Üres borítékokkal a kvótareferendumon

Szaporodó szavazók októberre – Határon túli ‘vokslégióval’ erősít a kormány

Határon túli „vokslégióval” erősít a kormány – dübörög a népszavazási kampány.
– 261 ezer kettős állampolgár szerepel a választói regiszterben.
– 54 százalékos részvételi hajlandóságot mér egy közvélemény-kutató.

Kőkeményen küzd a kormány, hogy érvényes legyen az október 2-i betelepítési kvótákról szóló népszavazás (azaz a választók fele, mintegy 4 millió ember elballagjon az urnákig). Az érvényességi küszöbön a határon túl élő kettős állampolgárok „segítségével” tuszkolhatja át a szavazást a kabinet.

dtu

Az utóbbi két évben 67 ezerrel nőtt a választói névjegyzékbe felvett külhoniak száma – ők egyébként levélben szavazhatnak. Ezzel párhuzamosan a külföldön élő és dolgozó magyar állampolgároktól nem várható nagy voksolási aktivitás, hiszen ők csak a külképviseleteken szavazhatnak, így sokuknak akár több száz kilométert is utazniuk kellene (és fél napot sorban állni). Nem véletlen, hogy eddig csupán 218-an kérték felvételüket a névjegyzékbe, holott épp ők lennének azok, akik vélhetően még szimbolikusan sem szeretnének ujjat húzni az EU-val, hiszen jórészt megélhetési okokból robotolnak valamelyik uniós országban.
A Nemzeti Választási Iroda nyilvántartása szerint jelenleg 8 000 950 magyarországi lakcímmel rendelkező választó, és 261 005 határon túli szerepel, így az érvényességi küszöb 4 130 978 fő. Ez a küszöb folyamatosan liftezik, de a halálozásoknál és a nagykorúvá válásoknál sokkal inkább befolyásolja a mozgást a határon túliak regisztrációja.
A helyzetet bonyolítja, ad absurdum csalásra is lehetőséget ad, hogy a magyarországi lakosokéval szemben a külhoniak névjegyzéke nem frissül automatikusan, aki 2014-ben vagy azóta regisztrált, az 10 évig ott is marad.
Vagyis akár több ezer halott is lehet a listán. (A Nemzeti Választási Iroda nem tartja nyilván, hány elhunyt családja kérte a nyilvántartásból való törlést.)
Egy friss közvélemény-kutatás szerint a szavazás akár a számokkal való ügyeskedés nélkül is érvényes lehet: az emberek 54 százaléka el akar menni szavazni – ezt mérte a Závecz Research. További 23 százalék még hezitál, és csupán 19 százalék biztos benne, hogy otthon marad.
(vh)
Bal-Rad komm: A döbrögista kvótareferendum kérdése álságos és félrevezető! A rá adható logikus “NEM” válaszok győzelme SEM GARANTÁLJA a migránsok betelepítését.
Maga a kvótanépszavazás Döbrögi csupáncsak arra lett kitalálva, hogy a folyamatos belpolitikai botrányok nyomán előállt-igencsak megkopott-választói bizalmat megpróbálják fölpumpálni, és A VÁLASZTÁSI MECHANIZMUS ESETLEGESEN MÉG MEGLÉVŐ HIÁNYOSSÁGAIT FÖLDERÍTENI! Hogy a következő “választásokra” minden problémát kiküszöbölhessenek. A levélszemét aranyporrá változtatásának mechanizmusát csiszolgatják a kvótareferendum tapasztalatai alapján.
A Bal-Rad a referendumtól való távolmaradásra buzdít!
NE ERŐSÍTSÜK A DÖBRÖGISTA DÖLYFÖT!
Aki mégis elmegy szavazni, az pedig ÜRES BORÍTÉKOT DOBJON BE AZ URNÁBA! Írja rá az üres boríték belsejére, hogy NEM!
A szavazócédulát pedig KÉSŐBBI FELHASZNÁLÁSRA TARTSA MEG MINDENKI!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Üres borítékokkal a kvótareferendumon bejegyzéshez 29 hozzászólás

 1. sandor szerint:

  Arról kellene már egy népszavazást tartani, hogy a hozzátok hasonló szarkeverő, igazságot direkt nem látó , félremagyarázó szarháziakat falhoz kell állítani vagy sem, vagy csak simán felakasztani ?!

  Admin:
  Nagyon rossz hangulatban ébredtél ma! Legyen ilyen a folytatása!

  • 1tothgabor szerint:

   Tisztelt sandor!

   Emelt gondolatvitelű, tróntermi dialektusa meggyőzött. Elismerésem.
   Írtam egy verset.

   Furcsa Vers

   Sovány tehén, zörgő haraszt
   Itten van egy büdös paraszt.

   Országimázs, országtorta
   Annyi eszed van, aminnyi láccik.

   Békemenet, Üzenjükmeg
   Kövér Lacát püföljükmeg.

   Nincs Alkotmány, nincsen törvény
   a sandornak nem kell egyik sem, mert a gondolkodni nem tudó fidesz-zombiknak nincs agya.

  • sándor szerint:

   hát na , 🙂 a humorod az mindent visz , Áldás , békesség testvérem

  • sándor szerint:

   Admin ! , 🙂 a humorod az mindent visz , Áldás , békesség testvérem

 2. Smith szerint:

  Mit jelent az, hogy az Európai Unió kötelezően előírhatja nem magyar állampolgárok betelepítését az elvileg szuverén Magyarországra? Magyarázza már el nekem valaki, mert úgy látszik hülyének vagyok nézve!

 3. fatum szerint:

  Te admin nem fogod fel, hogy ezzel te az eu betelepítését támogatod? A hazánk megszűntét?

  Admin:

  ISMERED a referendumra bocsájtott kérdést? Értelmezni megpróbáltad már?

 4. M G Miklós szerint:

  A dolog egyszerű. Nincs független Magyarország. Egy alkotmány nélküli provincia. Az alkotmányával együtt sem volt független.
  Független Európa sincs. Vezetése a bankármaffia által kihelyezett helytartótanács mind európai, mind magyarországi szinten. A parlamentarizmus csak látszólagos. Orbánék el fogják érni a céljukat. Különben teljesen mindegy, hogy Orbán vagy Gyurcsány, vagy bárki más, ők utasításokat teljesítenek, persze nem haszon nélkül. Ráadásul még a szavazásig lehet állampolgárságokat osztogatni. Orbánék addig maradnak a trónon, amíg a bankármaffia akarja. Központ London City ( City of London Corporation) London magja, a Rothschildok által irányított bankár világ központja.
  Ennek a kis városrésznek több a hatalma, mind a brit birodalomnak, a Lord Mayor-nak több mind az angol királynőnek és kormánynak.
  Ezért nincs értelme semmiféle szavazásnak, legyen a jelenlegi referendum, vagy parlamenti, vagy helyhatósági választás, vagy bármi más. Mindegy, hogy igen vagy nem, mind a kettő a hatalmat legitimizálja, mégpedig a központi hatalmat.

 5. fatum szerint:

  Admin A legokosabb kérdés volt. Azonnal, egy szavazással léphet a parlament. És nem tehet neki keresztbe a hazaáruló parlamenti ellenzék. A te idióta orbánfóbiád miatt, vesszen haza. Vegyél példát a Munkáspárt elnökéről, aki támogatja. Mert van annyi esze, hogy tudja egy nem létező hazában nincs rendszerváltás. Semmi. Te a kádár képe alatt hazaárulásra biztatod a Magyar népet, halálra ítéled őket.

  • M G Miklós szerint:

   Admin nagyon jól látja a referendum valódi szándékát. Ugyanis Orbánék nem betelepítés ellenesek, hiszen a háttérben ez most is zajlik. Csak azért mert az álbaloldal referendum ellenes, még nem jelenti, hogy a FIDESZ mellett kell kiállnia. A Munkáspárt elnöke kezdetektől fogva komoly stratégiai hibákat követett el a párt politikájában, ez is azok közé fog tartozni. Na most hazaárulásról beszélni egy magyar idegen kormány és parlament esetén, ahol több szava van az izraeli, vagy amerikai nagykövetnek, ahol törölték az alkotmányt, ahol a népi kezdeményezéseket visszautasítják, ahol bevezették a rabszolga munkát, ahol sorkötelezettség hiányában közmunka címén embereket sorozhatnak be ( új Janicsárok), stb., eléggé hiteltelen.

   • én szerint:

    Ne haragudj de hülyeséget beszélsz . Orbán azért kavarja a szart évek óta, mert európai színtéren akar politizálni, Ezért hívják a német sajtóban ellen császárnak ( természetesen Merkelt A Császárnak )
    A Munkás párt elnöke nem követ el semijen hibát, felelősen gondolkodik.
    Ő teljesen egyértelműen nemzeti érzelmű magyar kommunista .

    • M G Miklós szerint:

     Nem én beszélek hülyeségeket. Amit felsoroltam tények. A Munkáspárt (egybe kell írni) azért veszít egyre jobban, mert az elnöke mindig fáziskésésben van. Hiába a tisztességes szándék, a politika nem az. Az pedig hogy a Fővajda miről álmodik, azt csak igazán Ő meg pszichiáterei tudják.
     A másik a kazár média – mindig olyat állít ami ellentétes a valósággal, ez világhatalmuk egyik fő eszköze.
     Ja, és nem a szovjet nagykövet járt be eligazítást tartani a parlamentbe, és nem ő bírálta felül a magyar humán oktatás tankönyveit sem. Egyszerűen egy a gyarmatosítók által fenntartott parlament (helytartótanács) párt,nevektől függetlenül csak hiteltelen lehet.

     • én szerint:

      A Munkáspárt ( egybe írva ) azért veszít mert frakcióztok.
      Ez nem kazár média vagy egyéb. Józan paraszti ész . Nem tudom milyen Szovjet nagykövetre gondolsz . Amikor Putyin elnök Úr itt volt nálunk ? Az egy kihelyezett orosz kormány ülés volt ( orosz sajtó szerint is, nem csak szerintem )
      A többi kritikáddal egyetértek . Valóban gyarmat vagyunk stb , de ez nem is kérdéses annak akinek van egy centi esze .

 6. M G Miklós szerint:

  A szovjet megjegyzés szimbolikus volt. A Munkáspártot belső bomlasztó erők vágták ketté. A Baloldali Frontot pedig a Népi Frontot létrehozók bomlasztották. A Népi Front és Vajnai Attila Munkáspárt 2006-ja egykutya.
  A problémák részben a felső vezetés hibáiból, az ortodox gondolkodásmódból, és a káderpolitikából adódnak. De csak az első években voltam ott, azóta nincsenek közvetlen információim, gyakorlatilag kb. 20 éve semmi közöm a Munkáspárthoz, mint ahogy a többihez sem.
  Te csak nyugodtan bízzál Orbánban és fosztogató pártjában, ehhez jogod van.
  Nem hiszem, hogy a józan paraszti ész azt diktálná, hogy bármelyik parlamenti pártban meg kellene bízni (nem hiszek a józan paraszti észben – a politikában nem működik), számomra mind hiteltelen, sőt a kívül állók nagy része is, maga a pártrendszer is.
  A hit és a remény vész el utoljára, én meg maradok a földön a racionális valóságban.

  • vitorla123 szerint:

   Pedig a frakciózásnak és az eszement széthúzásnak véget kellene vetni.Egy frakcó sem lett életképes.Be kellene látni.Világos,hogy a frakciózás vezetői többé nem lehetnek a párt vezetői.De a többiek szivárogjanak vissza,mert szükség van rájuk..Másként nem lehet elérni az 5%-os küszöböt.És megjegyzem,mindegy jelenleg ki vezeti a pártot. Thürmert meg már megszoktuk.Tudjuk hogyan gondolkodik.Például most amit mond az igen,azt jelenti nem akarunk uj Trianont.Erről már többször irtam. Más kérdés,hogy Vajnainak és a többieknek egyszerűen nincs Marxista tudása. Számomra ezért hiteltelenek.Vajnai kifogástalanúl tudja felmondani a Népszabi írásáait.,de a kisajátítók kisajátíásáról és mondjuk a profit fizetés ellenébeni elvonásáról soha nem nyilatkozott.Nem is tudja mi fán terem.Pedig Kína fejlődésének ez az alapja.Egy frászt kapitalista!

   • fatum szerint:

    Nem akarunk új Trianont. Ez a lényeg. Szerintem oldalaktól, pártoktól függetlenül,minden tisztességes magyar ember ezt mondja

 7. én szerint:

  Ezzel az elemzéssel nincs min vitázni, nagyjából helyes, Még szerintem is.
  Ha eltekintek attól hogy bíznék Orbánban 🙂
  Sosem bíztam benne. Pártjában sem.
  Parlamenti demokráciában sem. Abban főleg nem, az libsi diktatúra
  De ettől még remélem Elvtárs maradok, nem Trockista elhajló.

  • vitorla123 szerint:

   Igen olvastuk és válaszoltunk is rá!Megismétlem.A Török betelepítette a Szerbeket,Horvátokat.Elvitték Nándorfehérvárat.A Habsbúrgok betelepítették a szlovákokat és a Ruszinokat.Elvitték Pozsonyt és Kassát.Az Osztrákok betelepítették a románokat elvitték egész Erdélyt.Szavazz a betelepítés ellen.Szavazz a Munkáspárt javaslata alapján.Nem Európa.Fenét Német-zsidó gyarmat leszünk!

 8. én szerint:

  Az én múltam, vagy te a múltad veszítette el a jelentőségét?:)

 9. szaszi szerint:

  T Admin küldtem egy hsz-t ugyanezen a néven,moderációra vár.Beengednéd?

 10. nem tom szerint:

  T.Admin!
  A kommented első mondatát elolvasnád még egyszer!A tagadás tagadása állitás.

 11. medve szerint:

  http://www.vilaglato.info/orosz-lap-kiev-tamadasra-keszul-kelet-ukrajnában.
  Zaharcsenkó felől kérdeznék? Tényleg korrupt? Már az ukik harcolnak csak? Az ott élő oroszok nem? köszönöm:m

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.