Fizetős Balaton

“Csak kerítéseken keresztül láthatjuk a Balatont?”- Lázár válaszolt

A jobbikos Kepli Lajos aggódik, hogy egyre több önkormányzat akarja fizetőssé tenni a szabad strandokat a Balaton parton, ezért fordult Lázár Jánoshoz.

A jobbikos Kepli Lajos faggatta a Miniszterelnökséget vezető minisztert, mi a kormány terve a szabad parti sétányokkal. A Balaton hozzáférhetősége ugyanis sok településen – főleg az északi parton – szinte egyáltalán nem biztosított, csak fizetős strandokon vagy hajóállomások területén lehet megközelíteni a vizet – írja a politikus, aki szerint egyre több önkormányzat gondolkodik azon, hogy fizetőssé teszi a szabadstrandokat. Kepli arra volt kíváncsi, mikro alakítják ki a jelenleg hatályos törvény szerint a szabad parti sétányokat.

bala

Lázár János miniszter erre azt írta, “a kormány kiemelten fontosnak tartja a parti sétányok megvalósítását”. Az új Balaton törvény 2017 végére készül el, amely törvényi szinten biztosítja majd a szabad parti sétányok kialakítását. A javaslat kidolgozásában együttműködnek az önkormányzatokkal és a civil szervezetekkel is, de várja a politikus konkrét javaslatait is.
(HVG)
Bal-Rad komm: Az Új Nemmzetthy Burzsoáréteg (amely a parti “önkormányzatokban” IS gépviselteti magát) csak gyakorolja a suba a subával-guba a gubával-elvet. A pórnépek ne akarjanak INGYEN korzózni a tóparti sétányokon. ÚNB (Új Nemmzetthy Burzsoáréteg) “megvásárolta” magának, aki pedig köznéptagként korzózni óhajt-FIZESSEN! Ha meg szeretne egy kicsit dagonyázni a tóban az egyszerű nép egyszerű egyede-majd a szennyvízkifolyók melletti lekerített részeken megteheti. 2018-tól.
Vadászhat-búvárkodhat az ÚNB kisodródott használt szárnyasbetétjei és egyéb uszadékai után. Aki begyűjt legalább kettőt, és a dagonyázás meguntával távozáskor azt a cassánál leadja!-visszakapja belépője árát. Így és azoknak tehát ingyenes lesz a KIJELÖLT partszakasz.
DE CSAK A KIJELÖLT!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Fizetős Balaton bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. Pex szerint:

  Nem sok értelme van vergődni, nem csak Balaton van Magyarországon. Ott van a Tisza, több önkormányzat alakított ki szabad strandokat, meg ott vannak a vadvizek szerte az országban, csatornák, elképesztő mennyiségben, az egész ország át is csónakázható. Ja persze, nem a kocsival kell bemenni a vízbe fürdeni.

  • ... szerint:

   Jól van barátom! De ha egyszer a Balatonon, és a balatonban nőttem fel ne keljen már elmennem a Tiszára! Az meg a bocskorosok miatt tele van ciánnal! A probléma ott van, hogy csak a gazdagnak akarják kisajátítani ezt is, mint mindent idehaza.
   Siófokot, már az ottaniak is csak Zsidófoknak hívják, mivel nincsen már magyar itt sem, hanem csak kipás szarcsimbókos parazita. Ez a legzsidófertőzöttebb terület egyébként Júdapest után és Izrael előtt a világon..
   A Balaton mindig is a kisembereké , az egyszerű proliéké volt! De kérdezz meg olyan embereket, akik a hetvenes években járkáltak arranyaranta erre a környékre.
   Mára odáig eljutottunk, hogy csak egy pár tucat szabadstrand létezik, de már az sem sokáig.
   Eladták az összeset!…Valóban nekünk marad a csatorna..

   • Durumó szerint:

    úgy tudtam, hogy a Velencei tó a kisemberek üdülője

    • ... szerint:

     Ja persze meg a náncsi néni. Azért sajátított ki Kordagyurkaklárika is egy jókora darabot belőle vízpartostól.
     Amúgy látszik hogy valami mostani kiadású lehetsz. Ugyan is valamikor a part – legyen az északi vagy déli – szó szerint rogyásig tele volt szakszervezeti üdülőkkel! Ha van fogalmad egyáltalán mit jelent az a szó hogy “szakszervezeti”.
     A dolgozó(!) melósok millióinak volt a Balaton az üdülőhelye a hatvanas- hetvenes- nyolcvanas években.De nem csak nekik, hanem igazából ezek gyerekei voltak ennek az igazi haszonélvezői.
     Nyaranta százezerszámra vették birtokba ezeket a létesítményeket.
     De nem csak nyáron, hanem a jó tanulók a téli időszakban is itt lehettek kitüntetésül a kiemelkedő iskolai eredményeikért.
     Zánka például erről volt híres, és minden gyerek álma ez utóbbi volt..
     Hát szemét volt ez a Kádár tényleg! Mindent ingyen…!
     Apropó! Mostani vezéred hány ingyen tábort üzemeltet a magyar gyerekek számára? Mert a fajtájáról hallottam, hogy ingyen dagonyáznak itt-ott a balatoni parton lebontva az összes berendezést boylerostól mikor vége van a here-verének. De magyarról még nem. .

     • Öcsi szerint:

      Nagyon felemelő érzés volt, mikor a Déliből elindult velünk a vonat a Balatonra.
      Akkor egy életérzés volt ott nyaralni ami mára teljesen elveszett vagy kipusztították ami még volt belőle.
      Az első úttörőtábor Balatonlellén egy örök életre
      bennem marad, és sajog a lelkem hogy a ma gyermekei nem tapasztalhatják meg milyen is egy igazi közösségi érzés, a tábortűz, a fürdés, a kirándulások, az igazi sajtos tejfölös lángos.
      Mára mindent felemésztett a pénz és a profit utáni hajsza. A mértéktelenség lett a mérték.

 2. Öcsi szerint:

  Sajnálatos módon Hazánkat kisajátította magának egy arc nélküli az ország számára testidegen réteggel , kétes eredetű befektetőkkel és vállalkozókkal .
  Ott van a Balatonfüredi skanzen esete a szabadstranddal. Mire észbe kapott volna a helyi lakosság ,a törvényeket áthágva pillanatok alatt egy lakóparkszerű hotel komplexumot felhúztak a szabadstrand helyére. Mire is kell ezek után idegenforgalmi adót fizetni a helyi önkormányzatok kasszájába?
  A Horvátok legalább tökösek voltak mert a törvényt kijátszók építményeit ledózerólta.
  Persze a kétes Magyar tulajdonosok mindjárt rikácsolni kezdtek , azt hitték az is Agyarország .

  • ... szerint:

   Valóban így van Öcsi!
   A Dáliből indultunk mindig, s amikor a Balaton partjához értünk emlékszem mindenki kint volt a vonat ablakban, és integetett kiabálva kifelé a lentieknek a vízpartokra, akik akkor már az utolsó napokat töltötték ott, azok meg vissza nekünk.
   Ezernyi úttörőtáborban jártam én is ott, azt a hihetetlen gyerek zsivajt és boldogságot sohasem felejtem el még élek amiket akkor átéltem gyerekként a hetvenes években!…
   Hát az én lelkem is sajog rendesen…

   • petymeg szerint:

    Mega’50,’60-as években is a fentieket mind az utolso szoig igazolni tudom!

   • szaszi szerint:

    Volt a Balatonszemesi expressz tábor,színes vízhatlan sátrak,benne 4-6 vaságy,odébb vizes blokk,étterem,és a Balaton https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/1095008_607196899320286_87123354_n.jpg?oh=cc10ebc965b0453dffcd659baee91f72&oe=5819ED43 Így nézett ki,de a mostani igényeimnek is tökéletesen megfelelne.Nem volt lopás,balhé,részeg bunkó,nyugi volt, nyaralás,és vigyorgás,szinte gombokért.
    Még tábor őr is voltam egyszer,de az egy külön élmény.

    • ... szerint:

     Hihetetlen de így volt! Nem volt lopás. Pedig a sátrakat nem fotocellás ajtók nyitották, s nem voltak bennük biztonsági záras szekrények sem. Mint úgy nem voltak térfigyelő kamerák, s nem voltak biztonsági verőlegények sem…
     Nyugi volt mindenhol, és élmények. Szemtemberben az iskolában napokig meséltük az élményeinket s a többiek hallgatták szájtátva, s irígykedve! Még ennek is volt valamiféle pszichológiai oldala, mert hajtottak utána a nebulók mindehol. Tanulásban, mások a sportban, hogy valami kimagaslót felmutatva, s felfigyelve rájuk elküldje őket a következő nyáron valakimelyik tanár az eredményeikért a Balaton valamelyik partjára.
     Csak a tábortűz volt mindig rossz a nyaralás végén..

  • akárki szerint:

   nem arc nélküliek azok a paraziták.

 3. kugli szerint:

  Most is lehet a balatont élvezni, ha van pénzed, és az arc nélkülieknek mindig van valahogy. Orbán a legföbb arc nélküli, mikor a zsinagógában talákozott gyurcsánnyal, nem kellett bemutassa feleségét már régóta ismerték ezek egymást. Az Mszp új elnöke kiegyezett gyurcsánnyal és egy látszat kampányt kezdenek együtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.