Szíria

Továbbra is Aleppo a szíriai polgárháború legforróbb pontja. Ott is a város déli része. A kormánycsapatok ostromgyűrűjét egyre kétségbeesettebben próbálják a bűnbandák megtörni. Minden eddigi kisérletük hiábavaló, öngyilkossággal felérő kisérlet maradt.

A cementgyár és környéke a legvadabb harcok helyszíne. Itt játssza a kormányhadsereg legsikeresebben a húzd meg-ereszd meg taktikát.

Tegnap a “Tigris” beengedett-közelebbről meg nem nevezett számú pribéket-a cementgyár területére. Amikor “az elfoglalható területen” már hemzsegett legalább háromszáz lator, az előtte gondosan aláaknázott objektumot rájuk robbantották. Nagyot szólt.

cegy

Az orosz és a szír légierő gépei felváltva permetezik Aleppo brigantijait.

Deir ez-Zor vidékén tegnap délután a terrorkalifátus nem akarván bevárni a gyors véget, kétségbeesett és hevenyészett offenzívát indított a hadsereg ellen. Az északnyugati, keleti és déli irányú tömegoffenzíva késő estére tömeges latorpusztulást eredményezett.
Az orosz Honvédelmi Minisztérium a múlt héten kéréssel fordult Irán és Irak “társzerveihez”. A kérelemben Sojgu-cége “útvonalengedélyt” kért a “Kaliber” rakéták és más egyéb hasznos holmik számára. Az engedély tegnap mindkét fél részéről meg is érkezett Moszkvába.
Tegnap ugyanakkor az iráni “Hamadan” légibázisra megérkeztek Misa “első fecskéi.” Egy tucatnyi vadászgép és összes kellékei. Irán ugyanis az orosz légierő rendelkezésére bocsájtotta a légitámaszpontot. A berendezkedés gőzerővel zajlik.
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. én szerint:

  Ez végre egy korrekt cikk volt az állásról. Annyit tennék hozzá, az ISIS megtámadott egy ami bázist , 45 halott , kurdok és amik vegyesen.

 2. szigony szerint:

  Az, hogy az ISIS- nek végnapjai közelegnek -a szétszórt sejtek már csak utóvéd harcától eltekintve – az abból IS látszik, hogy az USA rendesen dörgölőzik az orosz félhez. A hátsó szándék természetesen a koncból való részesedéshez való sorállás !

  Azt viszont látni kell – mindenkinek -, hogy csak egy átfogó globális változás hozhatja meg a térség – és így az egész rendszer – konszolidálását, mindenek előtt hatalmas beruházások révén !

  Politikailag ráfér a jelenleg különböző elképzelésekre az összehangolás, még valamely megalkuvás révén IS, ami természetesen nem lehet emberiség ellenes egyik csoporttal szemben sem.

  Végre egy globális összefogásra kellene rábírni a legnagyobb kapitalistákat IS, ami azt jelentené, hogy visszafogottabbak legyenek a mások ellenében való nyerészkedésben.

  Lassan – mert minden vérlázító terror lényegében ennek következménye, bármely keretben – az egymás elleni viszályt kiváltó okokat kellene kigyomlálni a világ politikai játékából, és sok ma ismert probléma meg sem jelenik a világban !

  Ahogy a Föld evolúcióját, úgy az emberi kapcsolatok változását IS meg kel értenünk, és annak megfelelően kell reagálnunk rá, nem gerjesztve az ellentmondásokat, hanem éppen ellenkezően azokkal kiegyezve.

 3. én szerint:

  Az ISIS más néven , máshol, újra bootolja majd magát.

 4. Vak Bottyán szerint:

  Az emberiség megérett a pusztulásra. Jöhet a második “özönvíz”. Vannak akik a saját árnyékuktól is félnek és [email protected] magukat , ha meglátnak egy rendőrt, vannak akik gátlástalanok, mindent el akarnak venni a másiktól, és akkor még nem beszéltünk az “emancipáció” jegyében folyó nőgyalázásról, a perverziók elképesztő terjedéséről. Szodomában nem voltam ott, de azt hiszem valami hasonló történhetett, mint most a valós időben. Nagyon magasról nézve az emberiség egy nyamvadt, kegyetlen, pökhendi, gátlástalan vagy éppen életképtelen alanyok halmaza, és így belerondít a világegyetem harmóniájába. Itt az ideje az újra “bootolásnak”.

  • Durumó szerint:

   Isten teremtette az embert az ő hasonlatosságára! – vagyis fejtől büdösödik a hal

   • Frank Freedman szerint:

    Ön egy hm hogy is írjam: EGY B A R O M!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • pedellus szerint:

    Isten mindenkiben ott van! Ha valaki büdösödik, az nem Isten hibája hanem a gazdatesté! Isten nem szalicil!

 5. szigony szerint:

  Az érzékelhető minden látni akaró embernek, hogy a világmindenség nem egy stabil, kész egység, hanem – mint kicsiben az egyes emberi lét kerete IS – állandó változások egy pillanataként élhető meg.

  Mind a Föld ( minden élőlényével egyetemben, melynek kis része a ‘ homo sapiens ‘ ), mind az ’emberi’ gondolkodás változások sorát éli meg !

  Az a mindennapi politika, melyet az ‘ igehirdetők ‘ mint követésre méltót tárnak elénk csak a felszín, a mélyben tőlünk kevésbé befolyásolt erők mozgatják a környezet minden egyes sejtjét, csoportját. Így az egyes ember, vagy csoportok bármilyen ezen erőket befolyásolni akaró egysége a legkevesebb reménnyel teheti azt.

  Ennek tudatában – menyi mindent nem ismerünk ezekről az erőkről, összefüggéseiről – azonban a mégis legtöbbet kell tennünk a körülmények számunkra legkedvezőbb befolyásoltságára, ami az emberi humánum szerint csak megtehető !

  Ebben a mások elleni fellépésnek a magunk igénye szerinti legkedvezőbb körülményeit kell biztosítani, akkor magunk IS azokban érdemesülhetünk, míg ellenkező esetben azok a kedvezőtlen körülmények a magunk letét keserítik majd meg !

 6. Azorka1861 szerint:

  Stratègiai partnersèg. Teheràn a hamadani katonai repülöteret az orosz
  lègierö rendelkezèsère bocsàtja.
  http://de.sputniknews.com/panorama/20160816/312132730/partnerschaft-teheran-russland-einsatz-hamedan.html

 7. szigony szerint:

  Eddig sem volt valami ellenséges e két állam, lehet fokozni a partnerséget egy közös ellenséggel szemben.

  Kíváncsi vagyok az US véleményekre…. rendesen szaladgálhatnak a folyosóikon a mellékhelyiségek felé !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.