“ŐK” hosszú távra terveznek!

Újabb fordulat a Voldemort-ügyben: Csepreghy az ATV-ben reagált

Újabb lehallgatási jegyzőkönyvek birtokába jutott a 168 óra, amelyben ténylegesen szerepel a korrupciós-botrányban érintett Mengyi Roland fideszes képviselő is.

A 168 óra írta meg, hogy egy uniós pályázati csalás ügyben érintett egy fideszes országgyűlési képviselő is. A lap mindezt lehallgatási jegyzőkönyvekre és tanúvallomásokra hivatkozva állítja. Az ügy lényege, hogy 2015-ben egy országos szociális szövetkezeti hálózat vezetője uniós pénzekre akart pályázni, így került kapcsolatba ismerősei révén Mengyi Rolanddal.

merol

A politikus összehozta a pályázni vágyókat egy pályázatíróval, aki azt mondta nekik, hogy miután elnyerik a támogatást, ötven százalékot vissza kell csorgatni. Később ez az összeg 90 százalékra ugrott, de Mengyi azzal nyugtatta őket, hogy hosszú távon terveznek velük, és a következő költségvetési ciklusban akár kétmilliárd forintra is pályázhatnak, és annak már tényleg csak a felét kell visszautalniuk. A cikk szerint Mengyi összesen tízmillió forintos “alkotmányos költséget” követelt, és Voldemort nagyúrnak szólíttatta magát.
A 168 óra az ügyben írt második cikkéből kiderül, hogy a nyilvánosságra került lehallgatási jegyzőkönyvekben nem csak közvetve, hanem közvetlenül is szerepel Mengyi Roland neve. A korrupciós botrány másik érdekessége, hogy a Public Sector Consulting Kft. többségi tulajdonosa az a Holbok Sándor, aki Szájer Józsefnek a kabinetfőnöke és a Habony Árpád vezényelte központi kampánycsapat egyik területfelelőse volt.
Csepreghy Nándor az ATV Start című műsorában reagált a 168 órában megjelent cikkre. A Miniszterelnökség miniszterhelyettese úgy vélte, a „Voldemort-ügyben” érintett Public Sector Consulting Kft. többségi tulajdonosának jó fideszes kapcsolatai nem lényegesek, hiszen ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk.
„Magyarország kis ország, mindenkit nagyon gyorsan össze lehet kötni”- fogalmazott Csepreghy.
A miniszterhelyettes elmondta, hogy az ügyben egy átfogó elemzést kértek, hogy a cég 2007 óta milyen uniós pályázatokban vett részt. A jelentésből kiderült ezeknek a száma 50 és 70 közé tehető. Csepreghy azt szeretné, ha teljes körű feltárás történne az ügyben.
Csepreghy az ügyben érintett felső politikai szereplők személyét érintő vádakkal kapcsolatban annyit mondott, hogy a Miniszterelnökségnek nem feladata, hogy nyomozóhatóságként működjön, ezért csak a nyomozás lezárultával nyilatkozna erről a kérdésről.
A miniszterhelyettes ugyanakkor hangsúlyozta, nem történt meg a közpénzek kifizetése, hiszen az Emmi visszavonta a kiírt pályázatot. Csepreghy szerint így csak az a kérdés, hogy megtörtént-e a bűncselekmény előkészületének minősülő korrupciós tett, vagy sem.
Csepreghy úgy véli, hogy a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a 2007 és 2013 közötti pályázati időszakban egy 1500 milliárdos pályázati menedzsment piac jött létre, ami növelte a korrupciós kockázatot. A miniszterhelyettes szerint a 2014 és 2020 közötti időszakban viszont a digitális nyomonkövetés és a köztisztviselői ellenőrzés miatt ez a kockázat már jelentősen csökkent.
„Mindig van és mindig is volt korrupciós kockázat. A kormánynak a feladata, hogy ezt csökkentse” -vélekedett Csepreghy, aki személy szerint akkor lenne nyugodt,
„hogyha a pályázatíró és projektmenedzsmenti kör, akik lényegében élősködőként működött, az megszűnik létezni Magyarországon.”
(atv)
Bal-Rad komm: “…hosszú távon terveznek…” a döbrögista maffia egyedei is! Mint a többi bűnbanda. HOSSZÚ TÁVON TERVEZIK a lopást, a nyíltszíni és törvényesített rablást! Ami a Romániából ideszalajtott takony szerint az “új nemmzetthy burzsoáréteg megteremtését szolgálja!”
Ez a döbrögista talpnyaló udvaronc burkoltan még azt is kijelenti, hogy nem is fognak eltűrni más tolvajbandát ORSZÁGUNK TERÜLETÉN, csak a saját hordájukat!
IGAZA IS VAN! ERRE KIVÁLÓAK AZ ESÉLYEIK!
Ennyi rablási botrány után egy ép gondolkodású ország parlamenti ellenzéke-még ha semmiben sem különbözik a regnáló maffiától-már régen összefogott volna, és az utcára viszi a népet!
Pedig…!
Pedig a NÉP előbb-utóbb az utcákra fog vonulni! És akkor a vége az lesz, hogy “…a pályázatíró és projektmenedzsmenti kör, akik lényegében élősködőként működött, az megszűnik létezni Magyarországon.”
ÁT LESZNEK TELEPÍTVE SZIBÉRIÁBA! OTT AZTÁN TERVEZGETHETNEK! ÉLETHOSSZRA! AMI VISZONT NEM JELENT SOK IDŐT!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:


Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

“ŐK” hosszú távra terveznek! bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  A korrupciót fel kell számolni!kerűl amibe kerűl!Nem lehet versenyképes a gazdaság ekkora korrupció mellet.Ha kell rendszert kell váltani!

 2. kugli szerint:

  Való igaz, rendszert kellene váltani, de milyenre, mert az összes eddigi történelmi zsákutca.

  • 1tothgabor szerint:

   – megtagadni a hitelek, tartozások, adósságok fizetését. A jelenlegi bankrendszer már csődben van. A Deutsche Bank kifingott.
   – országok és országok között nem lesz „tartozásháború”, mert ez behálózta egész Európát.
   – a bankok kifingása 2 hét alatt megvan
   – ezen idő alatt a nemzeti hadseregek fenntartják a rendet, támogatják ez elsődleges élelmiszerek, gyógyszerek folytonosságát termelésileg, szállításilag
   – kilakoltatások leállítása, ingyenes gyógyellátás AZONNALI biztosítása, követelésbehajtók és egyéb banki hiénák feladatkörének eltörése
   – a nemzetek mikor kikiáltják a tartozások eltörlését, azonnal új, tiszta, BIS, FED-mentes pénzt kezdenek verni, ezen pénz az emberekhez jutása idejéig az országok elfogadják a régi fizetőeszközt
   – a nemzetállamok egymással határos katonai vezetői NYILVÁNOS ÉS KÖZÖS sajtótájákoztatókon FOLYAMATOSAN ismertetik az állampolgárokkal a történéseket
   – Európában feloszlatni a Polip Fejét, aza Brüsszelt, és elgondolkodni, hogy milyen Európában akarunk élni:
   – gazdasági közösségben, polikikai összefonódás nélkül
   – gazdasági és politikai közössségben / lazábban mint most, egy laza konföderációban/
   – vagy esetleg sokkal erősebb gazdasági és politikai közösségben /Európai Egyesült Államok/
   – minden nemzet hadserege megszállja IDEIGLENESEN a parlementet, bankokat, regionális kirendeltségeket, és azonnali lefokozásokba, hivatalokból eltávolításba, előzetes letartóztatásokba kezd IDEIGLENESEN VÁLASZTOTT CIVILEKKEL.
   – a nemzeti technológiai vezetőkkel és a nemzetközi hackerekkel azonnal elkezdeni egy úgynevezett SZAVAZÓGÉP ÉS TÁRSADALOMKOMMUNIKÁTOR legyártását.
   – a pártok nélküli „politikára” átállni: – a társadalom mindig SZAVAZ, a véghrehajtói az adott feladat MERITOKRETIKUS szakértői. A politikusok, (mint különböző területek meritikratikusan jellemzett szakemberei – egy adott időre fognak megbízást kapni) NEM döntők hanem VÉGREHAJTÓK lesznek. Forgó rendszerben lesz mindenki a parlamentben, és igen átlagemberek is lesznek ott. A parlament végrehajtó és nem pofázó testületté válik.
   – szóval átállunk egy társadalmi értelemben nem folytogató, hanem laza-segítő és önirányító, hatalommmegosztó irányításra ami a kistérségi, sőt kistelepülési értelemben is lehetőséget fog adni arra, hogy az egyformán érző, gondolkodó emberek összegyülve saját gondolatukra formált településeken alkossanak: művész-falu, zenész-település, technokrata-övezet. Egyszóval az egyéni öröm felerősítésa nagyobb fejlesztést ad egy térségnek, egy régiónak, egy országnak.
   – szóval az egyéni és csoportos felelősségvállalás alapjait le kell tennünk társadalomszervezés tekintetében is.
   – ja, alkotmányt is kell összehoznunk. Mert most nincs. Úgy mint az Izlandiak: fészbúkon dobták össze a sajátjukat, miután a abankárokat kidobálták az utcára.

   Ezek a kezdeti lépések úgy 3 hétig tartanak. A TV folyamatosan közvetíti az eseményeket. A szünetekben hazugságvizsgálós adások lesznek, ahol „magyar” bankárok, „vallási vezetők”, „újságírók”, „katonák”, „rendőrök”, „NAV-munkatársak” fognak nagyon izzadni, mert válaszolniuk kell bizonyos kérdésekre. /azután mennek a (büntető) boldogság telepükre: aréna, recsk, korbácsolás, közmunka, stb…/

   • utazó szerint:

    Milyen anyagot szívsz?

    • 1tothgabor szerint:

     Majd a legálisan, otthon termesztett marihuánából fogok szívni, mely növényi származék szívása, evése, krémként kenése őssejt regeneráló és gyógyító hatással bír. Tiltása és démonizálása ezen tulajdonsága miatt van, melyet a gyógyszerlobbi ért el.

     • bizony szerint:

      Ezekben a pillanatokban rehabilitálják a kendert a minisztériumban.
      A marihuána is sorra kerül előbb-utóbb.

   • bizony szerint:

    Kifelejtetted a feltétel nélküli alapjövedelmet, amely tulajdonképpen a nemzeti össztermék (ipar, mg, bányászat, tranzitjogok, szellemi javak) tízmilló felé történő igazságos elosztása.
    “– ezen idő alatt a nemzeti hadseregek fenntartják a rendet,” Miből gondolod hogy a nemzeti hadseregek csupa jó emberekből állnak?
    Egy példa napjainkból, a török nemzeti hadsereg úgy lőtte halomra a civileket a Boszporusz felett mintha csak élvezte volna.. de ugyanaz a hadsereg folytatja a letartóztatásokat azóta is, csak más előjellel.

    • 1tothgabor szerint:

     “Miből gondolod hogy a nemzeti hadseregek csupa jó emberekből állnak?”

     Igen, ez a legnagyobb problémám nekem is. MI Magyarok összetartásból, “megfelelő ember a megfelelő helyre” elv gyakorlati bemutatásából nem állunk jól.

     A zsiráfok befurakodtak mindenhová. Hadsereg, rendőrség, politika, pénzügy.

     Egy másik hatalmas probléma, hogy 3-4 milliárd ember az égre néz, és onnan várja, az Ő egyedüli kibaszott istenétől a segítséget, ahelyett, hogy felemelné a seggét és tenne valamit.

     Pedig jó lenne felébredni: se angyal, se ördög nincs. “Ur”-ak és papok is azért vannak, mert elhitették, hogy Ők a KIVÁLASZTOTTAK és szükség van rájuk.

     Ezen a bolygón pozitív változást csak és kizárólag az ateisták tudnak elérni. Elméletileg vagyunk másfél milliárdan, mégse érzi úgy senki, hogy a társadalom, az élet megfelelő lenne.

 3. bizony szerint:

  “egy 1500 milliárdos pályázati menedzsment piac jött létre” Ez fejenként 150000 Ft, ezt kiosztották volna a nép között alapjövedelemként (plusz még valamennyit) máris a gazdaság pörögne, nem a korrupció. Döglött vállalkozások, üres semmitérő beruházások helyett. Városunkban a tejüzem(!) és a malom(!) bezárt, viszont épült 2300 millióért promenád a semmibe. Lehet rajta sétálni.
  ““…a pályázatíró és projektmenedzsmenti kör, akik lényegében élősködőként működött” jó ezt a mondatot a fősodorban látni, ez a valós élősködés, nem a pár tízezres segélyen tengődés.

  • öreg kun szerint:

   Kapnak már itt elég sokan “alapjövedelmet”, meg kárpótlást nyugdíjba beszámítva!

 4. Limbó-hintó szerint:

  Kapcsolódó

  “Ingyen fagyi” naiv és hülye embereknek

  Állami visszanem térítendő pályázatok lakosság részére.

  “Otthon melege program”: A pályázatot 20 évnél idősebb vidéki családi házak energetikai korszerűsítésére írták ki. Ebben a homlokzati hőszigetelés, a homlokzati nyílászárók cseréje, és esetleg valamilyen megújuló energiaforrás (napkollektor, napelem) kiépítése lehetséges.

  Maximum támogathatóság 2.500.000 HUF, ami a teljes bekerülésnek az 50%-a lehet.

  A pályázat Augusztus 15.-én “nyílik meg”, az az lehet beadni a költségvetést (árajánlat), az épület energetikai méréseket, és a “pályaművet”.

  A baj csak az ezzel, hogy egy pályázatíró szerint az “ablak” (pályázati lehetőség) maximum 30 percig jó ha nyitva lesz.

  Kérdés, hogy akkor Orbánék ki/knek írták ezt a pályázatot (is) ki?

  Mert nagy az esély, hogy ez is egy hatalmas kormányzati kamu mint az ingyenes vízóracsere is volt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.