALÁLMÁNYA amelyel a mai napig jelölik a földrengések erősségét, de mint már emlitettem a magnitudó is. Talán aval a céllal alkota meg a műszert,hogy előre jelezhesse a földrengéseket,különösen a nagyon kritikus Kaliforniai SZENT ANDRÁS törés vonalon elhelyezkedő Los Angeles, illetve San Fracisco városok védelmében. De a várakozást nem váltotta be,mivel a FÖLDRENGÉSEKET NEM LEHET ELŐRE JELEZNI, az váratlanul üt be, de egy helyről a világ bármely pontján előforduló földrengését érzékelni lehet.

 2. M G Miklós szerint:

  “A Richter-skála a földrengés erősségének műszeres megfigyelésen alapuló mérőszámát (a Richter-magnitúdót, vagy más szóval a méretet) adja meg. A magnitúdó a földrengéskor a fészekben felszabaduló energia logaritmusával arányos”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.