Döbrögista fogalomzavar

FIDESZ: A BALOLDAL TASZÍTOTTA DEVIZAHITELEKBE A CSALÁDOKAT

A baloldal kezdettől támadja az otthonteremtési programot, ha rajtuk múlna, akkor ismét eltörölnék, ahogy kormányzásuk alatt egyszer már megtették – reagált a Fidesz-frakció szombaton Bangóné Borbély Ildikó, MSZP-s politikus kijelentéseire.

Az MSZP országgyűlési képviselője szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) nem megoldja, hanem tovább mélyíti a lakhatási válságot Magyarországon.

csal

A Fidesz szerint az MSZP volt az a párt, amely eltörölte az otthonteremtési kedvezményeket, több mint duplájára emelte a lakásáfát és devizahitelbe taszított rengeteg családot.
A Fidesz viszont – ahogy vállalta – kivezeti a családokat a devizahitel korszakából és segíti, hogy olcsóbban tudjanak saját otthonhoz jutni – írta a kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében. Hozzátették, hogy eddig, több mint 22 ezer családnak sikerült segíteni a csokkal, ami 43 milliárd forintos támogatást jelent.
A Fidesz közleménye szerint “2017 az adócsökkentés és az otthonteremtés éve lesz, az új lakásvásárlók illetve a házépítők továbbra is számíthatnak a csökkentett lakásépítési áfára és az áfavisszatérítés lehetőségére, amellyel milliókat spórolhatnak meg”.
(MTI)
Bal-Rad komm: “Baloldal” Mondjon már a döbrögista horda egy BALOLDALI pártot, amely a rendszerváltás óta a Parlamentben volt.
Arról meg nem is tudtunk, hogy Járai-egykori jegybankelnök, akinek direktorkodása idején és ösztökélésére a devizaeladósítást beindították-“baloldali” lett volna!
“…több mint 22 ezer családnak sikerült segíteni a csokkal, ami 43 milliárd forintos támogatást jelent…”
-Tegnap jelentette be Czibere döbrögista tótumfaktum, hogy 91 milliárdot öntenek a putriprogramba! MINT INGYÉPÍZIKÉT!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Döbrögista fogalomzavar bejegyzéshez 23 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Nincs ma a parlamentben baloldali párt.Csak kommunista programmal lehet akérdést megnyugtatóan rendezni.Ez ma már tény kérdése.Aki ellenzi az a nyomort favorizálja. 1/4-én él a nép a kommunizmusi életnívónak.Ez kinek jó?

 2. V.kutya szerint:

  Tehát, értelmezzük a leírtakat!
  – A “baloldali” kormányzások idején sok, nagyon sok MAGYAR EMBER jutott lakáshitelhez. Meg másmilyen hitelhez is. Devizáshoz, és nem devizáshoz is. Nagyon, nagyon sok magyar ember vett saját házat, végre nem kellett albérletben lakni! Emlékezhet mindenki a 2000-es évek elején, amikor a tehetősebb polgárok (!!!!) szülei Pesten inkább lakást vettek az egyetemista fiacskáiknak, mert olcsóbb volt, mint Zsuzsi néni albérlete. Ez volt az első Orbán-kormány idején!
  Aztán jött a Medgyessi féle kamattámogatásos hitel, amit az idő felülírt, mert AKKOR a svájci hitel a felébe került, mint a kamattámogatásos forint alapú, OTP hitel.
  Ez volt a 2000-es évek közepén.
  Senki ne mondja, hogy nem így volt, mert ÉN IS AKKOR VETTEM SAJÁT HÁZAT, igaz, nem devizában, hanem “rendes” OTP kölcsönnel, ami most olcsóbb, mint amikor megkötöttük! Bizony, így van.
  Közben beütött a válság, és mivel a legendás magyar emlékezet max. 3 évig nyúlik vissza, ezért be lehet adagolni a fenti orbitális hazugsághegyet, kommentestől, mindenestől!
  Tömegével szüntek meg a munkahelyek, ezzel kezdődött a dolog, de valahogy a 2009-10 időszakra stabilizálódtak a dolgok.
  Aztán jött a Nemzeth Megmentője, és az ő Bihari Hadura, akik ketten elkezdtek arcoskodni a nyugatnak, hogy majd ők megmutassák, és a kormányalakítás után alig másfél hónap alatt bedőlt – bizony, bedőlt – a forint a svájci frankhoz képest!
  Úgy bizony, épp Orbánéknál dőlt be a forint, és minden rekordot megdöntött – lefelé menet!
  És a másutt, más országokban rég kihevert, stabilizált válság nálunk tovább zuhant, az “egymillió új munkahely” helyett bezártak mindent, de szó szerint mindent: autógyárakat, telefongyár, cipőgyár, a megszámlálhatatlanul sok kisvállalkozás, amit visszaadtak, és elmenekültek nyugatra a tehetősebbje, mert ők tudták, hogy mi fog következni.
  Ez következett, ami fent van a cikkben: zemúttnyóccév, komcsi-libsi, libajnai, gyurcsótány, stb. stb..Mondja ezt a tetű cigány, aki elkergette a HAZA krémjét, az adófizetőket (úgy bizony: Nem a celebek meg a sportolók a haza krémje, mert ők pénzbe kerülnek!). Elmenekültek, és már nem itt szülik meg a következő adófizető nemzedéket!
  Ez az való, a többi ócska maszlag, és a T. Balrad jól beszopta – szokás szerint – az orbáni lózungot, csak azért, hogy kicsit rá lehessen licitálni a libsizéssel.
  Hát b.sszátok meg, kivel vagytok?
  “Amitől az ország szenved, az nem a megosztottság, hanem az egyetértés.”
  Aki ezt nem fogja fel, az kiskorú még.

 3. Fergeteg11 szerint:

  A 2001. évi XCIII. törvény kiknek a regnálása idején született az EU jogharmonizációs sürgetése keretében?
  Ez a korábbi váltópártra mutogatás ma már egyre kevésbé működik, de mint egy hatalomtechnikai dinoszaurusz, egyelőre még túlélte a nagy NER-becsapódást. Már nem sokáig.

  • V.kutya szerint:

   Dehogynem működik!
   Ők nem a gondolkodó emberre alapoznak, azokból úgyis kevés van.
   Nekik a tévékettős agyhalott zemberek kellenek, akik kezet csókolnak nekik.
   Főleg Biharban, Békésben, Jászság, Csongrád, ált. a szellemileg és anyagilag is elmaradottabb keleti régiókban stabilan be van ágyazva az agymosással, és a fenyegetéssel (elvesszük a közmunkádat, vagyis érts: “elveszem a büntetésed, ha nem rám szavazol” – abszurdum, Magyarország, mivé lettél ezzel a cigánnyal?).

   • kugli szerint:

    Had kérdezzem, már többször említetted: milyen cigányról beszélsz ?

    • Fergeteg11 szerint:

     (Részben) cigány és/vagy zsidó származás, Orbán esetében mindkettőre van már szóbeszéd. Az elsőre a Bal-Rad is hozott érdekes példát, a másodikra a legerősebb idáig a Valeurs actuelles megjegyzése az apa zsidó származásáról (a Les Echos összekeverte a modellfiúval). Az Orbán név mindkét népességben előfordul.
     De volt példa zsidó anyára, cigány apára is, mint ezen az örmény oldalon:
     http://www.panarmenian.net/eng/details/125111/
     Nekem mindegy, melyik igaz, egyik, másik, netán valamilyen kombináció, vagy igazak-e egyáltalán, de ha Andy Vajna is “magyar”, akkor el tudom képzelni bármelyik kedvésbé kedvező változatot. Legvalószínűbbnek a múltban, mondjuk a 20. század első felében kikeresztelkedett és vegyes házasságra lépett apai ágon “zsidó” vonalat tartom, ami kellemetlen, mert a “törzs” az ilyet már soha nem fogja teljes mértékben elfogadni, ahogy alapesetben a környezete többi tagja sem feltétlenül, ha tudja róla, tehát állandóan kompenzálni kell valamivel. De ettől még lehet benne vonó is.

    • V.kutya szerint:

     Nem az a baj, hogy cigány, hanem hogy egy tipikus magyargyűlölő cigány. Csak ő nem azt mondja, hogy “öld meg a magyart”, hanem meg is teszi, mert adminisztrációs eszközökkel pusztítja, akit lehet, akit nem tudott megölni, azokat száműzi.
     Ne legyetek vakok!!!
     Orbán egy magyargyűlölő cigány!
     Elnézést, ha egy cigány olvasónk ezt látja, nekem van sok cigány ismerősöm, barátom, akik szégyellik Orbánt, hogy mit művel a sok nyomorult szegény magyarral, és cigánnyal egyaránt.

     • Fergeteg11 szerint:

      Megértem, ha ezt gondolod. Lehet, igazad is van. Én megkockáztatok egy másik elméletet is. Szerintem a kulcs Orbán nemzetfogalmában rejlik, ami átmenet a politikai és “népi” nemzet között, de az előbbihez áll sokkal közelebb. Klasszikus “népi” nemzetekről beszélni Európában ma már egyre nehezebb, különösen a Kárpát-medencében (a bajszos festő miatt gyakran negatív érzések is kapcsolódnak hozzá egyeseknél), ugyanakkor nyugati politikusok szeretnek kisajátítani és fura tartalommal feltölteni egy átfogóbb, szándékosan csak politikai keretek közé szorított fogalmat: az “európait”. Ha megnézzük Juncker, Schäuble vagy bármely más agymosott nyilatkozatait, az “európai” egy mesterségesen politikai keretek közé szorított, kulturálisan és genetikailag viszont a lehető legheterogénebb, és sok szempontból teljesen magára hagyott, “laissez faire” felfogásban csak néhány, a globális kapitalizmus által diktált szabálynak és elvárásnak (ezek egyszerűen fogalmazva például: “tolerancia”, amely mindig a legerősebb gazdasági és az éppen kedvezményezett, kivételezett egyéb csoport(ok) – különösen közel-keleti “kedvenceink” – szabályainak elfogadását jelenti, illetve a minél nagyobb termelés/fogyasztás az egyenlőtlenségek fenntartásával, stb.) alávetett massza, amely legideálisabb formájában mindig csak az Oderán (vagy még pontosabban, Berlint kivéve a gyakorlatban az Elba-Saale vonaltól nyugatra) és a Lajtán túl található, a közép-európai pedig egy ebből a szempontból még “tökéletlenebb”, a “fejlődés” “alacsonyabb” szintjén járó térség és népesség, amely állandóan ellenkezik, renitens. Európából ugyanakkor szinte teljesen kizárják azokat a kelet-európaiakat, akik nem hajlandók betagozódni e felfogásba (nem lesznek részei vagy szoros partnerei az EU nevű szörnyetegnek). Orbán ezzel nem ért egyet, számára jól elkülöníthető egy nyugati és egy keleti európai térség, és kb. ugyanolyan lenézően viszonyul a keletihez, mint a nyugatiak a közép- és kelet-európaiakhoz, de magát és “nemzetét” a Nyugathoz tartozónak vallja. Amikor viszont felfogása természetes következményeként szembekerül nyugati kollégáival, visszahúzódik egy természetesebb, még mindig jól kivehetően elkülönülő térség népeihez, a közép-európaiakhoz, leválasztva róla a németeket és osztrákokat, ugyanúgy az Oderánál (vagy az Elba-Saale-nál, ha a keletnémeteket hozzánk soroljuk) és a Lajtánál húzva meg a határokat, mint azok. Létezik tehát egy átfogóbb, speciális közép-európai identitás, amelyet Orbán erősít, és amely alá beáll, ha kell, még a Nyugattal szemben is. Az ettől nagyon eltérő népeket nem fogadja be, és mesterséges határokat állít az amúgy egyáltalán nem olyan távoli kelet-európaiak (kivéve baltiak) és a közép-európaiak közé, politikai alapon.
      Ezen belül a magyar nemzet fogalmát politikai és kulturális határok között igyekszik definiálni, amelyet történelmi sorsközösség és összetartozás alapján kiegészít a politikai határok mögé szorult magyar identitású lakossággal is. A kultúrába, sorsközösségbe és identitásba bevesz olyanokat, akik ebből a szempontból nem feltétlenül szerencsések, nem voltak, és jó eséllyel nem is lesznek részei annak. Összefoglalva, Orbán nemzetfelfogásának “népi” része egy átfogó közép-európai (de “kedvenceinknek” is köszönhetően ez azért nagyon heterogén), politikai és történelmi-kulturális szempontból pedig erősen vitathatóan kiterjesztett. Magyarul, többet akar markolni, mint amennyit meg tud tartani. Ennek hatásait látjuk manapság.
      És még valami. Amikor milliárdos pénztárcákat érintő belpolitikai intézkedésekről van szó, Orbán nemzetfelfogása tovább szűkül, és akkor már gyakorlatilag csak az új nemzeti burzsoáréteget fedi le, az “új nemességet” és annak holdudvarát. Ez a NER igazi arca, amiből a többieknek nagyon kevés csöpög le, ha egyáltalán eljut hozzájuk valami.

     • Smith szerint:

      Orbán Viktor nem zsidó. A Les Échos francia gazdasági napilag összekeverte az önéletrajzát Deutsch Tamáséval, és ebből indult el a pletyka a zsidó származásáról. A miniszterelnök apja változtatta meg a nevét Orsósról Orbánra, hogy jó párttikár elvtárs lehessen. Orbán Viktor a felcsúti párttitkár fia, a nyikhaj roma csávó – ahogy Szeszák Gyula bá’ fogalmazta. 🙂

     • V.kutya szerint:

      Fergetegnek.
      Nagyon mély, és alapos elemzést kaptam, és köszönöm, jó hogy van egy felkészült, és indulatoktól mentes kommentező is a csoportban.
      Való igaz, hogy az “európai közösség” perifériáján vagyunk, valójában egyfajta belső kasztrendszer működik, tulajdonképpen a nagy antirasszista EU a legalattomosabban gyakorolja a nemzetek közötti csereberét, pusztán etnikai alapon tologatják a kvótákat, a juttatásokat, büntetéseket, és kiváltságokat.
      Na most, nekünk itt, a közép- és keleti végeken valamiféle új birodalmi rendszerben kellene gondolkodni, én most és itt kiegyeznék a boldog békeidők monarchiájával is.
      De ez már a múlt.
      De mi lenne, ha feltámadna a környező országokban egyfajta vágy egy ilyen új szövetségre, amely valóságosan is létrejön, saját önálló gazdasággal, új pénzzel, felőlem királyság is lehet, szerintem mi verhetetlenek lennénk, ha leráznánk a nemzetközi kifosztó pénzintézetek igáját. KÉrdés, hogy az új uralkodók mennyivel lennének rosszabbak, mint a régi (mostani) népnyúzók.
      Akárhogy nézem, a volt szocialista rendszer tökéletes volt, minden szempontból, de már hiába kesergünk.

     • Fergeteg11 szerint:

      Kedves V.Kutya, tényleg valami ilyesmi felé mutathat a jövő, mármint Közép-Európa egyes országainak, meg azok később esetleg leváló részeinek valamilyen gazdasági, és a valóságtól nem elrugaszkodott, egészséges mértékben korlátozott politikai, katonai és információs együttműködése irányába, a nemzeti sajátosságok és az ehhez szükséges dolgok megtartásával és fejlesztésével (nem könnyű feladat, ráadásul nagyon fogyunk és szegényedünk). Engem többek közt az amerikai felvigyázó, az erős atlantista befolyás és irányvonal, a NATO- és EU-tagság (utóbbit megreformálhatatlannak és nemzeti öngyilkosságnak, előbbit ránk nézve szükségtelenül veszélyesnek és korlátozónak, a politikusok szempontjából ugyanakkor téves biztonságba ringatónak gondolom), valamint a lengyel politikai elit hatalmi ambíciói zavarnak, amelyek minden egészséges keleti kapcsolattól megfosztanának, ellenben előretolt ellenséges hadianyagraktárrá és célponttá, ill. folyamatosan forgácsolódó másodrendű állampolgárokká tesznek minket, kitéve a nagyhatalmi játszmáknak. Egy ilyen térség a jelenlegi hatalmi keretek között nem gondolkodhatna tömegpusztító fegyverekben, viszont konvencionális haderő (és akár hadiipar) tekintetében igen tisztességes szintre fejlődhetne fel, ami elég lenne ahhoz, hogy megvédje magát a hagyományos veszélyektől, és bizonyos műveletekben vagy fejlesztésekben akár partnerré válhasson, ugyanakkor semlegességével ne jelentsen fenyegetést. Ehhez persze tudni kellene a reális helyünket a világban, és ez sajnos a vezetők esetében nem mindig megy. A helyünk pedig jelenleg egy biztonsági zónában van, ahol nagyon nem mindegy, hogy mi, vagy a bajtól távol élők, a Keletre (és ránk) veszélyt jelentők, ugyanakkor a biztonsági zónát alsóbbrendű mórok lakta területként kezelő “európaiak” és/vagy “amerikaiak” irányítanak.

     • V.kutya szerint:

      Elhangzott a kulcsszó: katonai!
      Bizony, katonaság nélkül nem létezik sem haza, sem gazdaság, semmi!
      Én egyfajta új, közép-európai birodalomban gondolkodnék, ha politikus lennék.
      Akár egy új monarchiában is.
      Egy szorosabb, államok közötti szövetséggel.
      Lengyel, magyar, szlovák, cseh, horvát, szerb, román, esetleg a “labancok”, tehát gyakorlatilag visszaállítani a történelmi királyságunkat. És ezt most nem nacionalista alapon képzelem, épp ellenkezőleg: a népek szövetsége alapon.
      Ne szolgáljuk tovább a rohadt mágnások pénznyomdáit, az ő pénzük sz.rt sem ér, és mégis ők az elsők, a mi terményünk pedig a földön rohad el, ami pedig kincset ér! És mennyi valódi munka van benne, szemben a spekulációval.
      Szóval, én így látom, lehet öregszem azért.

 4. szigony szerint:

  Az már biztosan állítható, hogy ez a nagy halálkanyar 1989 – ben egy hatalmas tévedés volt.
  Az ország – Európa – igen nehezen fog kimenekülni a maga kreált zsákutcájából, és a kapitalista megoldások erre semmi jóval sem kecsegtetnek, mind mélyebbre kerülünk a mind gazdasági, mind emberi kelepcébe.

  Az IS tisztán látható, hogy egy ország ebben semmilyen sikerrel nem reménykedhet, csak globális megoldástól várható a kedvezőbb élet lehetősége !

 5. szigony szerint:

  Mivel jelentősen szégyenlősek vagyunk a tévedések bevallása IS igen nehezen megy, így adódik az a helyzet, amikor egy tényszerű valós értékről – csupán ellentétes pártállás miatt – szemtelen módon állítjuk az ellenkezőjét IS !

  Így van ezzel a hazug állítással IS a jelenlegi hatalomhoz vonzódók esetében, miszerint a felelősség – és annak javítását IS – másokra oktrojáljuk !

  Mint az a bejegyzésben IS helyesen került rögzítésre, az ominózus hitelkonstrukció – mely kezdetben egyébként jelentős előnnyel járt a hazai valutással szemben – a jelenlegi adminisztráció bevezetésében, majd a későbbiekben bekövetkezett meredeken emelkedő törlesztő részleteiben IS mint kiváltó szerepelt, a rossz gazdasági rendszerének következtében.

  • V.kutya szerint:

   Nekünk semmilyen rendszer nem jó sohasem!
   Amikor ott voltunk, szidták sokan a Kádár rendszert – óvatosan, de azért szidták. De szidták a Rákosit is, őt lehetett hangosan szidni! Aztán pedig Horthyt szidni egyenesen dicsőség volt jó 30 éve, előléptetés járt érte.
   Mi magyarok ebben világelsők vagyunk, szidni a kormányt, az általunk választott (!!!!!!) képviselőket, mintha legalábbis marslakók lennének, és úgy csöppentek volna ide.
   Hollandiában is hasonló rendszer van. Meg Angliában is. Meg Írországban. Ez utóbbiban keresnek ma a legjobban az emberek. Tudja valaki, milyen “oldalú” kormánya van Írországnak? Szerintem ők maguk sem tudják. Az a qrva rendszer, csak az ne lenne!
   Ugyan már.

   • szigony szerint:

    Látszólag tényleg nem jó egyik ( már megismert, átélt ) rendszer sem, de ez az evolúció, nincs Kánaán !

    Ennek ellenére egy olyan vezérvonal azért létezik az agyasok elképzelésében mely minden emberi élőlény esetében lehetővé tenné a bármely irányú – nyilván egyéni kvalitásának függvényében – kibontakozását, bárhol IS…

    A helyes – emberi – törekvésnek ilyen irányban kell igyekezni, ami ( minden kritikánk ellenére IS ) támogatást élvezne minden, normális (?) gondolkodású rendszer esetében, és a gyűlöletet, mely jelenleg igen erősen szerveződik ( a plakátok erre igen jó példák ! ) kizárná a kommunikáció minden területéről !

    • V.kutya szerint:

     Igen, a gyűlölet, az sikerrel terjed.
     Mert az emberek rosszabbik énjére hajaz, azért.
     Mindenkiben ott van a rosszabbik “farkas”, a gonosz, mint az indián tanmesében.
     De ott van a jó, erős, és igazságos farkas is, és hogy melyik az erősebb?
     Az, amelyiket Te saját magad eteted!
     Ha Neked ez az igényed, hogy öklöt rázni, bankárt akasztani, libsiket meg zsidókat (kazárokat) elvinni stb,, akkor azt az igényt ma ezerrel kiszolgálják, bárhol, ez Neked ingyen jár.
     De ha hirtelen megvilágosodásodból keletkezik egy olyan igényed, amely által jobb életed lehetne mondjuk Neked, és családodnak, na azt sosem fogod megkapni, ezt az igényedet nem fogja kielégíteni semmilyen média, akár “jobb” vagy “bal” oldalról (abszurdum ez az elkülönítés), mert igazából magát a szolgaságodat akarják örökre megtartani, csak a gazdáid szeretnének folyton helyet cserélni, hogy X évente másokat is szolgálj.
     Nincs különbség, bármilyen “rendszert” ha nézel, nálunk, Magyarországon a szolgaság, a kvázi jobbágyság örök időkre bevésődött a lelkünkbe, még Rákosiéknak sem sikerült kitaposni, hiába verték a paraszt fejét az asztalba, hogy írja alá a belépést a téeszbe! Kevés volt 2-3 generáció a szolgalelkűség kiirtására.
     Ez van.

 6. kugli szerint:

  Vitatkoznék a szolgalelküség kiírtásáról, illetve annak szándékáról. Egy oldal sem akarta és most sem akarják kiírtani, mást sem hallani, mint fenyegetőzést, félelmet keltő dolgokat, csupa rosszal való riogatás megy. Vagy úgy, hogy ennyit kapsz börtönt, nagyon sok mindenért, vagy hogy összeomlik a világ gazdaság, vagy felmelegszik a föld az ember miatt, vagy ……. miközben már az ember szabadságát, mint emberi jogot szinte teljesen megszüntetik, a kivételezettek pénzen megvehetik egy részét.
  Mondok példákat: van ugye a szabad választás joga, mint alapvető emberi jog, de ez nincs valójában, már egy szerződést pl. telefon, stb. egyoldalúan megkérdezésed nélkül modósítják, az adataidat megkérdezésed nélkül eladják, megveszik, szolgáltatásokat rád kényszerítenek, fizess, ha kell, ha nem. Stb.

 7. IndulUnk szerint:

  Írország a világon elsőként ítélt börtönbüntetésre vezető beosztású bankárokat egy bank összeomlása miatt. A felelősök számonkérésének a hiánya nagyon rosszul vette ki magát az ír adófizetők körében, akiknek végső soron állnia kellett a bankmentés 64 milliárd eurós, az ország bruttó hazai terméke 40 százalékának megfelelő számláját.
  A három bankárt “a befektetők, betétesek és hitelezők tudatos megtévesztésében” találta bűnösnek a bíróság.
  http://index.hu/gazdasag/2016/07/29/bortonbe_megy_harom_ir_bankar_a_gazdasagi_valsag_miatt/

 8. sityuli szerint:

  a devizahitelezést bizony orbán viktornak kőszőnhetjük épp úgy mint a svájci farank ellenében a forint bedőlését is

 9. kugli szerint:

  sityuli tévedsz, nem orbán a deviza hitelek felvételének oka, hanem az emberek vették fel, mert tanulni nem akarnak (pénzügyi ismeretek alapfokon), de a pénz amiért megdolgozni majd csak később kell azt felvették.
  A cigányozáshoz : Orbán nem cigány, Ő maga az angol hirtudósítónak kétszer is elismerte, hogy zsidó származású, édesanyja Sipos Erzsébet eredeti zsidó származással, és édesapja, Ő így mondta :” egy református zsidó ember” Smit ködősít, mert a francia gazdasági hetilap az egy kolumnás cikkében lap az angol hirtudósítot idézte, hogy a dolgot mentse Deutsch később hazudott a tv -ben.
  Egy zsidónak sértés, ha lecigányozod. Egy cigánynak soha nem lehet annyi esze, amennyi Orbánnak van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.