Van itt egy érdekesség…

Szlovénia megtagadta Ausztriából kiutasított migránsok fogadását

Helyi sajtójelentések szerint a nyugat-balkáni ország megtagadta a szomszédos országból huszonkét migráns fogadását, akiket az osztrák hatóságok még a hét elején tartóztattak fel a szlovén-osztrák határ mellett, a Karavanka-alagútnál. A migránsok jelenleg osztrák vizsgálati fogságban várják az ellenük indított eljárás lefolytatását.

szlo
A szlovén rendőrség közölte: Szlovénia nem hajlandó eleget tenni az osztrák kérésnek, hogy a toloncegyezmény alapján fogadja vissza az Ausztriában feltartóztatott bangladesi, afganisztáni, pakisztáni és török – illegális – bevándorlókat.
A szlovén hatóságok szerint Ausztriának nincs bizonyítéka arra, hogy ezek a migránsok Szlovéniából jutottak volna át Ausztriába, vagy korábban szlovén területen tartózkodtak volna.
Az osztrákok viszont azt állítják: a 16 és 26 év közötti közel-keleti bevándorlók egy szerb rendszámú kamion rakterében megbújva Szlovéniából léptek be Ausztriába, és 500-1500 eurót fizettek embercsempészeknek, hogy Nyugat-Európába jussanak. A migránsok jelenleg Klagenfurtban várják az ellenük indított eljárás lefolytatását.
Az elmúlt egy-két hétben mindennaposak voltak az illegális határsértések Szlovéniában. A legtöbb migránst a horvát-szlovén határon tartóztatták fel a ljubljanai hatóságok. Az esetek többségében vissza is toloncolták őket Horvátországba, ugyanakkor Szlovénia is több bevándorlót fogadott már vissza Ausztriától.
Az elmúlt egy évben több mint egymillió illegális bevándorló érkezett Nyugat-Európába az ellenőrizetlen migránsáradattal. Márciusban azonban a nyugat-balkáni útvonalon található országok fokozatosan lezárták határaikat a migránsok előtt. Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy ott akarnak menedéket kérni.
Szlovéniában tavaly október közepe óta közel 500 ezer illegális bevándorlót regisztráltak, akiknek csak egy töredéke kért menedékjogot az országban. Tavaly szeptember óta összesen 842-en folyamodtak menedékért Szlovéniában, közülük 651-en idén adták be kérelmüket. Jelenleg összesen 276 menedékre váró migráns tartózkodik az országban.
Szlovénia szerdán újabb 18 menekültet is fogadott az uniós áttelepítési program keretében Görögországból. Jövő héten további 14 menekült érkezik majd az országba. A szlovén kormány még márciusban döntött arról, hogy 587 migránst önként átvesz Olaszországtól és Görögországtól. Az áttelepítések júniusban kezdődtek, és 2017 szeptemberéig tartanak. Az előző két csoporttal már 43-an érkeztek.
(MTI)
Bal-Rad komm: GONDOLJUNK CSAK BELE: Döbrögisztán területére MINDEN NAP legkevesebb 18 ITT MENEDÉKKÉRŐ MIGRÁNS LÉP BE HIVATALOSAN!
A tavalyi áradatból vajon mennyi kérte a menekültstátuszt?-AKIKET IDE FOGNAK VISSZATOLONCOLNI!
Innen aztán nem tovább!
Miről is szól a döbrögista horda által kiókumlált “kvótareferendum” kérdése?
“AKARJA-E, HOGY AZ EURÓPAI UNIÓ AZ ORSZÁGGYŰLÉS HOZZÁJÁRULÁSA NÉLKÜL IS ELŐÍRHASSA NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK MAGYARORSZÁGRA TÖRTÉNŐ KÖTELEZŐ BETELEPÍTÉSÉT?”
Persze hogy NEM AKARJUK!
De ha egyszer “ORSZÁGGYŰLÉSÜNK” ÚGY DÖNT, hogy qrmányunk A MI NEVÜNKBEN BETELEPÍTHET…
Márpedig qrmányunk legutóbb a labanckancellárral és alacsonyabb rangú labancokkal éppen arról tárgyalt, hogy milyen formában is toloncolja IDE VISSZA-A MI NYAKUNKBA-A MIGRÁNSAIT, AKIK ITT REGISZTRÁLTAK?!
Persze qrmányunk a továbbtoloncolást ígérgeti! De hová?
Hiszen “…Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy ott akarnak menedéket kérni…”
MIRŐL IS BESZÉLÜNK? MIRŐL IS AKARNAK BENNÜNKET  “MEGNÉPSZAVAZTATNI”?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Van itt egy érdekesség… bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. petymeg szerint:

    A germániába légiuton szállitott vendégeket hova fogják rakni ami nem kell??

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.