Itt állunk védtelenül!

Az Iszlám Állam nem kertel: Indul a globális vallásháború

Hiába érkeznek reményteli üzenetek a Közel-Keletről, az elmúlt hetek eseményei azt bizonyítják, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek még korántsem áldozott le. Szinte nem telik el nap, hogy ne érkezne hír arról, hogy a halálszekta egyik kulcsfiguráját kiiktatják, vagy toborzótisztjét letartóztatják. Bár az Egyesült Államok által vezetett szövetség sorra aratja a győzelmeket Szíriában és Irakban, az Iszlám Állam nem adja könnyen magát.

A terrorszervezet fő ereje a propaganda gépezetében van.

dabi

Az internetre feltöltött cikkek, videók, képek legalább annyira károsak itt Európában, mint a véres kardok a Kalifátus központjában.
Az elmúlt hetekben Franciaországban, Németországban és az Egyesült Államokban is az Iszlám Állam propagandaanyagaiból táplálkozó fiatal férfiak rendeztek hatalmas vérfürdőt. Eddig úgy tűnt, hogy a halálszektának csak egy célja van: minél több civilt lemészárolni.
Lefejezett francia pap
A múlt hónap végén egy normandiai kisvárosban a 85 éves Hamel atya éppen a reggeli imádságot folytatta, amikor belépett a templom hátsó ajtaján az Iszlám Állam két fanatikusa. A teremben tartózkodó apácák tudták, hogy baj van, de nem sejtették, hogy mekkora.
Később kiderült, a dzsihadista merénylők a túszok szeme láttára meggyalázták a keresztény istentiszteletet és elvágták az idős pap torkát.
A naponta több tucat embert lefejező és kínzó hóhércsoport esetében ez nyilván nem tűnne annyira különleges esetnek, de mégis. A katolikus egyházfőtől kezdve, a világ vezetőin át mindenkiben tudatosult: az Iszlám Állam ezzel egy újabb határt lépett át – célzott háborút indított a nyugati kereszténység ellen.
Letörni a keresztet
Az Iszlám Állam angol nyelvű magazinjának legújabb számát kifejezetten ennek a vallásháborúnak szentelték. Fel is teszik a kérdést: Miért utálunk titeket és harcolunk ellenetek?

lek

Az előszóban emlékeztetik az olvasót arra, hogy az elmúlt támadások során (Orlando, Dhaka, Magnanville, Nizza, Normandia, Würzburg és Ansbach) 12 merénylő összesen 600 “keresztest” mészárolt le, vagy sebesített meg.
A szörnyű vérfürdőket így kommentálják: “Az ember azt várná, hogy a keresztimádók és a Nyugat demokrata pogányai elgondolkoznak és elhagyják a hitetlenséget, az iszlámot pedig elfogadják.”
A magazin 15. számának a “Törjük le a keresztet” címet adták. A professzionális módon szerkesztett és illusztrált kiadványban kifejezetten a nyugati liberális, valamint a keresztény társadalmakat célozzák meg. A cikkek többségének az a tanulsága, hogy a kereszténység egy hamis vallás, ezért szükség van az áttérésre.
Az üzenet formája azonan cseppet sem békés: bár a lap egyik oldalán még egy kismacskát szorongató dzsihadista szerepel, pár oldallal később már egy levágott emberfejjel szembesül az olvasó.
“Nincs kétség, a kalifátus vérszomjas lovagjai folytatják ellenetek a terrort. A háboú csak akkor ér véget, amikor a Tawhid fekete zászlója már Konstantinápolyban és Rómában fog lobogni.”
Áttérés, vagy halál
Az áttérés lehetőségét mindemellett fenntartják. A számban megszólaltatnak két olyan embert is, aki a kereszténységről váltott át az iszlámra.
Egy amerikai férfi a beszámolójában a mérsékelt muszlimokat ostorozza.
“A parancsolat egyértelmű: Allah azt mondja – Öld meg a hitetlent! A hitetlenek vérének kiontása kötelességünk.”
A magazinban megszólal egy finn asszony is, aki keresztény családban nevelkedett. Ő azt sérelmezte, hogy az általa ismert legtöbb keresztény egyáltalán nem gyakorolta a vallását, csupán ünnepnapokon jutott eszükbe templomba menni.
A vasárnapi iskolába és a hittanórákra is járó fiatal 16 éves korában ismerkedett meg az iszlámmal, amikor egy órán tanítottak róla. Később muszlim férfihoz ment hozzá, ami még közelebb vitte a valláshoz, a dzsihadistákkal pedig második férje kötötte össze, akit terrorista kapcsolatai miatt egy időre le is csuktak.
Miért gyűlölünk titeket?
A szerkesztők leginkább azt sérelmezik, hogy a nyugati világ a fanatikusaik által végrehajtott vérenzéseket “értelmetlen erőszaknak” titulálta. Úgy vélik, a merényletek nem politikai, vagy propaganda tettek, hanem az általuk tisztelt próféta, a Korán és a muszlim emberek meggyalázása miatti bosszú.
De nem csak a nyugat politikusainak nyilatkozatain akadtak ki, hanem a mérsékeltnek mondott muszlim közösségek folyamatosan ismételt kliséin is, mely szerint a “Terrornak nincs vallása” és “Az iszlám a béke vallása”.
A terrorszervezet szerint ezt csak azért szajkózzák, mert tartanak az őket befogadó társadalmak haragjától.
Az cikk írója ezután részletesen kifejti azokat az okokat, amiért az Iszlám Állam gyülöli a Nyugatot.
1. Hitetlen keresztények
A dzsihadista terrorszervezet szerint a nyugati kereszténység egy idegen istent tisztel, Allahot pedig elutasítja. Az iszlamisták szerint főben járó bűn, hogy a “teremtőről” olyan dolgokat állítanak, amiről a Korán nem ír, többek között azt, hogy az istennek van fia. Leszögezik, a végletekig folytatják a harcot a kereszténység ellen.
2. Melegpárti liberálisok
A dzsihadista állam azt is kritizálja a szekuláris nyugati társadalmakban, hogy olyan dolgokat enged meg, amit a Korán tilt, és olyan dolgokat tilt, amiket Allah megenged. Sérelmezik az alkoholizmus, a drog, a szexuális kicsapongások és a szodómia támogatását és mindazok kigúnyolását, akik ezeket elutasítják.
3. Evolucionista ateisták
Az Iszlám Állam gyűlölete kiterjed azokra is, akik materialista alapokon elutasítják a teremtés elméletét és az evolcionizmust vallják.
4. Az Iszlám Állam elleni háború
A legtöbb merénylőről, aki Európában mészárlásba kezdett, utólag kiderült, a Szíriában és Irakban zajló szövetséges hadműveletek miatt kívánt bosszút állni. A terroristák a Mohamedet kigúnyoló rajzok és a Korán-égetések miatt megalapozottnak tartják a “hitetlenek” elleni kegyetlenkedéseket.
5. Muszlimok elleni bűncselekmények
A radikális muszlimok számára gyújtózsínórt jelent mindennemű hatósági intézkedés, amit a bevándorolt, vagy bennszülött muszlimok sérelmére követnek el. A vallásgyakorlás korlátozása, az intenzív ellenőrzések és a terrorizmus vádjával történő letartóztatások sok fiatalban felébreszik az ősi dzsihadista indulatot a “keresztes” Nyugat ellen.
6. A Közel-Kelet és Európa megszállása
Az Iszlám Állam egyfajta felszabadító háborúként is tekint a terrorállam terjeszkedésére. Úgy vélik, minden korábban birtokolt földterület őket illeti, ezért egészen addig kívánják folytatni a harcot, míg “visszafoglalják” szinte egész Európát.

lek1

A pápa “bűnei”
A magazinban a keresztény Európa központjának tekintett Róma és a Vatikán ellen is hadüzenetet intéznek.
A dzsihadisták számára különösen felháborítóak Ferenc pápa megnyilvánulásai, aki több alkalommal is hitet tett a mérsékelt iszlám és a melegekkel kapcsolatos “megfelelő hozzáállás” mellett.
(atv)
Bal-Rad komm: “…Bár az Egyesült Államok által vezetett szövetség sorra aratja a győzelmeket Szíriában és…”
-Nagy ég! Ez ám a szerénység!
De nézzük csak! KI IS SZÜLTE A VILÁGRA AZ ISIS-NEVŰ HORRORSZERVEZETET?
Hát bizony az USA! A világ elsőszámú terrorállama! A Kedves Amerikai Apuka pedig Obamaki és újabban Trump kandidátus kedvence, a Dagadtképű Hiéna-McCain volt!

McCain1

És milyen érdekes? Ez az iszlamista rémbanda INKÁBB EURÓPÁT TEKINTI MEGHÓDÍTANDÓNAK, NEM PEDIG A KÖZEL-KELETET ROMBA DÖNTŐ ÉS LÁNGBA BORÍTÓ USA-t! Hát nem érdekes? (Bár kétségtelen tény, hogy Európába eljutni könnyebb és rövidebb mint Amerikába! Hát még ha a másik nagy Obamaki kedvenc Soros Mester egyengeti is az utat! Meg finanszírozza is! Európai segéderőivel szövetkezve!)
Az ISIS-bár az USA területén IS bőven találhatna magának akcióalanyokat, OTT CSAK ELVÉTVE akciózgat. Európában bezzeg belehúznak rendesen a “harcosaik”!
Persze Európa kellően impotens a védekezés terén! Politikai vezetőinek jó része Soros-lekötelezett, és terveinek hűséges kivitelezője. Szinte KIVÉTEL NÉLKÜL az USA gyarmatosító politikájának feltétlen támogatói. (Így valamennyi “magyar” vezető politikus is. Beleértve Döbrögi Pávánkat is!)
Azt pedig nyugodtan kijelenthetjük mindenféle népszavazás nélkül: Európában a legkonzekvensebben a MAGYAR NÉP ÁLL KI az USA-EU-bűnszövetség az öreg kontinens iszlamizálási törekvései ellen! (Nem Döbrögi hívó szavára persze!)
Sajnálatos módon viszont Európában a MI ORSZÁGUNK A LEG VÉDEKEZÉSKÉPTELENEBB ország. Amin azért-az okokat illetően-ideje lenne elgondolkodni!
A dzsihadista irodalomban persze akad azért megszívlelendő is: “…az általa ismert legtöbb keresztény egyáltalán nem gyakorolta a vallását, csupán ünnepnapokon jutott eszükbe templomba menni…”
Gondoljunk most csak HONI POLITIKAI ELITÜNKRE! Amivel nem a kereszténységet népszerűsítenénk, hanem az álságosságot demonstrálnánk! Ami-sajnos-jellemző!
Mindazonáltal a veszély igen nagy! Sokkal nagyobb annál, hogy azt egy referendummal-például A MI ORSZÁGUNKBAN-el tudnánk hárítani! A MI ORSZÁGUNK jelen esetben egy legyengített, elszegényített, kiszolgáltatott, NEM BARÁTOK ÁLTAL KÖRÜLVETT ország! Politikai és gazda(g)sági “elitünk” a veszély első jeleire el fog szelelni innen. Meglehet a karibi szigetekre! Oda közel az USA!-és távol az ISIS! És a kettő között ott van az a biztonságot jelentő nagy víz! Meg a bankokban a rablott vagyon!
A MAGYAR NÉPNEK ideje lenne már saját jövőjén gondolkodni! Mert ha most nem tesszük meg, később már nem lesz rá mód! És nem lesz jövő!
Ideje lenne az irányon változtatni! A nyugati “kereszténység” ELBUKOTT!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Itt állunk védtelenül! bejegyzéshez 15 hozzászólás

 1. fatum szerint:

  TTIP!!!!!
  Ez áll mögötte. A globális világhatalom.

 2. én szerint:

  Most tegyük gyorsan hozzá, Nyugat Európa néhány államában elkezdték tervezni, hogy beveszik az iszlámot a z általános tananyagba, Két hete olvastam erről.
  ( a kereszténységet természetesen nem vennék be )

 3. M G Miklós szerint:

  Ha ez a szövetség nem létezne, Iszlám állam sem lenne. Így hazudik a háttérhatalom.
  Arcátlanul kisajátítják az orosz és szíriai erőfeszítéseket és sikereket, mint ahogy mindent a világon.
  De sajnos Oroszország sem tárja a világ elé a tényeket, pl. az ENSZ-ben.
  Lavrov ( egy örményhez méltóan) kijelentései pedig inkább talányok, mint határozott és célra mutató vélemények. Nem lehet egyszerre valaki ellenség meg barát is. csak cinkosok szoktak összemosolyogni.
  Amikor az oroszok befejezik ezt a háborút( már ha befejezik, mert másik oldalon végtelen az utánpótlás), USA- NATO sikerként lesz elkönyvelve. Putyin már Ukrajnánál elrontotta az egészet. Kazár és cigány csak az erőtől tart.

 4. D vitamin szerint:

  Azért nem győzhet az Iszlám állam, mert bár a Nyugat impotens és naív, technikailag modern. Ha elpusztítja az impotens és naív Nyugatot – ami csak látszólagos győzelem lenne -, cserébe csak kecskebaszó túlszaporodást idézne elő technikai fejlődés nélkül, szennyezett környezettel, víz-, és energiahiánnyal, vírusokkal, ellenben se orvosok, se mérnökök, se fejlődés. Az iszlám a múlt vallása, az iszlám megöli a technikai fejlődést, és minden amivel technikával rendelkezik, a keresztény Nyugattól lopta.
  Ha elpusztítja az intellektuális Nyugatot, 20 éven belül önmagába roskad össze az iszlám hatalom, paradox módon ezért csak addig létezhet, amíg van ki ellen meghatároznia magát, és amely “ellenségtől” túlélése érdekében haditechnikát, számítástechnikát, és egyéb, a Korán által tiltott dolgokat lop!

  • én szerint:

   Realistán nézd , ne optimistán. A Nyugat halott , politikailag , kulturálisan is.
   A Római Birodalmat sem művelt emberek győzték le.
   20 éve nem tud a Nyugati művészet felmutatni eredményt. Kelet tud.
   A legjobb filmek amit kb 20 éve láttam 2 orosz és egy kínai volt.
   A Nyugati kultúra döglött kultúra. Az iszlámnak ez nem kihívás.
   Az optimista gondolkodás most egyenlő a struccal aki homokba dugja a fejét.

   • vitorla123 szerint:

    A helyzet bonyolultabb! Az isten hit felett eljárt az idő!Ráadásúl a keresztények kezdték a vallásháborút.A kommunisták (hitetlenek) és az Iszlám ellen. Mert az az isten nem isten.Pedig minden városban legalább három templomban kizárólagosan egy darab istent imádnak.Ha iszlám,ha református,ha pápista. Józanúl ettől nagyobb marhaság nem létezik,mint a hit.Ráadásul én hívő vagyok.Hiszek a kommunizmus győzelmében,mert az emberek okosak!

 5. én szerint:

  Nelegyél már gyerek, mi ateisták is hívők vagyunk . Ne menekülj szofisztikai fordulatokba materialista = anyag hívő

 6. Fergeteg11 szerint:

  Az iszlám elterjedését az segítette, hogy az általa meghódított tartományokban minden más vallás követőit hátrányos helyzetbe hozta. Ellene is csak így lehet küzdeni, majd győzni (bár ez egyelőre idegen az “európai” gondolkodástól, de ez van, ha idegen kultúrákat vegyítünk össze). Az egyik ellenlépés lehetne például, hogy a radikális hitszónokokat nem csak figyelnék, hanem megfelelő jogszabályi környezetet teremtve el is tiltanák a működéstől (sajnos a szólás- és vallásszabadság korlátozása kényszerűen bejön ebbe a képbe, és úgyszintén az “egyenlőség” és “testvériség” bizonyos szintű feladása is), amit eleve nagyon komoly feltételekhez kötnének egy felmenő rendszerben: saját országban képzés hivatalosan elismert – saját maguk által, szigorúan külföldi és állami anyagi segítség nélkül megszervezendő, de állami ellenőrzés alatt működő – helyeken és tanítókkal, önköltségen, bizonyítványok, igazolások, rendszeres felülvizsgálat, együttműködési kötelezettség, előírt helyi “továbbképzések” (ezt már lehetne állami rendszerben is), szabályszegés esetén súlyos pénzbüntetések, külföldi fehér- és feketelisták vallási kapcsolatoknál szóba jöhető helyekkel és személyekkel, hívek regisztrációja stb. Az ilyen radikális (értelmezéseket valló) muszlimoktól terrorveszélyre hivatkozva természetesen a segélyeket is megvonnák, ezzel is kényszerítve őket:
  a., a saját (feltérképezhető) radikális hittársaik általi eltartásra (itt kivételt képezne a közösség minimális, szabályozott, túléléshez elegendő alamizsnája),
  b., más munkára, amit alkalmazottként nem nagyon kapnának, ha radikális muszlimok maradnak, és nem törekednek a beilleszkedésre
  c., kivándorlásra.
  A többes állampolgárságokat felülvizsgálnák, fenntartva a lehetőséget a biztonsági kockázatok miatti megvonásra, amennyiben valaki egy másik ország állampolgára is. A külföldi mecsetfinanszírozásokat és egyéb külföldi támogatásokat (pl. ösztöndíjakat, nagy összegű vallási célú vagy álcázott átutalásokat) a lehetséges minimum közelébe szorítanák, így a bőkezű juttatások nem érkezhetnének be, az ország muszlim közössége magára és legfeljebb a külföldi “kishalakra” lenne utalva. A muszlim hitélettel kapcsolatos összes külföldi vállalkozást figyelnék és korlátoznák, a külföldi érdekeltségű civil szervezeteket ügynökökként tartanák számon. Nyilvános, állandóan frissített szégyenlistákat helyeztetnének ki kötelezően az imahelyeken, egyes internetes oldalakon és közintézményekben (bárki által elérhetők lennének), köztük a kiemelt radikális muszlim személyekét fényképpel és bemutatással, külön feltüntetve az esetleges következményeket, ha vallási vagy közbiztonságot fenyegető kapcsolatba kerülnek velük. Az utóbbi és a radikális muszlimok sima alkalmazása (vagy pénzbeli segítése) közt vékony lenne a határ, ami arra ösztönözné a munkaadókat (és segítőket), hogy ne nagyon alkalmazzák (vagy segítsék) az ilyeneket, csak ha már lekerültek a listáról. Ezáltal inkább azok a körök tartanák el őket, akik maguk is a radikális iszlám irányzatok hívei, és így a hólabda-módszert használva összegyűjthetik a jómadarakat. A radikális hitszónokokkal és hálózatuk egyéb tagjaival vallási vagy közbiztonságot fenyegető kapcsolatot tartókat szintén potenciális terroristaként kezelnék, és ez ugyanúgy meghatározott (visszaesés esetén jelentősen meghosszabbodó) ideig például bizonyos jogok korlátozásával, kényszernyomkövetéssel (jeladó), nyilvános szégyenlistával, adott esetekben operatív megfigyeléssel vagy esetleg felügyelőnél (valamilyen szervnél) való rendszeres megjelenési kötelezettséggel, és természetesen a segélyek megvonásával ill. tiltásával járna (ha vannak, kivéve minimális alamizsna a közösségétől). Keresztény pap esetén az előbbieken túl az egyházakkal való megállapodás alapján kizárással, ha ez megoldható (valószínűleg nem, a legtöbb ugyanis az agymosottság menthetetlen állapotában leledzik már, a többi pedig sajnos közeledik). A terroristagyanús személyek által elkövetett bűncselekményeknél – akár a “megélhetésieknél” is – a radikális muszlim hálózathoz, vagy azok segítőihez (közbiztonságot fenyegető kapcsolat) tartozás komoly súlyosbító körülmény lenne, ez nyilván megnövelné a börtönnépességet. Ezért új, speciális börtönöket hoznának létre olyan szárnyakkal, amelyekben nem kevernék a radikalizálódott személyeket a többiekkel. Ezek külső kapcsolatait a minimumra szorítanák. Az iszlámot segítő minden állami támogatást leállítanának, ha van, és ezeket pl. a büntetésvégrehajtási rendszer, a rendvédelem és a titkosszolgálatok fejlesztésére fordítanák, mert várhatóan nagy szükség lenne rájuk. Semmiféle iszlám szokást vagy muszlim vallási életet megkönnyítő kérést nem vennének figyelembe. Polkorrekt udvariaskodás helyett az igazság kimondásával, a problémák néven nevezésével és az iszlám nem európai gyökerének hangsúlyozásával többfrontos, akár évtizedekig tartó médiakampányokat indítanának, ha kell, akkor világi, vagy éppen mondjuk keresztény alapokon (na erre nulla százalék esély van, talán Oroszországot kivéve). Az oktatást (és esetleg az ország természetes vallását) kiemelt fontosságúként kezelnék, mert ilyen idegen reflexekkel szemben csak megfelelő szellemi (és/vagy lelki) védelemmel felruházva lehet harcolni. Az eredmény TALÁN egy megszelidített, igencsak mérsékelt népszerűségű helyi “iszlám” lenne, kezelhető hívekkel, akik maguk szórnák ki a szélsőségeseket a soraikból, és idővel csökkenne a számuk, nem pedig növekedne. Na meg persze iszonyatos mennyiségű erőszakos gengszter, akiket időszakosan ki kellene vonni a forgalomból (börtönnel), mert bűnözésükkel hatalmas problémát jelentenének, vagy pedig ha épp szabadlábon vannak, elő kellene segíteni a beilleszkedésüket (vagy még inkább végleges kivándorlásukat) kényelmetlen jogkövetkezményekkel. A szaporaságuk is csökkenne, hiszen nem lenne se állami segély, se komolyabb muszlim alamizsna.
  Mindezek egyszerre nagyon megterhelnék a rendszereket, akárcsak egy erősebb antibiotikum-kúra. De más békés lehetőség már nem nagyon van. Mondjuk jelenleg ezek Európa nagy részében kivitelezhetetlenek lennének, és biztosan vannak át nem gondolt buktatóik is (például, hogy esetleg kiderülne, valójában nincs is mérsékelt vagy radikális muszlim közé húzható határ, vagy az, hogy egyes országokban a bevándorlásra alapozott rendszerbe már túl mélyen be van ágyazódva a muszlim munkaerő, netán, hogy a titkosszolgálatoknak erre már túl kevés lenne az emberük, vagy éppenséggel az, hogy a muszlim közösségek “elcigányosodása” következik be a társadalom többségéről történő leválasztásukkal stb.)

  • vitorla123 szerint:

   Nagyon okos gondolatok!Félek nem lehet őket megvalósítani.Nincs meg rá az akarat.Ehhez egy uj Sztálin kellene.Ehhez Putyin “puha”! Agyrém,hogy a vallások a XXI században ezer számra szedik az emberáldozatokat.

   • Fergeteg11 szerint:

    Köszönöm, de az ötletek egy részét “loptam” (orosztól, némettől, kínaitól…). Az enyémek közül a legfontosabb talán csak az, hogy kedvezőtlen helyzetbe kell őket hozni, úgy fog csökkenni a számuk. Náluk ez természetes, nálunk még nem. És a félelem sajnos jogos.

    • vitorla123 szerint:

     Egyszerűen félelmetes,hogy az atomkorba eljutotak a lefejezésig!És mindezt egy “hit” alapján.Ráadásul el is hiszem,hogy ők elhiszik! Egyszerűen téboly.

 7. Október szerint:

  Mégsem az iszlám a rivalis ,de nem is a zsidó .
  Müködnek ezek jól ! a pénzvilag normákra egfelelöen beállitva
  Marad egyetelen riválisuk aki velük szált szemben valamikor
  ugy hivják hogy Krisztus .
  zajlik az utolsó csata ..megfogjuk tudni novemberben ,legkésőbb juniusban

 8. öreg kun szerint:

  Mi lesz a zsidó világuralommal, ha az iszlám győz?

  • vitorla123 szerint:

   Zsidó világuralom nem lesz!Nem lehet! Ez bizony nem jön össze.Elég a vallásokból és a vallás alapú államokból.Vissza a Népköztársaságot !”Hajrá Komcsik!”

 9. Október szerint:

  @öreg kun
  Ne …..ne nyerjen egy se
  Ezek pszichpaták szeretik allandoan a háborukat , a vért is .
  A zsidok kibaszták a tórátot ,az arabok meg a koránt
  Khazárokkal együtt gyártottak új könjveket méretükre szabva babylonban .
  Az isten megteremtette őket de meg is bánta ,igyis van irva .
  Csak nem gondolják komolyan hogy tényleg meg lesz nekik az uj világ kupi ?

  szép jó napot .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.