Ismét bajban a közispotályok

Tönk szélén az egészségügy: brutális adósságok a kórházaknál

Ha nem történik jelentős változás, az év végére megint elérheti a 70 milliárd forintot a kórházak tartozása. A tartozáshalmozás üteme egészen rettenetes, az egészségügy havi szinte 3-4 milliárdos mínuszt halmoz fel. A baj mértékét jelzi, hogy az összes állami intézmény tartozásának háromnegyede az egészségügyben keletkezik – írta a Népszava a Magyar Államkincstár adatai alapján.

Ez annak fényében különösen szomorú, hogy egyrészt a szolgáltatás színvonala még így is leírhatatlanul silány; másrészt pedig tavaly volt már egy 60 milliárdos konszolidáció az egészségügyben, majd további 7-8 milliárdot is kaptak még ezen felül a kórházak, ennek azonban mára nyoma sincs.

Június végére ugyanis a tartozás megközelítette az 52 milliárdot, és a Népszava által megszólaltatott beszállítók számításai szerint ha nem történik változás, év végére megint 70 milliárdnál járnak majd. Az újabb konszolidáció a lap szerint biztosra vehető, ezt egy hetekkel ezelőtti tájékoztatóján a kancelláriaminiszter is elismerte, de egyelőre semmit nem tudni ennek időpontjáról vagy feltételeiről.
Mindössze 3 olyan intézmény volt június végén a magyar egészségügyben, ahol sikerült nullára faragni a tartozásokat. Az edelényi Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, és a budapesti Szent Margit Kórház tudta ezt megcsinálni.
A klinikákat is működtető nagy egyetemek közül egyedül a debreceni tartozásai csökkentek, Szegeden csak minimálisan, Pécsen és a Semmelweis Egyetemen azonban százmilliókkal nőtt a tartozás májusról júniusra. Az Országos Onkológiai Intézet adósságai közelítenek az egymilliárdhoz, a bűvös határt azonban mások már régen átlépték, egész pontosan:
fölötte van az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet,
a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet,
a debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet,
a budapesti Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet,
a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház,
a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet,
a Tolna Megyei Balassa János Kórház,
a váci Jávorszky Ödön Kórház,
és a tatabányai Szent Borbála Kórház.
Ezek az intézmények júniusban is növelték adósságállományukat, míg a milliárdos tartozásból valamennyit sikerült ledolgozni a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban és a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban.
Azonban ezeknél az intézményeknél is rosszabb a helyzet
a Honvédkórházban
és a Békés Megyei Központi Kórházban, ahol hosszabb ideje 3 milliárdot meghaladó a tartozás,
vagy a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ költségvetésében, ahol az adósság már csak 42 millióra van a 3 milliárdtól.
(index)
Bal-Rad komm: Nem látni a listán az elythünk ellátásáért felelős Állami Egészségügyi Központot! Nemmzetthesseynk és liberálissaynk ellátása továbbra is zökkenőmentes, és az is lesz! A pórnépek meg az idő vasfoga nyomán és az adósság által rogyadozó közispotályokban kuruzsolják ki magukat nyavalyáikból.
“…az összes állami intézmény tartozásának háromnegyede az egészségügyben keletkezik…”
A közegészségügy jobb országokban messze meghaladja a békeidős hadikiadásokat. (Mondjuk ez igaz Döbrögisztán Vajdaságra is, de itt csak azért, mert hadseregünk az nincs!) A MI ORSZÁGUNKBAN nincs finanszírozási háttér. Hiányzik a GAZDASÁGI ALAP! Horribilis összeg hiányzik a közegészségügyből. Egyes vélekedések szerint a rendszerváltás óta kb. háromezer milliárd forinttal költöttek kevesebbet az “Új Nemmzetthy Elyth” megteremtésén munkálkodó bűnbandáink a közegészségügyre, mint ami szükséges lett volna a folyamatos szintentartáshoz.
Nyilvánvalóan nem azért mert kevesebbet akartak rá költeni! (Bár folyamatosan dézsmálják a potentátok az egyre apadó forrásokat is!)
NINCS MIBŐL! A Mercedesek, Tescok adóiból közegészségügyre nem telik! Csak látványberuházások önrészeire.
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ismét bajban a közispotályok bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Azorka1861 szerint:

    A hanyatlo közegèszsègügyi ellàtàs jol passzol a Giorgia Guidestones iràny-
    elveinek 1. pontjàhoz.
    http://konteo.blogrepublik.eu/2014/05/03/georgia-guidestones/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.