Szíria

Moszkvában tegnap Viktor Vodolackij a Duma Védelmi Bizottsága alelnöke közölte: Törökország arról tájékoztatta Oroszországot, hogy HERMETIKUSAN LEZÁRJA Szíriával közös határát. Ahogyan azt Kardigan megfogadta Putyin elnöknek Szentpéterváron.

Igor Morozov a Föderációs Tanács Bizottságának tagja pedig arról számolt be, hogy az USA minden lehetséges eszközzel igyekszik a “Sztálingrádban” rekedt bűnbasndák túlélését elősegíteni. Nagy biztonsággal állítható, hogy hiába Washington erőlködése. A moszkvai “verebek arról csiripelnek”, hogy Misa a szerszámoskamrájában matat. Vélhetőleg ezzel van összefüggésben, hogy augusztus 15-re pozíciót foglalnak a Földközi-és a Kaszpi-tengeren olyan orosz haditengerészeti egységek, amelyek “Kaliber” rakétákkal vannak felszerelve. De valamiféle tesztüzem lesz a Tu-22 távolsági bombázóéknál is azidőtájt.
Érdekes dolgokat produkáltak/nak a felek tegnap Aleppoban. A kormányerők négy ponton megrohamozták az al-Ramouseh kerületet, kipusztítottak párszáz martalócot, majd visszavonultak.
A pribékek nagy diadalordítozások közepette aztán “visszafoglalták” a szektorokat.
Ma hajnalban pedig újraindult a “játék”! Égből-földről beindult a latorirtás ismét. Amennyiben ma is megismétlődik a tegnapi szcenárió, akkor az annak a legékesebb bizonyítéka, hogy a dzsihadisták szellemi kapacitása kimerül az Allahu Akhbar!-rikácsolásban. Egy viszonylag kis területű vérpadon végeznek velük a kormányerők.
Tetézi a körbezárt pribékek gondjait, hogy a “Jabhat Fath Al-Sham” pribékhorda kebelébe tartozó “Barraq” nevű martalóczászlóalj parancsnoka fölszívódott. Keresik égre-földre a zsiványok, de nincs a vezér sehol Gyanítják, hogy bandáját hátrahagyva meglépett! Még nem akar a Paradicsomba menni.
Észak-Latakiában ma délelőtt alig kétórányi erőlködés után kivérzett a Kinsibba ellen indított harmadik latoroffenzíva is. Most aztán megy latoréknál az agyalás: kikkel kéne a negyediknek nekifutni?
Jelentések szerint Deir ez-Zor környékén is igencsak rosszul áll az ISIS-szénája. De Hama-tartomány latorjainak is komoly fejfájást okoz a kormányhadsereg tüzérsége.
Viszont ugyanezek a dolgok jellemzőek a szíriai hadszínterek mindegyikére is.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 13 hozzászólás

 1. én szerint:

  Barraq- ról tudják hova lett, át állt az ISIS-hez. Aleppóban már nem jó magas rangú parancsnoknak lenni, őt is likvidálták volna, ezért időben lelécelt a városból.
  Az oroszok és a törökök közös ISIS ellenes fellépésben is megállapodtak, nem csak határzárban .
  A Ramouseh csomópontnál viszont ( a résben ) kicsit javult a kormányerők helyzete , elfoglaltak fontos épületeket , teljesen belövik a terepet, bár fizikailag még nincs megtisztítva a vahabitáktól. Nagy konvojokban ott már nem mehet be senki.
  Ésaz Aleppónál viszont a szír hadsereg megint világgá futott: a városon kívül az utánpótlási vonalukat megtámadták, leléceltek megint.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Menyiben biztos ön az ön által leírtakban “én”?

   • én szerint:

    Teljesen, mivel szír oldalakon jelentek meg ezek az infók.
    A szír hadsereget fikázók egy Libanoni Hezbollah szimpatizáns oldalon tegnap.( képzetlen gyáva sorkatonák stb )
    Egyébként a south fronton is vannak már térképek a folyosóról

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  … Ahogyan azt Kardigán megfogadta Szetpétervárott. Van eről írott domentum ami netán alá is írt volna a Fényes Porta szultánja ? Mert : VERBA VOLANT SCRYPTA MANENT, vagyis A SZÓ ELHANGZIK AZ ÍRÁS MEGMARAD. Aztán meg, az “igazhitü” (iszlám) esküje a “hitetlennek” (kereszténynek), NEM KÖTELEZ mondja az iszlám vallás.

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Hír: Zaragozában (Spanyolország) ma regel kilec órakkor Lövöldözés volt egy bevásárló központban, egy férfi és egy nő sulyosan megsérültek. A lövöldözők autóból lövöldöztek, amelyel aztán elmenekültek. ( bizonyosan “elme háborodottak”), A tettesek után “intenziven”nyomoz a rendőrség.

  • én szerint:

   Az sem semmi, hogy egy német család politikai menedékjogot kért Oroszorszégban ( a Vörös Téren táboroznak most is )
   Indoklásuk : Németből elüldözték őket a migránsok
   Ma olvastam valamelyik orosz portákon

 4. Kósa Lajos szerint:

  Kérdésem volna felétek, a felső videón 0:10/1,42 l látható gömb a levegőben mi lehet? É
  rdekelne a véleményetek.

  • én szerint:

   Egy sorozatvető üteg felderítő ballonja , felderítő szondákat visznek fel ilyenekkel, vagy egy házilag barkácsolt légtérzáró léggömb.
   Az első a valószínüb.
   A Magyar Honvédségnél is használtak ilyen léggömbös szondákat a sorozatvető osztályok felderítői, pl én is mivel pont olyan egységben voltam anno katona .
   RMSZ – radio meteorologiai szonda volt a nevük.

  • Pierre szerint:

   Nagyfeszűltségű vezetéken bólya…

  • mezősi szerint:

   ..repülőgép figyelmeztető bólya !

 5. Azorka1861 szerint:

  Az USA vezette ISIS elleni szövetsèg stratègiàja vàltozatlan. Tovàbbra is tàmogat-
  jàk a különbözö terrorista csoportokat Irakban ès Sziriàban, hogy megakadàlyoz-
  zàk Iràn ès Oroszorszàg befolyàsànak erösödèsèt a tèrsègben.
  https://southfront.org/pentagon-offers-new-tactical-scheme-for-us-led-coalition-operations-in-syria-and-iraq/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.