Nemakarásnak nyögés a vége

Berki-gyorshajtás: megszólalt a rendőrség, és alig hittük el, mit mondanak

Négy kérdést intéztünk a rendőrség felé nyolc nappal ezelőtt a TV2-es Berki Krisztián Instagram-oldalára felkerült gyorshajtásos videóval kapcsolatban. Megérkezett a válasz.

Nyolc nappal ezelőtt, augusztus 3-án került fel az a videó a TV2-es médiaszemélyiség, Berki Krisztián Instagram-oldalára, melyben az látszik, valaki az éjszaka közepén 254-255 km/h-s sebességgel száguldott – a bejegyzés szerint az M7-es autópályán. Mivel a felvételt minden valószínűség szerint az az ember készítette mobillal, aki az autót is vezette, a mobilhasználat és a közel 100 százalékos sebességtúllépés minden bizonnyal több százezer forintos büntetést vonhat maga után, arról nem is beszélve, hogy mennyire ön- és közveszélyes egy ilyen mutatvány.

bkgy

Kíváncsiak voltunk, mit szól a felvételhez a rendőrség, amin egyértelműen egy többszörös és súlyos szabálysértés látható. A rendőrségnek az alábbi négy kérdést tettük fel:
– A közösségi oldalakra feltöltött videó alapján indít-e a rendőrség szabálysértési eljárást az ilyen ügyekben?
– Várható-e, hogy az objektív felelősség elve alapján indul szabálysértési eljárás Berki Krisztián, vagy ismeretlen tettes ellen?
– Milyen büntetésre számíthat az, aki hasonló módon veszélyezteti a közlekedés többi résztvevőjét?
– A konkrét videó megosztásával kapcsolatban mi a rendőrség álláspontja?
Az ORFK Kommunikációs Szolgálata nyolc nappal később, augusztus 11-én küldte meg a választ, amit alább szó szerint idézünk:
“Tájékoztatjuk, hogy a rendőrség hivatalból nem indít eljárást az Ön által említett videó, illetve ilyen jellegű videók alapján. Bárki kezdeményezhet hatósági eljárást a jogsértőnek vélt cselekmény helyének és idejének, továbbá az elkövetés körülményeinek leírásával, a bizonyítási eszközök megjelölésével, valamint ha ismert az elkövető személye, akkor annak személyi adataival.
Önmagában az ilyen videók alapján általában nem tisztázható, hogy az adott cselekményt hol és mikor követték el, ezért az sem állapítható meg, hogy a cselekmény még büntethető-e egyáltalán, azaz elévült-e vagy sem.”
Vagyis hiába látható a felvételen egy súlyos szabálysértés, ez önmagában nem elég ahhoz, hogy a rendőrség érdeklődését felkeltse a dolog iránt. Pedig az ügy tisztázásához valószínűleg nem kellett volna túl sok minden: a középkonzol alapján az eset 0 óra 20 és 0 óra 30 perc között történt, feltehetőleg augusztus 3-án hajnalban. Mivel az autóban épp a Class FM szólt, a rádió pedig Maclemore – Can’t hold us down című zenéjét játszotta, egy kérdést megért volna az állomás felé, hogy vajon aznap este az említett időpontban mi volt épp adásban.
Ha pedig véletlenül az időpont és a lejátszott dal is egyezik, megérte volna megnézni az adatbázist, hátha az M7-es autópályára telepített kamerák közül valamelyik épp aznap éjszaka szkennelt be a Berki Krisztián által említett Porsche 911-et.
(HVG)
Bal-Rad komm: A kilicsorrú celeb-mint annyi minden mást-ezt is megússza, hiszen NEM AKARJA sündőrségünk nyakon csípni. Hiszen kérdezősködni kéne utána. Az pedig macerás dolog! Macerásabb, mint a biciklist fényes nappal megbüntetni a lámpa nélküli drótszamár miatt.
Nemakarásnak nyögés a vége!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Nemakarásnak nyögés a vége bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. V.kutya szerint:

  DE!
  A büdöskurvaannyát a sok pintérgecinek!
  Annak a 12 éves szőke (!!!) kislánynak elég volt a bolt kamerája, hogy az egész ország előtt meghurcolják gyermekként sárba tiporva minden jogát, és oda lökjék a közvélemény elé elrettentő példaként, hogy 2 darab 45 forintos csokoládét ELLOPOTT!!!!
  És ehhez jó volt az ezer éves, honfoglaláskori VHS rögzítő felvétele bizonyítékként!
  Abüdöskurvaanyátokat, a cigányt megvéditek, pintérgecik, mert féltitek az állásokat!
  Ki a ti munkaadótok???
  Netán valamelyik cigányvajda?

  • Már Tamás szerint:

   Sajnos egy cionista cigányliberális országban az történik amit leírtál

   • V.kutya szerint:

    Nem, dehogy!
    A TV2 mióta liberális? Csontig sz.pják Orbán farkát, meg ennek a retek marslakóét.
    Ez az esemény egy vetítést volt nekünk, “parasztoknak”, hogy nesztek, én ezt is megtehetem, és tudjátok meg, ki az úr ebben az országban, nekem a rendőrök jelenthetnek, ha akarok keresztbe parkolok a rokkantaknak fenntartott helyen, akkor sem mernek felírni – ez az üzenetet a dolognak!
    Ebben semmi, de semmi liberális üzenet nincs, sőt, az ellenkezője: ez tipikus fasisztoid magatartás, a tekintély, az érinthetetlenség nyílt fitogtatása.
    Mint amikor a kutyám körbe pisilja a szomszéd kerítését, hogy ki az úr az én szeméttdombomon.
    Még hogy liberális!

  • Fergeteg11 szerint:

   Szó szerint (ha igazak a pletykák)!
   Én csak annyit tudok erről a kokszhuszárról, hogy valami helyi celeb, régen focizott, gerincre nem szokott gyúrni, és egyelőre még pénzt hoz a TV2-nek, mert sokan nézik. A TV2 Andy Vajnáé. Andy Vajna Orbán pajtása, szerinte “az egyik legbátrabb magyar” (az ismert magyarsághangsúlyozó kód, tehát zsidó). Berki amúgy szintén a választott nép tagja az anyja révén. Ha ezek után egy rendőr piszkálni meri, hát magára vessen ebben az illiberális demokráciában! Levágni a főnök barátjának aranytojást tojó tyúkját nem bölcs, mi több, kifejezetten antiszemita cselekedet!
   De ha megszűnik a védettsége, választott nép ide vagy oda, ez a markáns orrú médiaszemélyiség se nagyon fog már száguldozni. Szerintem már várják a lehetőséget rendőreink. Legalábbis remélem! Naiv vagyok?

   • Smith szerint:

    Izrael és Magyarország között létezik egy paktum, hogy a zsidókat – különösen a Moszad ügynököket – kiemelt védelemben kell részesíteni. 2006-ban a Moszad kinyírt egy szír pénzváltót Budapesten (Fényes nappal!), és az ügy a pince legalján porosodik azóta is… De például a ’90-es évek olajügybűnözése, akárcsak a rablóprivatizáció is a Moszad felügyelete alatt zajlott. Erről Lakatos Pál sokat írt a honlapján. Hogy ezek az írások már miért nem érhetőek el, a weboldalon mindenki választ kaphat. Érthető!

    • Fergeteg11 szerint:

     Még elérhető az említett honlap, ha tudod a címét.
     https://archive.org/
     Bal sarok, kattintás az első (Web) feliratú ikonra, és a megjelenő mezőbe be lehet ütni az oldalt. Ez egy nonprofit vállalkozás, nagyon-nagyon sokat lementett már, bár nem mindent. Az évekre kattintva megjelenik egy naptár, ott ki vannak emelve azok a napok, amikor az adott oldalról mentés készült.
     Ajánlom mindenkinek a kísérletezgetéseket! Meglepő dolgokra lehet bukkanni.

 2. Szabi szerint:

  Szóval ha az ISIS Magyarországon lefejez valakit és felrakja a videót a netre, akkor a hivatalok nem tesznek semmit?
  Csak ha Józsi bácsi sérelmezi ezt és feljelentést tesz?

 3. szaszi szerint:

  http://www.origo.hu/auto/20100316-elindult-az-orfk-traffic-point-rendszere.html
  Van akinek így,másnak úgy.
  De akkor ne kelljen sajnálni a kerítés mellett ázó,fagyoskodó posztost,meg a visszakövetelt túlóra pénzt.
  Életpálya modell.Nesze,buta rabszolgák,nálatok a fegyver,közben égetitek magatokat egy ilyen senkiházi lombrágó miatt.
  Jogosítvány forgalmi,elakadás jelző háromszög,elsősegély doboz,benne olló megléte.

 4. Öcsi szerint:

  Persze a Franciaországban felelősség teljesen munkáját végző kamionost meg meghurcolja a magyar bíróság.(ez az echte párhuzamos társadalom )
  http://www.balrad.com/2015/11/30/jedi-levente-orosz-oldalakon-is-nagy-sztar/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.