Szíria

Tegnap egész Szíria-szerte bőszen zakatolt a polgárháború gépezete

Aleppoban a szír kormányerők hatalmas erőfeszítésak árán, de tudják tartani az ostromgyűrűt a kitörést erőltető martalócokkal szemben.

Az “átkeresztelkedett” an-Nuszra-horda (újkeletű nevén “Dzsejs al-Fath”) pontosan úgy viselkedik, mint a rémült legény éjszaka a sűrű erdő mélyén! Ordítozik, hogy “legyőzhetetlen vagyok”-mert tudja, hogy körös-körül rá vadászók vannak a nyomában. Ám abban bízik, hogy az ordítozásával elrettenti őket! Most bejelentették, hogy EGÉSZ ALEPPOT majd ők “felszabadítják”! Mert új akciót fognak indítani!
A kormányhadsereg érdeklődve hallgatta a ma reggeli hangoskodást, és ők-állításuk szerint-nem igazán látják a martalócbanda optimizmusának okát. Ráadásul a cementgyárból-ami átmenetileg komoly bázisuk volt a latroknak-ma reggelre az orosz légierő kibombázta őket, és a kormányhadsereg vonult be a helyükre.
Mindezek tetejébe Aleppo északi szektorában ma reggel erős orosz légitámogatás mellett a kormányhadsereg 4. gépesített hadosztálya offenzívát indított Dahret’Abd Rabbo és Al-Zahraa negyedekben.
Tegnap este Idlib Jaysh Al-Fateh martalócait vette rá az orosz légierő egy kiadós és bánatos Allahu Akbarozásra.

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. én szerint:

  Még kb egy hétig a kormány hadsereg nem tud komoly ellentámadást indítani, addig a nehézfegyverzetükkel és a légierővel tudnak csak beavatkozni. Kb 1 hét mire be érkezik az összerántott gyalogság.Ha a lázadók előbb tudnak csapást mérni akkor Aleppó északi része elveszik, és annyi.

 2. Pierre szerint:

  Na alakul valami?

 3. én szerint:

  Sok jó nem , a mai szír hadi jelentések külső és belső védelmi vonalakról írnak. Aleppóban bekatlanozták őket, ki felé is támadnak befelé is Az Szír Tigris zászlóalj harcol keményen akit tegnap előtt betudtak tolni.
  Utcai harcok vannak a városban , amiből nem jöhetnek ki jól .
  Az a kevés ami van nekik az gyáva 🙁

 4. Zeta szerint:

  Hagyjuk a lakájmédia hülyeségeit, ennyire nem sötét a helyzet. Már most számos erősítés érkezett, például a Radwan, stb. A kérdés az, mit keresnek ott a britek?

  “Eddig még nem kommentáltuk vagy jelentettük a Délnyugat-Aleppoban kialakult helyzetet, mert a csatának még messze nincs vége.
  Azonban a mostanáig kialakult helyzet: a Szíriai Fegyveres Erők és szövetségeseik a térségben miután visszaverték a vahhabita terroristák egy támadását arra kaptak parancsot, hogy vonuljanak vissza és újrarendeződjenek egy mögöttes védelmi vonalba.
  Ahogy mondtuk, a csata távolról sem fejeződött be, és ahogy a legutóbbi megosztásban közöltük az ottani csatáról, tudtuk, hogy ez el fog következni, így kértünk mindenkit, hogy bízzanak a parancsnokság döntésében. Hamarosan jó hírekkel fogjuk frissíteni az oldalt, és el fogjuk mondani amire most felhívtuk a figyelmet.
  Szíriai Arab Hadsereg https://www.facebook.com/syrianmilitary/posts/1103657373048977

 5. Zeta szerint:

  Ahogy kinéz a dolog, UGYANAZT a taktikát alkalmazzák, mint Donbasszban: ott is az előre törő banderistákat katlanba engedték, és láttuk, mi lett a vége… 🙂
  Nem véletlenül vannak mindkét helyen orosz tanácsadók… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.