Szíria

Aleppoban elkeseredett küzdelem zajlott tegnap is az egyre kétségbeesettebben kitörni akaró dzsihadista pribékbandák és az ostromgyűrűt tartó kormányerők között.

 

Mára virradóan is álmatlanságban és folyamatos orosz bombázásokban telt Aleppo ostromgyűrűbe zárt terroristáinak éjszakája.

Szergej Rudckoj altábornagy-orosz kontingensparancsnok-tegnap esti “létszámellenőrzése” eredményének ismertetésekor elmondta: az utőbbi négy napban valamivel több mint ezer pribéket nyújtóztattak ki Aleppoban. Csak tegnap hatszáz latort pusztult el. Kétezernél több a tehetetlenné tett martalócok száma.
Az altábornagy azt is elmondta, hogy pénteken könyörületességet gyakorolnak. Humanitárius okokból, és csak Kelet-Aleppoban, és csak három óra időtartamra. Segélyszállítmányokat fognak ugyanis bejuttatni a városrészbe.
Ma reggel aztán-helyi idő szerint háromnegyed kilenckor-a “Tigrisek”, a “Hezbollah” és a “Harakat Al-Nujaba” iraki milíci elindította földi offenzíváját Aleppo déli részén, az Al-Ramouseh kerület pribékhordái ellen. Ezzel párhuzamosan a levegőből is kapják az áldást a dzsihadisták rendesen.
Persze Szíria-szerte nagyban zajlik égből-földről a latorirtás, de az Aleppo-katlan történései jelentősége miatt mindenek előtti érdeklődésre tart számot.
Nagyon úgy fest a dolog Szíriában, hogy az “Allahu Akhbar!” már inkább jajkiáltás, semmint diadalordítás.
Minden latorbaj tetejébe-ráadás gyanánt-a libanoni hadsereg ma hajnalban pusztító támadást intézett a Beqa’a-völgyben fészkelő an-Nuszra horda kárára az “Assal Al-Ward” határátkelő környékén, és a Ba’albak-fennsíkon. Az álmukban meglepett bűnbandáknak esélyük sem volt. Hírek szerint több száz pribék végezte igen csúf módon földi pályafutását.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Ez egy igazi gyakorló háború!

 2. én szerint:

  Egy kis, korrekció : a vahabiták nem kitörni akarnak, hanem bemenni 😀
  A Ramousehi fojósot két irányból támadják a frissen beérkezett Hezbollah egységek.
  Megjelent egy igen lesújtó értékelésük egy siita szimpatizáns weblapom : a szir hadsereg sorkatonái motiválatlanok, képzetlenek, és gyakran elmenekülnek a harcok elől.

  • D vitamin szerint:

   A Hezbollah nem vahabita, hanem libanoni síta szervezet, így tehát ők sszad támogatói inkább.

   • én szerint:

    Ki mondta hogy a vahabiták siiták ?? A Hezbollah a siita, a vahabiták akarnak bemenni a többihez ( nem kitörni ) Komprende?

    • D vitamin szerint:

     Értem persze, de akkor legközelebb a két egymást követő mondatodat valahogyan állíts szembe egy kötőszóval…pl. ugyanakkor, azonban stb…., mert így egymás folytatásaként félreérthető.
     Írod ugyanis:
     “Egy kis, korrekció : a vahabiták nem kitörni akarnak, hanem bemenni 😀
     A Ramousehi fojósot két irányból támadják a frissen beérkezett Hezbollah egységek.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.