Kardigan bűnt bánt

Szentpéterváron tegnap Vlagyimir Putyin orosz államfő és az ankarai maffia feje a megromlott kétoldalú viszony helyreállításáról és a kereskedelmi és gazdasági együttműködés, így a Török Áramlat gázvezetékprojekt újjáélesztéséről állapodtak meg.

Az orosz elnök bejelentette, hogy döntés született az akkuyui nukleáris erőmű építésének befejezéséről, amely az első ilyen létesítmény lesz Törökországban, meg hogy halad tovább a “Török Áramlat” gázvezeték-projekt. Kardigán örömmel beszélt arról, hogy Ankara kész mielőbb kivitelezni a “Török Áramlat” projektet és azon keresztül az Európába történő gázszállítást. Sőt! Arról lelkendezett, hogy Törökország kész fejleszteni Oroszországgal a hadiipari együttműködést is.
Kardigan szinte az egész találkozót végighálálkodta a bukott pancserpucss után tanúsított orosz támogatásért, egyfolytában “drága barátomként” emlegette a még nem is oly régen általa egy kanál vízben megfojtandó vendéglátóját, aki viszont képes volt mosoly nélkül végigtűrni a cigánykodást.
Tegnap kitárgyalták Erdogannal a szíriai válság dolgát is, katonai és hírszerzési vezetők bevonásával. Az orosz államfő hangsúlyozta a kompromisszum fontosságát és azt, hogy a szíriai válságot politikai úton kell megoldani.
Kardigan egynapos vezeklése közös sajtótájékoztatóval ért véget.
Az már most biztos, hogy NATO-latorszövetségi berkekben hideglelést és fogvacogást okozott a belebegtetett orosz-iráni-török konstelláció. Ami-ha megvalósul-alapjaiban rendezi majd át a Közel-Kelet erőviszonyait és Szíria-ügyét. (De korántsem biztos, hogy Európában is bekövetkezik a -kiváltképp ORSZÁGUNKBAN-REMÉLT FORDULAT!)
Vélhető az is, hogy Kijev helytartóság pozíciói a török támogatás elvesztésével igencsak meg fognak romlani. Nehéz ugyanis elképzelni, hogy Kardigan tegnapi vezeklése után is fennmarad a Kijev és Ankara közötti “testvéri viszony”!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Kardigan bűnt bánt bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. ... szerint:

  A bazilikakilincs görbesége a képen lévő pali orrához képest kutyafasza. Olyan jordánpozitívos beütése van a dolognak!…

 2. öreg kun szerint:

  Jellegzetes sas orr, nem tévesztendő össze a kiválasztott nép egyes fiai által viselt kilincsorral.

  • Fergeteg11 szerint:

   +1
   Az orr soha nem perdöntő. Azon a területen számos embernek van markáns orra.
   Erdoğan egyébként bevándorolt grúz család sarja, le lehet ellenőrizni az angol Wikipedián, ott van a link is. Bár az óvatosabbak felfigyelhetnek, hogy a hivatkozott cikk (Kimlik değişimi!) írója, Bülent Sarıoğlu Erdoğan kritikusa. Erdoğan attól persze nagy “cigány” marad a természetére nézve. De a zsidó vád ellenzéki körökből való (szerintem hamis):
   http://www.turkishnews.com/en/content/2011/11/12/turkeys-erdogan-is-jewish/
   Erdoğan felesége, Emine pedig legalább félig “arab” az anyja révén. Ki tudja, mennyire befolyásolta ez a török (miniszter)elnököt Szíriával kapcsolatban? Külön érdekes még, hogy Aszadékkal nem is volt rossz a kapcsolatuk a háború kitörése előtt, csak aztán rossz oldalt választottak (mentségükre, országuk a NATO tagja még). De egy “cigányt” nem kell félteni. Az egyik pillanatban még ölne, a másikban már ölelgetne. Meglátjuk, mire jutnak vele.

 3. M G Miklós szerint:

  Nos Ő egy vegyes befőtt, amiben a kiválasztott is benne van. Nem is ez az érdekes. Miközben nyalja az egyszer már leköpött fagyit, továbbra is küldi az utánpótlást Szíriába.
  Sajnos ez az orosz vezetést is minősíti.

  • Fergeteg11 szerint:

   Elolvastam. Sajnos ez éppen olyan rakás fals információ, mint amit én küldtem példaként korábban. Pletykák, egymásra hivatkozások és vádaskodások, konkrét bizonyítékok nélkül. Van néhány észrevételem. Kezdjük azzal, hogy az “al-Baghdadi zsidó”-pletykát, amire a bevezetőben utalnak, a Gulf Daily News indította el, amit átvett az International Business Times, a Veteran’s Today meg sokan mások:
   https://twitter.com/wikileaks/status/497855818373808128
   Ha valaki a fenti linken elindul, eljuthat az angol Wikipedia ezzel foglalkozó beszélgetéséhez, majd ott végigkövetve a szálat megtudja, hogy egy “Som Daily News” nevű portál (2014-es), azóta törölt, de ügyes trükkel (archive.org-gal) még ellenőrizhető írását emelték át, amiben a Fars News-ra hivatkoznak (ezt a hivatkozást a bahreini Gulf Daily News nem tüntette fel). A Fars News azóta már szintén törölte az eredetit, és már trükkösen sem tudtam előcsalni. Szinte biztos, hogy ez egy óriási hoax volt, de máig nagyon népszerű. Lezsidózni valakit, főleg ha muszlim terrorista, egyenlő lehet egy karaktergyilkossággal, már ezért megérhette bedobni. Információs háború.
   Folytatva az olvasást – ezek után már igencsak megcsappant érdeklődéssel, mert komolyságot kár várni -, keresném, hogy mit fordítottak, de nem találom, csak néhány odavetett linket, amik részben egymásra hivatkoznak, részben olyan “érdekességek” olvashatók bennük, hogy pl. Putyin zsidó, Erdoğan (grúziai) zsidó (bizonyíték: egy könyv borítója és néhány mondat, hogy a könyvéért börtönbe zárt szerző szerint az, meg egy interjú, de semmi konkrétum) és hasonlók. Ugyanazok a képek (Erdoğan zsidókkal egy fényképen, kitüntetik stb.) bukkannak fel, sejtetések, spekulációk logika nélkül. Az is érdekes, hogy összehozzák Erdoğant és feleségét a szabbatistákkal, akik közé állítólag Atatürk is tartozott, aki állítólag a cionizmust támogatta. Nem zavarja őket, hogy ez kb. ugyanolyan szintű vád, mint a bajszos festő lezsidózása, amelyről szintén keringenek “bizonyítékok” (de nevetségesek).
   Mindegy, akik ebben hisznek (mint a cikk írója), azokat úgysem lehet megingatni. Számukra az egész világ egyetlen hatalmas zsidó összeesküvés, és önszántukból helyezik maguk (és fajtájuk) fölé ezzel azokat, akik amúgy fikarcnyival sem különbek náluk. Ők pedig jól mulatnak ezen. Azt javaslom, ne vegye komolyan az írásukat, Miklós!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.