Kijev nagyon rosszat húzott!

“Ukrajna veszélyes játékba kezdett, a terrort választotta a béke helyett, ezért nincs értelme annak, hogy megtartsák a tervezett tárgyalásokat a kelet-ukrajnai rendezésről” – jelentette ki tegnap Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnök a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) azon közlésére reagálva, mely szerint a Krímben az ukrán katonai hírszerzés terrorakcióit hiúsították meg.

Az orosz államfő az FSZB által jelentett diverziós kísérleteket “ostobának” és “bűnösnek” nevezte.
Kijev természetesen tagad és halandzsázik. Szerintük “az orosz titkosszolgálatok képviselői ilyen módon próbálják elterelni a Krím lakosságának és a nemzetközi közösségnek a figyelmét arról, hogy a félszigetet katonai támaszponttá alakítják át.”
Ám ha Oroszország ezt is tenné?-kinek mi köze hozzá?
Persze a kijevi hadügyminisztériumban (és úgy általában a kijevi udvarban) “álomlátók” mondogatják a magukét. “A Krím mindig is ukrán földnek számított, lakói pedig Ukrajna állampolgárai”
Ezzel a “MINDIG”-gel, meg az “ukrán állampolgárság”-gal azért vannak némi gondok!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Kijev nagyon rosszat húzott! bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. ... szerint:

  Az oroszokat csak a Krím megtámadásával lehet belerángatni egy háborúba! Ezt ők is tudják!
  Ha már a tárgyalások. mint utolsó lehetőségek értelmüket vesztik, akkor ott nagy lesz a baj..

  • TERMIN8ATOR szerint:

   … ! A tárgyalások nemhogy értelmüket vesztik, hanem már régesrégen ÉRTELMÜKET VESZTETTÉK, ha az Ukrajnai komfiktusra gondol, tisztelt … !

   • ... szerint:

    Köszönöm a kiigazítását, de a tárgyalások addig NEM VESZTIK ÉRTELMÜKET, amíg asztalhoz ülnek a felek! Bármiről is fecsegnek! Akkor van baj tisztelt Terminátor, ha már tárgyalások sem lesznek, mert egyáltalán nem ülnek asztalhoz! Onnantól kezdődik álltalában a neheze.
    És az ukrajnai konfliktusra gondoltam tisztelt Terminátor!…
    Értelmezze a mondatokat Terminátor!…

 2. M G Miklós szerint:

  Putyin 2014-ben nagyot hibázott, amikor nem akadályozta meg a narancsos forradalmat.
  Következményei beláthatatlanok. Ráadásul a nemzetközi médiákon és szervezeteken keresztüli kommunikációja gyenge ( Bár szerintem ez tudatosan van így, nem hiszek Putyinnak.). Ezek csak szójátékok, azt sugallják Kijevnek és a háttérhatalomnak 2 éve, hogy bármit megtehetnek. Oroszország önmagát keríti be.
  A háborút nem Ukrajnával, hanem a nyugati világgal kell megvívnia.
  Az ukrajnai kazár hatalom meg úgy rángatja az ukránokat, ahogy akarja. Csoda hogy a jelképeikben nincs ott a dávid csillag. De Európa népei sem okosabbak ( a hülyeség tényleg végtelen), a pusztulásba rohannak. Az emberek jobb szeretnek hinni, mint gondolkodni.

  • vitorla123 szerint:

   Sajnos igazad van!

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Talán lehet,hogy közel jár a valósághoz, de nekem ugyanaz a benyomásom, mitha Putyin nem akarná elhinni, hogy a nyugatmindenáron ROMHALMAZT AKAR LÁTNI Oroszország szerte,mint ahogy anno Sztalin sem hitte el amikor hírül vitték neki, hogy a Hitleri Németország SZÓSZEGŐEN, SZERZŐDÉS SZEGŐEN megtámadta Oroszországot,pedig már jó mélyen bent voltak a fasiszta csapatok oroszország területén.Három négy napig hermetikusan bezárkózotta dácsájába,senkit sem engedett,a közelébe. Szerintem ilyen dilemmában lehet Putyin is. Nem is vitás nehéz döntenie, emberek milióinak az élete függ a döntéssétől.

  • ... szerint:

   Jól tette Putyin, hogy nem avatkozott bele a kezdetekben, mert akkor kedves Miklós ön is már Szent antal jobbján szárnyakkal üldögélve, állát föltámasztva gondolkodna a miérteken!
   Az elmúlt időszakban- bár nem telt el hosszú idő az ukrajnai válság óta – a fiatal Oroszország nagyon sokat erősödött katonai oldalon. Elég, ha csak a nagy hatótávolságú rakétáik technológiai fejlesztéseit, növekvő darabszámát, vesszük figyelembe, amely ez időszak alatt lett létrehozva, és lett hadrendbe állítva. Ez a lényeg! Az időnyerés!
   A nemzetközi médiákon és szervezeteken keresztüli kommunikációja egyáltalán nem gyenge. Ellenkezőleg! Elképesztő mennyiségű nyilatkozata jelenik meg nap mint nap, amellyel próbálja a sok liberális agyhalottat meggyőzni , a halálukba rohannak azzal, hogy körbeveszik oroszhont újabb támaszpontokkal s egyre nagyobb számú nehézfegyverzettel. Az egy már kérdés, hogy ennek a nyilatkozatoknak, szinte csak a töredéke jelenik meg nyugaton a cenzúra, és a mára már kész terveik miatt.
   Az ukrán válság kezdete óta, a háttérembereik erőfeszítéseinek köszönhetően Putyin image-e nyugaton pozitív irányba tolódott. A nyugati ember kezd már felébredni álmából , de mára ez is kevés, mert a figyelem elterelés módja megváltozott azzal, hogy milliószámra engedik be azokat a szardarabokat, amelyek lekötik szinte mindannyiunk figyelmét, és energiáit, miközben a fegyverrendszerek mára mindenhol be lettek élesítve..

 3. kugli szerint:

  M G Miklós
  Azt írod: “( Bár szerintem ez tudatosan van így, nem hiszek Putyinnak.)” és lehet így igaz. Mert a háttérhatalom igazgatja Oroszhont is. Ukrajnát is. Minket is, a világ nagy részét. Csak maguk fajtájában bíznak, mindenhol adják a vezetést Orosznál, amerikában, európában, (politikai, kultúrális, media, pénzügyek, oktatás, katonai). Egy a bajuk, ferde szemű Zacherek nincsenek.

  • ... szerint:

   Azért ez nem éppen így igaz, de mondjuk úgy, hogy a Rockefellerek hadakoznak a Romanovokkal!.. Rögtön más lesz az értelme, és lényege!…

 4. Próféta szerint:

  Valamit lassan lépnie kell Putyinnak Ukrajna ügyében… Megvárhatja az ukik támadását, de utána meg kell indulnia…vagy még nem kész teljesen a háborúra az országa?

  • ... szerint:

   Próféta!
   Nagyon jól látod! Meg kellene várnia az “ukik” támadását, mert fel kellene ébresztenie a nyugati civíl társadalmat! Ezért megy el a végletekig, miközben a kelet-ukrán oroszajkú lakossága már nagyon gatya állapotban van.
   És az utolsó mondatod a legjobb… Nincs még teljesen felkészülve, ezért az időnyerés létfontosságú számára, hogy azokon a területeken, ahol le van maradva azt más területeken “kompenzálva” méltó választ tudjon adni arra adott esetben még akkor is, ha tudván tudja, hogy nem fog kijönni belőle ő sem jól!..
   Csak az a pár háttérhatalmi aberrált nyomorult gondolja, akinek nem probléma pár milliárd halott, hogy ez a háború megnyerhető ellenük. A nyugati nép még agyhalotti állapotban van. Az idő nem a háttérhatalomnak dolgozik, ezért is dolgoznak gőzerővel minél több regionális konfliktus kirobbantásán..

 5. M G Miklós szerint:

  Kezdetben az orosz kormánynak többféle lehetősége lett volna, hogy ne távolíthassák el puccsal a törvényes ukrán elnököt. Hagyták a folyamatot kifejlődni. Ráadásul nem az első narancsos forradalom volt(tehát volttapasztalat).
  Ilyen alapon a Krím visszacsatolása is vezethetett volna konfliktushoz ( a nyugat abszolút nem ismerte el a népszavazást, és ma sem ismeri el).
  A háttérhatalom kirobbantotta az első majd a második világháborút is. És szándékában áll a harmadik kirobbantása is, mely különben lokálisan most is folyik.
  A Szovjetuniót nem merték megtámadni, mert kemény volt a fellépése, pedig nem volt erősebb az USA- nál.
  Az USA is fokozottan fegyverkezik (többek között új energetikai fegyvereket állít hadrendbe). – miután az irányító háttérhatalom rendelkezik a világ pénzügyi forrásainak nagy részével, nincsenek gazdasági korlátai.
  Oroszország bekerítve, nukleáris fegyverek a közvetlen határainál, ami első felvonásban Kelet-Európa pusztulását okozza.
  A Rothschildokat nem érdekli mi és mennyi ember pusztul, ahogy nem érdekelte őket a II. Világháború előtt és alatt sem.
  A oroszok kommunikációja pedig bizony nem jó, mert nem a nyugat által kezelt médiákon kellene az információkat eljuttatni az emberekhez.
  A Minszk 1 és 2 megkötése is egy blamázs volt. A köztársaságok csak veszítettek vele, embert és területet, miközben az EBESZ- t kémszervezetként használják. Nincs nemzetközi szervezet, mindegyik ugyanazon háttérhatalom eszköze. A nyugat pedig tükörként használva a valójában soha nem létezett Ukrajnát frontális támadásra készül.
  2 év alatt nem lehet elég fegyvert gyártani amúgy sem, csak hadigazdálkodással.
  Nem Európát kellene figyelmeztetni, ha Oroszországot innen támadás éri vagy érheti, akkor súlyos csapást vagy ellen csapást mér, mivel pont ez a kazár hatalom célja. Angliát, az USA területét, Izraelt kellene fenyegetni( de Izrael az egyik legfőbb barát- vajon miért is?).
  A cionista birodalmat kellene olyan helyzetbe hozni, hogy ne érezhesse azt, hogy megúszhatja.
  A nép (tömeg) soha nem ébred fel a mindennapos agymosásból, a tehetetlenségi nyomatéka ezt megakadályozza. Az embereket mindig bele lehet vinni a háborúba.
  A foci EB jól tükrözte a nyugati gondolkodást,de a mostani Olimpia is.
  Itt semmi helye a hitnek és reménynek, helyette a bizonyosságnak, tudásnak és erőnek kell érvényesülnie.
  Már csak az a kérdés, hogy a leggazdagabbak listáján az 5. helyezett Putyint a milliárdjai mellett mennyire érdekli az emberek sorsa. –

  • Fergeteg11 szerint:

   Krím visszatérése egy megkésett, kényszer szülte, de a lehetőségekhez képest előrelátó és ügyes lépés volt, aminek előzménye is van (Koszovó). Nem lett volna szükség rá, ha Ukrajna stabilitását nem fenyegeti veszély, az ott élő oroszokat nem akarják elnyomni (ez az oroszoknak lehetőséget jelentett, másrészről viszont óriási hiba volt az ukrán nacionalistáktól, de nem előzmény nélküli), és a térség erőviszonyait nem akarják megbontani külső és belső erők. Már ez is sok kellemetlenséget okozott, és okoz még ma is. Egy ország szuverenitásának felszámolása tiszta, egyértelmű és kiforgathatatlan okok hiányában egy mégoly erős hatalom esetében is, mint Oroszország, minimum gazdasági, és a vezetése számára később politikai öngyilkossággal lett volna egyenlő. Ennek késleltetésére adottságok híján még az amerikai módszer sem lett volna átvehető (a végzettől előre menekülve nyílt háborúzások, majd az elkerülhetetlen politikai bukások után még annyi régió destabilizálása, szétveretése és kifosztása az előre tolt szövetségesekkel, zsoldosokkal, támogatott vallási fanatikusokkal stb., amennyié csak lehet). Már ennek a módszernek a legnagyobb mestere, az Egyesült Államok is gyengül, ezért szállhat ringbe olyan elnökjelölt, mint Trump, és ezért inognak meg az eddig stabilnak hitt “szövetségesek”. Ha Putyin felszámolta volna Ukrajna szuverenitását, az összes keleti NATO-erősítés még a mostaninál is sokkal nagyobb lenne, aminek következménye egy akkor már számottevő eséllyel eszkalálódó helyzetben a periféria (köztük Magyarország) jövőbeli pusztulását okozhatta volna.
   A Szovjetunió ma már nem létezik, ellenben Oroszország egyre erősebb.
   Az USA gazdasági és társadalmi korlátai egyre nyilvánvalóbbak, e témában javaslom, erre keressen rá: “Amerika: álomból rémálom” (I-V).
   Az oroszok kommunikációja igen jó. Ha ostobán a konfliktust keresnék, na az maga lenne a lehető legrosszabb kommunikáció. Konfliktus csak elkerülhetetlen helyzetben vállalható fel. Az “elkerülhetetlen helyzet” kommunikációja olyan művészet, amit sajnos kevesen értenek meg.
   Az egyezmények sikeresek voltak abban a tekintetben, hogy alattuk kevesebb volt az áldozat, és időt nyertek (ez utóbbit … is írta már). Blamázsról szó sincs. Közeledik az “elkerülhetetlen helyzet”. Sajnos és kifejezett szomorúságunk ellenére ez komoly áldozatot követelt.
   A Nyugat a nagy hangok ellenére szánalmasan gyenge lenne Ukrajnában egy nyílt háború esetén. Ellenben remekül megerősítené állásait a periférián, amibe Ukrajna egészét már nem vonná be. Az EBESZ végzi a dolgát, néha erősen megkérdőjelezhető módon, de a kémek lefülelhetők.
   Kazár hatalom nincs, soha nem is volt. Szegény kazárok már bő egy évszázada a sírjukban forognak és törökül átkozódnak. De ezt pont egy hívőnek magyarázzam (aki szerint Putyin az ötödik leggazdagabb valamilyen listán)?

   • ... szerint:

    +1!
    No valami ilyen formában szerettem volna válaszolni, de megelőztél, nem tudok itt ülni sajnos egész nap a gép előtt. Viszont kár volna elrontani egyébként e frappáns választ.
    Talán csak annyit még arra a megállapításra, “két év alatt nem lehet fegyvert gyártani, csak hadigazdálkodással” hogy csak az ez év végéig vagy ötven új, interkontinentális ballisztikus atomrakétát állít rendszerbe az orosz hadsereg – ezt nem én mondom, hanem Putyin elnök jelentette ki egy alkalommal az idén – egyenként tíz robbanófejjel. (RS 24 Jars) Ez a stratégiai atomütőerő képezi az oroszok fő erejét, amely ráadásul a sok fals rakéta miatt is kivédhetetlen! Valamint szintén egy új (Rubezs) típus jelenik meg , és kerül rendszeresítésre, amely áthatol minden rakétavédelmen! Tehát ez az időhúzó taktika egyik része, és igen is nagyon sokat jelent..
    http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/villamkent_csap_le_az_uj_orosz_atomraketa_cikkcakkban.611434.html
    A hadigazdálkodásról még talán annyit, hogy Oroszország már “nyakig benne van”, ha nem is értesít “hivatalosan” senkit erről. A lenti írásban lehet olvasni remélem Admin megbocsátja a linkeket, és nem törli őket…:
    http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2016/08/oroszorszag-teljes-hadigazdalkodas-fele.html

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.