Mr. 20 százalék megmondta a frankót!

90 százalék: Kósa Lajos szerint visszaéltek Mengyi Roland nevével

A korrupcióval összefüggésbe hozott fideszes képviselő azt állítja, mindenben szabályosan járt el, senkitől nem kért pénzt. Kósa Lajos hisz neki.

Mengyi Roland helyett ügyvédje, Futó Barnabás nyilatkozik, mondta hétfői sajtótájékoztatóján Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője. Kósát a „Voldemort nagyúr”- ügyben kérdezte az ATV Híradó munkatársa: amint a 168 óra megírta, egy uniós pályázati csalás ügyben érintett egy fideszes országgyűlési képviselő is.

A lap mindezt lehallgatási jegyzőkönyvekre és tanúvallomásokra hivatkozva állítja. Az ügy lényege, hogy 2015-ben egy országos szociális szövetkezeti hálózat vezetője uniós pénzekre akart pályázni, így került kapcsolatba ismerősei révén Mengyi Rolanddal.
A politikus összehozta a pályázni vágyókat egy pályázatíróval, aki azt mondta nekik, hogy miután elnyerik a támogatást, ötven százalékot vissza kell csorgatni. Később ez az összeg 90 százalékra ugrott, de Mengyi azzal nyugtatta őket, hogy hosszú távon terveznek velük, és a következő költségvetési ciklusban akár kétmilliárd forintra is pályázhatnak, és annak már tényleg csak a felét kell visszautalniuk.
A cikk szerint Mengyi összesen tízmillió forintos “alkotmányos költséget” követelt, és Voldemort nagyúrnak szólíttatta magát.
Kósa Lajos ma elismételte Mengyi pénteki közleményét: eszerint Mengyi ismeri az ügy szereplőit, találkozott is velük, de visszaéltek a nevével, ő semmilyen pénzt nem kért, mindenben jogszerűen járt el. Amennyiben az ügyészség a parlamenttől kikéri a mentelmi jogát, ő maga támogatja, hogy adják ki.
Kósa Lajos azt mondta, elfogadja Mengyi magyarázatát. Magyarázatképpen hozzátette: minden képviselőnek van legalább 300 középiskolai osztálytársa, akik adott esetben visszaélhetnek a nevével.
(atv)
Bal-Rad komm: “…Amennyiben az ügyészség…”
-Világos! Voldemort csak a mesékben létezik, Mengyi pedig…! Aljas rágalom minden! Még hogy alkotmányos költség?! HÁT NINCS IS ALKOTMÁNY ÁMBÉRÉK!
Már innentől kezdve lehetett tudni, hogy aljas hazudozás az egész! Mert akkor tákolmányos költségről beszélt volna Voldemort!
Ilyen egyszerű ez az egész!
Bihar Ura Fejenagy (emlegetik Mr 20 százalék néven is!-ami szintúgy galád rágalom!) egyébként is hisz Menhgyi Rolandnak! CSAK ŐNEKI HISZ ebben az ügyben! Hiszen alombéliek!
(Aztán leül Mengyivel: Te!-figyu. Oszt atták vóna a kilencvenet is?
-Atták vóna! De kiderűt, hogy adót is csaltak mán, oszt nem kaptak pízt!
De ha kaptak vóna?!-atták vóna a kilencven százalékot?
-Mondom hogy atták vóna!
Keresd meg hát űket gyorsan megint! Majd beszélek a Busafejűvel, hogy mongya azt, hogy tévedés vót a zeljárás! Csak pályázzonak megist! Hogy is vót? Hétszáz milla?
-Hétszáz!
Legyen a zúj pályázat egymilliárd. Besszéjjünk kerekbe. Öt-öt milla tákolmányossági, mínusz kilencven százalék jatt! Az nyócszázkilencvenegy-millió! Ők is jobban járnak, mer kilenvenkilenc millió meg a zövék marad.
-OK!)
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Mr. 20 százalék megmondta a frankót! bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. vitorla123 szerint:

    Minden állam és állampolgár köteles a korrupció ellen harcolni. Ha kormánypárti,ha nem! Ilyen ügyben jött létre a Bal-Rad is.

  2. Turzó István szerint:

    Ez a ‘Kósa’ nagyon ‘kóser’! Még az is lehet, hogy otthon kékcsillagos lobogó van kifeszítve a nappaliban, de legalább is a ‘keresztapu’ fényképe lóg a falon! Mellesleg – gusztustalan képe is van … – a megérzések nem szoktak csalni! Szerencséje van, hogy ‘jogállamban’ élünk – ki is használja – vastagon, sok haverjával együtt … – most az ő idejük van, de mint tudjuk az élet mindig változik, a szerencse pedig forgandó!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.