Donbassz: növekvő feszültség

Eddig hivatalosan meg nem erősített hírek szerint tegnap este ukrán oldalról lövéseket adtak le “Goptovka” határátkelő orosz oldala irányába.

A határátkelő az ukrajnai Harkov és az oroszországi Belgorod-régiók határán található.

dop

Tegnap dél óta a határátkelő ukrán oldalának honlapján arról tájékozódhatnak az érdeklődők, hogy a térfigyelő kamerák nem működnek.

vidnye

A helyzet ugyanakkor nyugodt, a forgalom zavartalan.
A hétvégi-két orosz katona halálát okozó-krími ukrán provokáció nyomán tett orosz államfői nyilatkozat-nem túlzás-pánikot váltott ki Kijevben.
Volodimir Jelcsenko Kijev állandó ENSZ-képviselője a BT-összehívásának szükségességéről értekezett ma, és azt fejtegette, hogy Vlagyimir Putyin kijelentése nyomán még nem szálltak el a remények, de a valcmani birodalomnak a legrosszabbakra kell készülnie. Jelcsenko természetesen Oroszországot vádolt meg a provokáció megszervezésével, amiben Kijev-TERMÉSZETESEN-ÁRTATLAN!
Pedig Vlagyimir Putyin CSAK annyit ígért be, hogy Moszkva meg fog tenni olyan lépéseket, amelyekkel GARANTÁLJA ÁLLAMPOLGÁRAI ÉS AZ INFRASTRUKTÚRA BIZTONSÁGÁT A KRÍMBEN! Azaz: orosz földön! Hogy ettől Kijev miért zakkant meg…?
Az orosz elnök tegnapi nyilatkozata kapcsán egy érdekes fejleményre hívta fel a figyelmet Vlagyimir Kornyilov orosz politológus, az Eurázsiai Tanulmányok Központja igazgatója.
A luganszki vezető ellen elkövetett merényletről beszélve az orosz államfő EZÚTTAL MELLŐZTE a Luganszki Népköztársaság nevének megemlítésekor a retorikában EDDIG MEGSZOKOTT “önjelölt” és “úgynevezett” jelzőket. Mivelhogy a beszéde során több alkalommal is KÖVETKEZETESEN CSAK Luganszki Népköztársaságot emlegetett Vlagyimir Putyin, ezt Kornyilov egy LEHETSÉGES POLITIKAI IRÁNYVÁLTÁSKÉNT értékeli.
Donbasszt közben ijedelem Kijevben ide-vagy oda, vidáman ágyúzgatja a valcmanista latortüzérség.
Az utóbbi 24 órában a DNR területét 711 alkalommal vették tűz alá. “Trudovszka” bányatelepen egy 16 éves fiú sebesült meg súlyosan tegnap este egy latorgránáttól.
“Természetesen” a donyecki front teljes hosszára igaz ez az állapot.
Mára virradóan “kissé megélénkült” a luganszki fertály is. Sztanyica Luganszkát tantüzérséggel ostromolta Valcman ordashada, míg Luganszkijét aknevetőkkel, Krimszkojét tarackokkal lőtték.
Nyiznyeje Lozovoje falut automata gránátvetőkkel lődözték.
Rovenki (Luganszki Népköztársaság) kozákjai “leltek” egy aknavetőt. Kicsit szórakoznak vele. Frissíthetik a régi tudást. Még jól jöhet.
Szakértői megállapítások szerint Donbassz frontjain NÖVEKEDETT a feszültség.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz: növekvő feszültség bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. peti85 szerint:

  Érdekes, hogy Goptovka ukrán-orosz határátkelőn a térfigyelő kamerák nem működnek, mert a határátkelő ukrán területen van a Harkov és Belgorod közötti főúton a határon. Ha ott kikapcsolják a térfigyelőt, azt azért teszik, ha támadásra készülnek, hogy ne legyenek rögzítve az események, ha ők indítanak támadást.

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Szerintem szándékosan “nem működnek” a térfigyelő kamerák. Ha visszapergetik gondolatban a történelmi történéseket, könyen következtetni lehet, párhuzamot lehet levonni a II. világháborut megelőző történésekre. A hitleri Németország álandó jellegel hajtott végre provokativ cselekményeket Lengyelország ellen,a lengyeleket vádolván az elkövetett hitlerista provokációkért, mignem 1939 szeptember 1-én nyilt katonai támadást hajtott végre Lengyelország ellen, megkezdődöt a II. világháboru. Ezt a szisztémet használják MOST AZ UKIK. Vannak sokan akik azt valják,hangoztatják,hogy a történelem nem ismétli önmagát, nos KEZDÜNK TANUI LENNI, hogy KEZDETÉT VESZI A TÖRTÉNELEM MEGISMÉTLÉSE. Azt hiszem igaza lehet, “peti 85”-nek,hogy valamiféle támadásra készülnek Charkov irányából közép oroszország irányába, is,no meg Herszonból a Krími félszigetre. Most már csak az a kérdés, hogy elsőnek Herszonból a Krímet fogják támadni, csak aztán, kb.egy pár nap külömbséggel Charkov irányából,vagy forditva,vagy az is megeshet,hogy összehangoltan egyszere északon, és délen, hogy egyrész eltereljék a figyelmet, másrészt, hogy megosszák az otttani védőket. Köépen meg van a Luganszki és Donyecki népköztársaságok, amelyek csak mondva csinált ÜRÜGY, Oroszország a fő szálka a szemükben, amit mindenáron el akarnak a föld szinéről pusztitani. Amire Putyin nem jött rá,vagy nem akarta elhidni 2014-ben !

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Egy kérdés ! Anno hol,melyik városnál,településnél törtek be Oroszországba a Német fasiszták ? Igaz akkor nyugatabra volt a Szovjetunió határa. De menyire északabra vagy délebre a mostani eltervezethez, feltételezetihez képest ?

  Admin:

  Breszt városáé a “dicsőség”! (Hivatalosan)

 4. kugli szerint:

  Az orosz felderítés elsőrangú lehet, mert már a Krimi ukrán támadások elött egy héttel katonai vasúti szerelvények haladtak Krim felé, és egy nappal elötte meg katonai páncélos és katonákkal teli teherautó konvojok léptek be a Krim félszigetre.

 5. Xyz szerint:

  Eddig szkeptikusan olvasgattam a készülő ukrán támadásról szóló jóslatokat, de úgy látszik valóban készül valami!
  http://m.origo.hu/nagyvilag/20160811-ukrajna-krim-oroszorszag-harckeszultseg-ukran-elnok-vadak.html
  Teljes harckészültséget rendeltek el a hoholoknál!!!

 6. D vitamin szerint:

  Ha nem működnek az ukrán térfigyelő kamerák, akkor arra kell irányítani az orosz műholdakat, és drónokat kell bevetni.
  De a lényeg nem ez: A 90-es években az orosz titkosszolgálat eredményesen iktatott ki Dubaiban, Szaud Arábiában, és egyéb vahabita országokban bújkáló csecsen terroristákat. Tehát ott, ahol nem is beszélnek oroszul, nem is éltek szlávok.
  Ukrajnában az orosz titkosszolgálatnak ezerszer könnyebb dolga lehetne, hiszen az ukránok fele csak oroszul beszél, és 40 millió szláv él az országban.
  Márpedig ha fejétől bűzlik a hal, a béke, és a további vérontás elkerülése érdekében le kéne vágni a hal fejét.

 7. Turzó István szerint:

  Van egy olyan mondás is a sok között, hogy – “Nincs az a sok, ami el ne fogyna!” Ezt szinte mindenre rá lehet húzni, így a türelemre is, ami egyszer elfogyhat! Ez már várható volt, semmi csoda nincs ebben, főleg – ha valakik direkt ezt akarják kiprovokálni! Ez történik a magyar vezetésben is – de egyszer itt is nevén kell majd neveznünk a dolgokat, úgy mint az orosz bejelentésben! Nincs értelme ködösíteni, meg ‘más’ megfogalmazásokkal célozgatni, hogy ‘mindenki’ értse, ha nem …!

 8. Azorka1861 szerint:

  Putyin megprobàlja az amerikai nèpet felèbreszteni. (angolul beszèlö video,
  angol felirat bekapcsolhato)
  Elsö komment: Putyin a vilàg vèdelmèèrt szàll sikra, de az US el akarja azt
  (a vilàgot) pusztitani.
  https://www.youtube.com/watch?v=siM5_h-Uyek
  Putyin: Az US/NATO visszafordithatatlanul az atomhàboru irànyàba sodor-
  jàk a vilàgot. (oroszul beszèlö, angol feliratos video)
  Putyinnak a Nemzetközi Hirközlèsi Ügynöksèg ujsàgiroihoz intèzett beszède
  a Nemzetközi Gazdasàgi Forumon 2016. junius 17-èn Szentpètervàron.
  https://www.youtube.com/watch?v=8PgSX-WD96Q

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.