Donbassz

A Luganszki Népköztársaság területét tegnap estétől ma reggel ha óráig öt helyen ostromolta Valcman latortüzérsége.

Egy viszonylag hosszú “kegyelmi időszak” után ismét ágyúzták Pervomajszkot. Luganszkojét és Kalinovkát is ágyúzták, Sztanyica Luganszkát rakétagránátokkal lőtték.
A donyecki frontszakasznak viszont sehol sincs “kegyelmi időszak”! Jaszinovatajatól-Sirokinóig ami lőhető-azt lövik. Így volt ez ma reggelre virradóan is.
Tegnap este tíz óra körüli időpontban a valcmanista martalóchad által megszállt Zajcevo határában hatalmas robbanás történt. Fölrobbant a horda fölhalmozott lőszerkészlete.
A pusztítás elemi méretű, és még mindig hallhatóan kisebb detonációk. A pribékveszteségről még csak becslések sincsenek. Megjegyezzük: ott mindig komoly forgalom lehetett, hiszen Zajcevo ukrán része nagy erőssége volt a latorbandának. Az okokat keresik, a banda evakuálása folyamatos, a tűzoltók megfeszített tempóban dolgoznak.
A mára virradó éjszaka legpusztítóbb latortüzérségi támadása Dokucsajevszket érte. Áldozatokról-sebesültekről nem tudunk,de mivelhogy “belvárosi” lakónegyedeket ért az ostromtűz, biztosra vehető, hogy vannak-legalább sebesültek.
Aprócska hír, és némi magyar érdekeltsége okán került összefoglalónkba. Micsurinoba is megérkezett tegnap az “Angel-Angyal”-zászlóalj humanitárius segítsége.

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. én szerint:

  Szerintem ez csak kardcsörtetés, ők is tisztában vannak vele, ha nagyon ugrálnak szét lesz csapva a búrájuk.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Szerinempedig nem csak “kard csörtetés”! Ahol emberek halnak meg, súlyosan sebesülnek meg, ártatlan gyerekek pusztulnak, sebesülnek meg, nem beszélve a súlyúlyos lelki traumáról, az már MEGHALADJA MAGASAN A “KARD CSÖRTETÉS” FOGALMÁT, tisztelt “én”! Aztán a titkos diverzáns fegyver lerakatok-Luganszk egy elhagyatott titkositott házának a pincéjében talált aknavetők, nehéz géppuskák, gránátvetők rengeteg rengeteg kalasnyikov, azokhoz meg külön külön megszámlálhatatlan manyiségü lőszer, a be-lejáratmeg alá aknázva, NEM “KARD CSÖRTETÉSRŐL” ÁRULKODIK. Vehette volna a fáradságot,hogy megnézi a tegnap esti küldeményemet, a dnr veboldalról egy SZOMALI, nevezetü hír oldalt közöltema hozzászólás rovatba. Aban a rovatban aprólékosan le isvan írva,hogy mi mindent találtak az LNR kémelháritói, plusz fényképek “is”vannak a “talát tárgyakról”.

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Ugye tudja, hogy minek a neve a SZOMALI, tisztelt “én “?!

 3. Azorka1861 szerint:

  Màr a villanyszàmlàval küldik a behivot az ukrànok
  http://www.hidfo.ru/2016/08/mar-a-villanyszamlaval-kuldik-a-behivot-az-ukranok/

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Igen, Azorka 1861 olavstam eről ! De olyan is van ,hogy toboroznak embereket a NATO , vagy inkáb az ún. “békefentartó” egységek közé az ukik. Láttam az ominózus toborzó ,talán röplapnak a fényképét, amelyen kilenc tizezer eurós fizetéseket igérgetnek/ személynek. A napi program is fel van rajta tüntetve .

 4. Zls-179 szerint:

  Szomorú látvány a védtelen civilek, és még védtelenebb gyerekek látványa!Az örökkévalóságig legyen átkozott, minden háború kitervelője és kivitelezője egyaránt!

 5. TERMIN8ATOR szerint:

  Igazán t. Admin ! mindig eszemben volt, de valahogy valami miatt, amikor odakerült a helyzet, hogy megkérdezzem, hogy van IGOR PLOTNYICKIJ az LNR feje az ellene elkövetett merénylet után, kiment az eszemből megkérdezni . Meggyógyult-e már vagy jó uton van a gyógyulás felé ? Külömben MIHAMARABI GYORS GYÓGYULÁST KIVÁNOK NEKI.

  Admin:

  Plotnyickij átesett három műtéten. Javulgat az állapota, de még hosszú idő kell a felgyógyulásához.

 6. caporal szerint:

  Köszi,de ez nem az én Micsurinom.Ez inkább Micsurina.De azért köszi!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.