Donbassz

Donbasszban tegnap is tartott a szokatlanul nagy csendesség. Mindenfelől érkező jelentések szerint Kijev létrehozta a klasszikus támadó háború alapfeltételeit. Megvan a háromszoros személyi és technikai fölény. Vélemények szerint a szándék is a háborúra.

A Népköztársaságok pedig várnak.
Szergej Lavrov tegnap Oroszország komoly aggodalmairól beszélt a Donbasszban zajló eseményekről.
Az Igor Plotnyickij elleni merénylet, a civil szektorok elleni latortüzérségi támadások, az EBESZ-tehetelenkedései, az ukrán haderő egyre nagyobb koncentrációja Donbassz határai körül aggodalommal töltik el Oroszországot-nyilatkozta tegnap az orosz külügyminiszter.

Most kiszivárgott adatok szerint Donbasszban július 24-én fűbe harapott 11 kanadai katona. 26-án sikeresen eltüntették a holttesteket, amiket még aznap Kijevbe szállítottak, ahol már egy kanadai repülőgép várt rájuk, és hazaszállították őket-az ÓCEÁNON TÚLRA.
A “csend” továbbra is viszonylagos a frontokon, hiszen a “megszokott” hot-spotokon még ha nem is a korábbi intenzitással, de “zajlik az élet”.
Donyeckben meghalt egy szerelőmunkás tegnap délután, miközben a belövés miatt megsérült gázvezetékhez igyekeztek. Latortüzérségi gránát robbant az autójuk mellett. Kollégája megsebesült.
Zajcevoban egy népköztársasági katona esett el.
Avgyejevkában/nál heves lövöldözés tört ki tegnap késő délután, ami aztán kitartott reggelig.
Nyevelszkij falunál is hasonlóan alakultak a dolgok mára virradóan.

Sirokinot teljes egészében “belakta” a valcmanista horda. Az egyébként a pufferzónában lévő tengerparti romfalut “erőddé” kívánják alakítani.

Hírek szerint Kijev képes egy új Donbassz elleni offenzíva során tömegpusztító fegyverek bevetésére is.

töpfe

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Ez a nő gusztustalan!

 2. M G Miklós szerint:

  Ennyit ér a lavrovi retorika, ékesen szóló semmitmondás. Miután a két köztársaságot nukleáris eszközökkel elpusztították, Lavrov csinál egy harmadik tűzszünetet.
  Lehet hogy a következő konvoj már hamvakat fog szállítani,már ami megmaradt.
  És akkor majd nézhetnek a békére vágyó oroszok ( a lakossági felmérésen elutasították a beavatkozást) Putyinnal együtt, mert a következők már ők lesznek. Ez a helyzet már 2014-ben eldőlt. Nagyot csak egyszer lehet hibázni. Ezzel a háttérhatalom el is éri a célját, övé lesz az egész glóbusz, s uralkodhat a felégetett világon, mely évmilliárdok alatt alakult ki, de egy emberi rassz paranoia-ja egy villanásnyi idő alatt megsemmisítette. Azután szép lassan ők is elpusztulnak, mert a természet kiküszöböli a hibákat.

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&ved=0ahUKEwiRjt2DtLTOAhVGPxQKHX1lAw4QFghaMAg&url=http%3A%2F%2Fnovorossiia.info%2Frusskaia-vesna%2Fbespilotniki-vsy-obsledovali-prifrontovyu-zony-pod-doneckom.html&usg=AFQjCNEZ4q8WW2qRbERRWbN-FBBo49DiRA Ukrán VSZU-s drónok köröztek Donyeck felett. 20: 38 órakor Avgyejevka körzetéből, 21:07 órakor Peszkiből, Krasznij Partizan és Jaszinovataja felet, és 21:33 órakor Donyeck felett rögzitették az időpontokat . Lehet, hogy a vihar előtti csendnek az oka, a lehetséges ,szóba jöhető támadási helyeknek az aprólékos felderitését végzik a drónokkal,ezért a csend, aztán meginditják a tűzérségi előkészitő támadást,,hogy a gyalogsági,motorizált egységeknek előkészitsék a terepet ?!

 4. Ranger2015 szerint:

  Ukrajnai félelmek orosz hadsereg általános támadásától.Orosz páncélos erők a határ felé mozdultak, Ukrajna riadókészültségben, várva az orosz hadsereg támadásának kezdetét.
  “Az észak-krími orosz csapatok is manővereket végeznek, és a mozgást ellenőrző pontok működését is felfüggesztették az orosz oldalon. Ez azt jelentheti, az orosz hadsereg minden pillanatban, minden órában, indíthat egy a nagy vagy kis méretű offenzívát.” -Andriy Lysenko ukrán elnöki szóvívő szavai szerint.
  Szemtanúk állítása szerint az orosz katonai eszközök nagy számban gyülekeznek Armyansk és Dzhankoy közelében.
  Oroszország tudja, hogy sem az Egyesült Államok, sem a NATO nem avatkozhat bele a harcba, mivel Ukrajna (még) nem tagja a NATO-nak, így nem lehet NATO válasz. Várhatóan változás állna be az amerikaiak által telepített ukrán bábkormány összetételében az amerikai elnökválasztás után, így Oroszországnak meg kell lépnie még az elnökválasztás előtt az ukrán hadsereg gyors-és teljes szétzúzását. -írja a “superstation95” cikke.

  https://www.superstation95.com/index.php/world/1787

  • D vitamin szerint:

   A jelenlegi állás szerint Trump inkább orosz-párti, Clinton inkább ukrán párti.
   Az USÁ-ban most inkább Clinton győzelmét jósolják, de néhány feka (vagy latin-gyökerű) gyilkosság könnyen átbillentheti a mérleg nyelvét Trump javára.
   Amennyiben Trump győzne, az ukrán válság hamarabb megoldódna!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.