Szíria

Tegnap reggel Deir ez-Zor és környékének kalifátusistái számára volt keserves az ébredés.
Oroszországi bázisán hat darab Tu-22M3 személyzete megint lemaradt a reggeli tornagyakorlatról. Ők a “Nemesis-I” akció keretében kézbesítettéka Medve ajándékait Deir ez-Zor ISIS-pribékjeinek. Szebb és kellemesebb napfelkeltében is volt már részük a rémbanda egyedeinek. Arról nem is beszélve, hogy igen soknak ez volt földi létük során az utolsó.

Volt is alant Allahu Akhbar! Nem éppen diadalmas hangulatú, inkább visszafogott stílusú. Amolyan “szaladjuk amerre és ameddig tudunk” hangulatú. Az az alig öt perc-amíg az orosz Tu-22M3 áthúzott a fejük felett-maradandó élményekkel gazdagította a hóhérbanda túlélő latoregyedeit. Akik a Medvemóka végeztével némi kármentésbe kezdtek. Meg a veszély elmúltával a szokásos átkozódásba.

Pedig biztosak lehetnek abban, hogy folyt. köv. Hiszen a mai napon a Kaszpi-és a Földközi-tengerre is megérkeztek az orosz hadiflotta “ajándékkézbesítő” flottaegységei. Egy csomó “Kaliber”-rakétával a gyomrukban. És hát korántsem biztos, hogy a Tu-22M3 gépek legénységei boldog semmittevéssel fogják tölteni a következő napokat.
Nemigen fognak tehát unatkozni a rémkalifátus martalócai sem a héten. Ráadásul a szír kormányerők is egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek a szórakoztatásuk érdekében.
Mindezek tetejébe a hmeymimi orosz légibázis személyzete is fölöttébb aktív volt tegnap. Nemcsak a hazulról érkező Tupoljeveknek kellett kíséretet biztosítaniuk, hanem volt dolguk főként Aleppo és környéke terroristáival. Ápolgatták is őket rendesen.

Aleppoban a város délnyugati részén tegnap estig a hadsereg egységei újabb 25 épületből (pontosabban romhalmazból) pucolták ki a terrorbandákat az 1070-es nevű övezetben. Bizony, Aleppoban már így mérik az eredményeket. X-számú épület elfoglalva!

Palmüra térségében a kalifátusisták tegnap reggel ismét fejjel ugrottak a falnak. A sötétség leple alatt megközelítették a kormányerők állásait. Ők azt hitték, hogy történik mindez titokban.
Hát tévedtek!
Alighogy elkezdtek lövöldözni, meg is érkeztek az orosz Mi-28-as helikopterek. A bandát vezénylő-az IÁ “Központi Régiójának emírje”-Abu Thurab és hordája mind egy szálig ott pusztultak. Ugyanakkor komoly veszteségeket is okoztak a szír kormányhadseregnek.
Quneitra tartományban az an-Nuszra bandát ritkította tegnap a körmányhadsereg, sűrű rakétázgatással.

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. Élőfa szerint:

  Sok rohadt terrorista! Dögöljön meg mind! A Sátán földi hadseregét fölszámolni! Éljen Szíria, éljenek a kurdok, és éljen Oroszország!

 2. én szerint:

  Most szarul állnak a vahabiták, be érkezett tegnap a Szír tengerész gyalogség is.

  • én szerint:

   Kitettek néhány fotót a netre , pontosan milyen autóbombákat is használnak a lázadók.
   Nos, távirányításúak, mindenféle acél lemezek vannak rájuk hegesztve , kézifegyverrel nem lehet kilőni őket. Kb 500 kiló robbanóanyagot szállíthatnak, ilyenből támadtak tizennégy darabbal amikor feltörték a katlant.
   Tegnap a Tigris Alakulatok kilőttek egyet. Nem ért célba .

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Ez igen ! Pazar látvány !Gondolom a nézőknek-videóbeliek- tátva maradt a szájuk,nem tudtak a meglepitől szóhoz sen jutni.

 3. Azorka1861 szerint:

  Ujabb terrorista hullàm èrketett Aleppohoz
  http://orientalista.hu/ujabb-terrorista-hullam-erkezezz-aleppohoz/
  Aleppoban ès egèsz Sziriàban megszünt az embersèg
  http://orientalista.hu/aleppoban-es-egesz-sziriaban-megszunt-az-emberseg/

 4. D vitamin szerint:

  Továbbra sem az én javaslatom látszik kibontakozni, ezért addig, amíg azt fel nem karolják a nagyhatalmak, több tízezer halottja lesz az acsarkodásnak. (Persze az “én” javaslatom egybecsenghet mások elképzelésével is, de még nem igen hallottam hasonlót.)
  Tehát: Asszadnak le kell mondani Kelet Szíriáról, egyszerűen arra, ott nincs embere és bázisa. Asszadnak megmaradhat az alavita és sita többségű Nyugat Szíria, önmagában még ez is egy kb. 50-60 ezer négyzetkilométeres ország lenne, nagyobb, mint Izrael és Libanon együtt, szerencsésebb klímával, és tengerparttal.
  Kelet Szíria sivatagos vidékét meg kell hagyni a szunnita kecwskebaszó szíreknek, ők a legfogékonyabbak amúgy az iszlám radikalizmusra, de vesződjön velük az USA és Törökország.
  Ez esetben – tehát Szíria felosztásának nagyhatalmi kikényszerítésével – mindkét oldal, az ISIS ellen fordulhatna, amelyet így heteken belül könnyedén le lehetne győzni. Az az ISIS, amely szinte kőkorszaki fegyverekkel harcol, szinte napok alatt megsemmisíthető lenne, ha a nagyhatalmak is komolyabban vennék, és nem frakciózgatnának egymás kárára.
  A migrációt ez annyiban érintené, hogy legalább több kecskebaszó nem indulna Szíriából útnak, mert a Merkel nyanya által meghívott “wilkommenisták” biztosan nem mennének már vissza.
  ……
  Na persze előbb -utóbb úgy is ez lesz, de addig ezzel a makacskodással még sok ezren meghalnak, és még néhány hónap/év eltelik a felosztásig.
  …….
  Na tehát ez esetben Nyugat Szíriának lesz 4-5 millió, Kelet Szíriának szintén 4-5 millió lakója, az oroszok megtarthatják a Földközi tengeri támaszpontokat, és a következő konfliktusig nagyjából újra lehet építeni a két Szíriát. Az újjáépítés gazdasági élénküléssel jár majd, amitől ismét nő majd a szaporulat, mivel azonban a sivatagos Kelet Szíria eléggé élhetetlen lesz klimatikusan, előbb -utóbb megint neki mennek a sita-alavita Nyugat Szíriának. Erre már most fel kellene készülnie Asszadnak és az oroszoknak, mert ha “békért akarsz, készülj a háborúra!”

  • Sir Mock szerint:

   Ez egy jó és logikus lépés lenne, én is gondoltam már arra, hogy a keleti régiókból mozgósítani kellene a katonákat, most éppen Aleppohoz, mert ha az a város meg van, szinte győztek a lázadók felett. Viszont mi van ha a későbbiekben Oroszország még nagyobb erőkkel, komolyabb méretű szárazföldi egységekkel is beszáll a háborúba? Akkor akár vissza szerezhetnék egész Szíriát, ami az oroszoknak egy nagy presztizs kérdés lenne, és egy nagy fricska az USA-nak, hogy az ő pártoltjaikat győzték le. 1-0 lenne oda, amerika meg magyarázkodhatna 🙂

   • D vitamin szerint:

    Én inkább azt prognosztizálom, hogy Keletről az USA és a kurdok, Nyugatról Asszad és az oroszok nyomulnak, és valahol Középen, mint 1945-ben Berlinben-, kezet foghatnak egymással, fel is osztva ezáltal Szíriát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.