Szíria

Aleppoban gyűrik egymást a felek rendesen. Mind az orosz, mind a szír légierő gépei folyamatosan támadják a mindenféle dzsihadista hordákat. Mindezek tetejéba a “Hmeymim” bázisról indított “Iszkander-M” rakéták is nyomorgatják a banditahordákat.

A Jaysh Al-Fateh-lánynevén an-Nuszra-kétségbeesésében “toborozni” kezdett egyedveszteségei pótlására. Ma hajnalban ismét “offenzívával” próbálkoztak. Nagyon nem akar sikerülni a kitörés, pedig már elkürtölték egész Aleppo “felszabadítását” is, de úgy fest pillanatnyilag, hogy csak egy jó nagy húsdarálóban forgolódnak.

eta

Hajnali fél három tájban pedig kétezer “Hezbollah” harcos érkezett a kritikus térségbe. Ezek állítólag mesterei a városi (?) harcoknak. Szír katonai források ugyanakkor 100 darab tank, és 400 darab BMP helyszínre vezényléséről és érkeztéről adtak hírt.
Egyre valószínűbbnek tűnnek azok a jövendölések, hogy Alepponál egy húzd meg-ereszd meg taktikázás zajlik, aminek a vége egy olyan katlan lesz, amiben egyszerűen megfőzik a terrorbandákat.
Észak-Latakiában a martalócok megkísérelték az elvesztett területek legalább egy részét visszakaparintani a hadseregtől. Nagyon rossz ötlet volt ez rájuk nézvést.
Kinsibba és Jabal Al-Qal’at elvesztése nagyon fáj nekik, ezért aztán ezek irányába erőlködtek.
Néhány-magát igazán szerencsésnek mondható-pribék most megpróbál eljutni a török határra. A túloldalon Hatay városában kifújhatnák magukat. Csakhát azok a qrva helikopterek…
Hama és Homsz tartományok határán a szír légierő a levegőből, míg a hadsereg a földön támadja a kalifátusistákat, akiket most az a veszély fenyeget, hogy a Deir ez-Zor felé vezető út újabb nagy szakaszát fogják elbukni.
As-Suwayda-tartományban viszont az ISIS okozott meglepetést a kormányerőknek. El is orozták a kormánycsapatoktól Al-Waleed városát.
Kelet-Gutában is újraéledtek a martalócok. A Marj es-Sultan légibázisnál rajtaütöttek a kormányerőkön.
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. én szerint:

  Tegnap előtt a város északi részébe érkezett a Tigris Alakulatok parancsnoka egy speciális felderítő csoportal. Eredmény :7 felkelő katonai vezetőt likvidáltak azóta.
  A beérkezett Hezbollah dandár veteránokból áll, mindnek van már városi harc tapasztalata.
  Írtak még egy iráni egységről is, szintén speciálisan városi harcra kiképzettek. Ők is tegnap este felé érkeztek be. ( siita erősítés )
  A palesztin dandár szintén veteránokból áll. 30-40 ezer fegyveresre becsülik a bevethető felkelők létszámát, akik közűl 10 000 van a városban

  • Pex szerint:

   Csak kiegészítem: “mesterei a városi (?) harcoknak”, a városi harc egy teljesen külön tudomány, oda valóban különlegesen kiképzett, legfőképpen őrült harcosok kellenek, különben hullanak, mint a legyek.

 2. Smith szerint:

  A tegnapi szíriai hírekhez írtam, hogy 1700 tonna zsír új amerikai gyártású fegyvereket fogtak el (a ládákon “USA DOD” felirat szerepelt, azaz Amerikai Védelmi Minisztérium), amit hajón szállítottak a jordániai Aqaba-ba, és innen vitték volna tovább Aleppo-ba a terroristáknak. Csatoltam hozzá a forráslinket is, és gondolom emiatt nem jelent meg a bejegyzések között.

  • Smith szerint:

   Az al-Nusra terroristáknak, ez lemaradt.

   • én szerint:

    Nem csoda, a lázadók weblapjain az szerepel a Földközi tengeren állomásozó amerikai hadihajókról látják el őket felderítési adatokkal. Ők írják nyíltan .
    Azt is hogy teli vannak modern amerikai páncéltörő fegyverekkel.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Legaláb lesz egy kis fegyver frissités a kormány csapatoknak is. Nem fog ártani nekik is ha ugyanolyan fegyverekel fogbak harcolni az ellenséggel,mint amilyennel az ellenség harcol a kormány csapatok ellen. Ilyen a “támadó” és a “védekező fegyver”.

 3. én szerint:

  Keményen ömlik be az utánpótlás kelet Aleppóba , 2.5 kilométeresre tágították a rést ( tegnap még két kilométerről írtak mindenhol )

  • Sir Mock szerint:

   De te honnan vagy ilyen jól informált, mikor senki nem tud az ottani helyzetről semmit? : D A terroristák twitter meg bármilyen hírcsatornái nem számítanak megbízhatónak forrásnak. Az SAA és a független csatornák pedig nem írnak semmit az ottani helyzetről napok óta.

   • én szerint:

    Onnan hogy beállitottam a böngészőt, ja új aleppó war hír jelenik meg , dudál egyet
    Mindkét fél híreit megkapom így
    kb 2 óránként jelez valami érdekeset

 4. D vitamin szerint:

  Ez a tegnapi hír viszont azt igazolja, hogy a Közel Keleten sem mindig az, aminek látszik.
  Mivel az Asszadot támogató Hezbollah libanoni szervezet, a Libanonnak nyújtott USA fegyverek könnyen a sita Hezbollahoz kerülhetnek. (Ez még mindig a jobbik eset!)
  http://magyaridok.hu/kulfold/otvenmillio-dollar-ertekben-szallitott-fegyvereket-az-egyesult-allamok-libanonnak-905056/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.