Latorajvék!

Oroszország új hadviselési módszereket tesztel Ukrajnában?

Oroszország a Nyugat elleni új hadviselés módszereit teszteli az ukrajnai válságban egy szerdán kiszivárgott brit katonai jelentés szerint.

A The Times című lap által ismertetett dokumentumban az áll, hogy Oroszország fejleszti a harckocsikat, tüzérséget és más nehézfegyvereket az ellenség rádiójeleinek megzavarására és a drónok feleslegessé tételére alkalmazott kifinomult elektronikus hadviseléssel kombináló képességeit. A közösségi média, a rádiók és a tömeges sms-küldések révén Vlagyimir Putyin elnök propagandában való jártasságát is a lakosság véleményének befolyásolását célzó fegyverré alakították.
A belső elemzés szerint Nagy-Britanniának felkészültebbnek kell lennie abban, hogyan vívjon meg a jövőben egy lehetséges háborút, amelyben a hagyományos arzenáltól a drónokon át a Twitter- és a Facebook-bejegyzésekig mindent fegyverként alkalmaznak. Jelenleg ugyanis “csalódást keltően sérülékenyek” az orosz erőkkel szemben.
A jelentés szerint az, hogy Oroszország nem ismeri el, hogy katonái harcolnak Kelet-Ukrajnában, és az, hogy oroszbarát szakadárok is segítik őket, jól mutatja, milyen bonyolult és sokrétű az új orosz hadviselés. Embereket küldenek az ellenség vonalai mögé, hogy szabotázsakciókat hajtsanak végre, rombolják az infrastruktúrát, megfélemlítsék a helyi rendőröket, politikai gyilkosságokat és emberrablásokat hajtsanak végre, mindezzel pedig zavart keltsenek. Emellett Oroszország nagy energiát fordít a tájékoztatás és a közösségi média ellenőrzésére Kelet-Ukrajnában a lakosság befolyásolása érdekében. A propaganda a harci cselekményeknek is fontos része, a tüzérségi támadások előtt például drón segítségével oroszbarát propagandát hirdető sms-eket küldenek minden telefonra – beleértve az ukrán katonákét is.
Az alacsony intenzitású konfliktus azonban gyorsan komoly háborúvá válhat – figyelmeztet az elemzés, amelynek egyik ismerője a lapnak azt mondta, a világ paradigmaváltás tanúja a hadviselésben. “Olyan ez, mint amikor harckocsik váltották fel a lovakat vagy gépkarabély a puskát” – fogalmazott. Kitért arra, hogy a demokratikus párbeszéd aláásására alkalmazott félretájékoztatás, a kiberbűnözés, a gazdasági nyomásgyakorlás szintén része az arzenálnak.
A The Times a témában ismertette Richard Shirreff brit tábornok cikkét is. A NATO európai erőinek volt főparancsnok-helyettese szerint Oroszország nem egy hanyatló poszt-hidegháborús hatalom elavult vagy fogyatkozó katonai képességekkel. A közelmúlt legnagyratörőbb katonai modernizációs programját hajtja végre a haderő 2020-ra való megújítására. “Elsődleges céljai közé tartozik nukleáris fegyvereinek modernizálása, az új fegyverrendszerek bevezetése a légierőnél, a haditengerészetnél és a szárazföldi csapatoknál, ebben a sorrendben” – emelte ki. A nukleáris arzenálról szólva hozzátette, hogy Oroszországnak a deeszkaláció a célja vele: a NATO zsarolása vagy elrettentése a lehetséges válaszcsapástól.
Richard Shirreff emlékeztetett arra, hogy Oroszországban tavaly nyolc új dandár alakult, Szergej Sojgu védelmi miniszter pedig januárban három további létesítését jelentette be a Balti-államokkal szomszédos nyugati katonai körzetben.
A tábornok szerint Oroszország a gyengélkedő gazdasága ellenére is “megdolgoztatja” a NATO-t. “A Szovjetunió bukása után remények voltak arra, hogy Oroszország demokratikus államként születik újjá. Putyin elnök, aki most már egyaránt kétszer szolgált kormányfőként és államfőként, azonban meghiúsította ezeket a reményeket” – írta, hozzátéve, hogy az Oroszország szuperhatalmi imázsának visszaállítására vágyakozó politikus az erőit Ukrajnában és Szíriában fitogtató hadseregbe öli forrásait.
“Oroszország tettei magukért beszélnek: kegyetlen opportunizmus, gyors döntéshozatal és az ellenség gyengéinek kihasználása. Az eredmény gondolkodási szünetre kellene, hogy késztesse a NATO tagállamait” – vélekedett. Dicsérte a katonai szövetség arról szóló döntését, hogy négy zászlóaljat telepít a Balti-országokba és Lengyelországba, bár szerinte ez inkább politikai jelzés, semmint hiteles katonai erő.

nato_russia-surrounded

Végül megjegyezte, Oroszország elrettentéséhez fontolóra kellene venni a hibrid és aszimmetrikus hadviselés eszközeinek a NATO védelmi doktrínájába való beépítését.
(nepszava)
Bal-Rad komm: Hát ennél undorítóbb liberális nyarvogást ritkán lehet összehozni!
“…A Szovjetunió bukása után remények voltak arra, hogy Oroszország demokratikus államként születik újjá…” – ez majdnem sikerült is! Csakhát az a galád Putyin…
Egészen elképesztő, hogy az a NATO-nevű latorszövetség vinnyog Oroszország VÉLT magatartása miatt, amely fennállása óta csak a bajt és a szenvedést hozta a világra. Az 1950-es évektől napjainkig tűz, vér, pusztítás jár a nyomaiban.
Az a NATO-nevű latorszövetség jajong Oroszorsz miatt, amely háborúba sodorta Jugoszláviát, mérhetetlen szenvedést és pusztítást okozva. Amely NATO-nevű latorszövetség “Koszovo csak egyszer lehetett” üvöltözéssel utasít el mindennemű MÁS FÜGGETLENEDÉSI TÖREKVÉST! (Lásd: Donbassz esete!)
Az a NATO-nevű latorszövetség vonyít orosz katonai veszélyről, amelynek csapatai körös-körül az orosz határok mentén fel vannak sorakozva. Úgy toporzékolnak, mintha orosz egységek telepítése zajlana az USA határai mentén. Mintha orosz repülőgépek súrolnák nap-nap után a latorszövetségi légterek határait, és mintha orosz hadihajók úszkálnának lépten-nyomon felségvizeik határán.
Az a NATO-hisztizik az orosz propagandagépezet miatt, amely a Szabad Európa és a Szabadság Rádiókat kitalálta és működtette/működteti számtalan változatával.
Az a NATO-nevő latorszövetség őrjöng Donbassz orosz megsegítése miatt, amelynek vezénylő latorhatalma DOKTRÍNÁJÁBA EMELTE A BÁRHOL ÉS BÁRMIKOR A VILÁGON BEAVATKOZHATUNK GYAKORLATOT!
Ennek a NATO-nevű latorszövetségnek a martalócfőnökei elégedettek azzal, hogy újabb és újabb egységeket vezényelnek Oroszország határai közelébe, de toporzékolnak amiatt, mert Oroszország a SAJÁT HATÁRAIN BELÜL növeli katonái számát, és modernizálja fegyverzetét!
Azért ez nem semmi! Panaszkodni amiatt, hogy az ellenség nem tűri a pofonokat, hanem visszaüt!
Ehhez azért pofa kell! Hatalmas, és vastag bőrrel. Meg egy jó adag agyatlanság!

Mindezt pedig egy “magyar(?)országi” médium le meri hozni!

Ehhez megintcsak pofa kell!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Latorajvék! bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. kisember szerint:

  Hisztiznek a homoliberálisok, hogy nem működik a hazugságkampány… Talán ha igazat mondanának. Mai tapasztalatokkal olvasva a régi szovjet “propagandát” azt kell mondjam, igazat szóltak már akkor is.

  1987. Imperializmus álarc nélkül: Éter-intervenció

  http://colonelcassad.livejournal.com/2891204.html

  Rádió helyett internet, és ugyanott tartunk ma is. Az eltérés annyi, hogy a homoliberális aberráltak által (félre)vezetett nyugat vesztett, most már csak a hiszti, később remélhetően a lámpavason himbálózás marad a gonoszoknak.

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Az úgynevezet “elemzésnek” a harmarmadik bekezdése azt sorolja fel,keni rá Oroszországra amit ÉPPENHOGY A GALÍCIAIAK követnek el Donbaszban. Hogy lehet valaki enyire szemtelen,mint a piaci légy !? Igaz köpd szembe az örömlányt, azt fogja mondani,hogy esik az eső !

 3. D vitamin szerint:

  Az “jó”, hogy miközben kecskebaszó terroristák öldöklik a NATO tagállamok állampolgárait anélkül, hogy a NATO bármit is tenne ellenük, folyamatosan baszogatja azt az Oroszországot, amely legalább megpróbál valamit tenni a kecskebaszó dzsihadisták ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.