Ami Döbrögisztánban elképzelehetetlen lenne…

Betegnek hitték, és megműtötték a felesége szülésére váró férfit

Egy kínai kórház orvosai tévedésből megműtöttek egy 29 éves férfit, aki csak azért volt a kórházban, hogy megvárja felesége szülését – jelentette a kínai sajtó. A Wang vezetéknevű férfi elmondta: már nagyjából negyven perce várakozott a műtő előtt, ahol neje császármetszését végezték, amikor a szomszédos műtőből egy orvos jött ki, beparancsolta a helyiségbe, majd felszólította, hogy vegye le a nadrágját.

Amikor Wang magyarázatot követelt, a doktor csak annyi közölt vele, hogy „tegye, amit mondanak”. Attól tartva, hogy ki fogják nevetni, ha többet kérdez, Wang engedelmeskedett, majd lefeküdt a műtőasztalra, ahol gyorsan végre is hajtották rajta a műtétet, egy aranyér eltávolítását.

wa

Wang az eset után magyarázatot követelt a kórháztól a „hihetetlen” eset miatt. A kórház közölte, hogy „tévedés történt”, és ötezer jüanos (nagyjából 200 ezer forint) fájdalomdíjat ajánlottak fel neki, hozzátéve, hogy a férfinak tényleg volt aranyere. A kórház egyik jogásza pedig hozzátette: Wang részben felelős a tévedésből elvégzett műtétért, mert már felnőtt ember.
Wang felesége egyébként egy egészséges gyermeknek adott életet.
(24.hu)
Bal-Rad komm: Wang úrral/elvtárssal Döbrögisztánban ilyesmi nem fordulhatna elő. Egyrészt mert NEMHOGY NEGYVEN PERCNYI MŰTŐ ELŐTTI VÁRAKOZÁS, de lassan negyven órányi görcsökben fetrengés és üvöltözés után sem nyerne bebocsájtást!
Másrészt a “honorárium” zsebbe csűsztatásának elmaradása-ugye-eleve kizárja az ilyesmit.
Harmadrészt pedig NINCS NÁLUNK ANNYI ráérő orvos-meg egészségügyis, hogy CSAK ÚGY megműtsenek valakit. Wang úr/elvtárs Döbrögisztán közispotályaiban jó esetben is csak kérdést kapna: MIT AKAR ITT?!
Kína az más! Ott-ezek szerint-van orvos elegendő! Ott Wang úr/elvtárs még pénzt is kapott azért, mert “aranyérmentesítették”! Háromnegyed órai leselkedés után.
A Döbrögisztán közispotályainak szülészete előtt várakozó férfiakat ilyen veszély nem fenyegeti!
Amúgy pedig igen érdekes lenne megtudni, ha Wang úr/elvtárs helyett nőnemű várakozóra bukkantak volna az orvosok, mi lehetett volna a végkimenetel?
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ami Döbrögisztánban elképzelehetetlen lenne… bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. kritikus szerint:

  Mär Kinàban is nyomjàk a Biot?
  Ugylàtszik a szelemi leépülés globàlis.

  Vagy csak kacsa? 🙂

 2. szaszi szerint:

  Ede bácsi.
  A jó lábát vágtuk le.
  Viszont a rossz szépen gyógyul!

 3. Gonda István szerint:

  “A Döbrögisztán közispotályainak szülészete előtt várakozó férfiakat ilyen veszély nem fenyegeti!”
  Nagyon friss élményem van a magyar szülészetről, mert a napokban született meg az első unokám. A médiahírek alapján egy lepukkant kórházra számítottam, ezzel szemben egy több milliárdos uniós pályázatból frissen felújított pesti kórházba csöppentünk, ahol minden nagyon korszerű, szép és jó volt.

  Admin:

  Ez jó: “…egy több milliárdos uniós pályázatból frissen felújított pesti kórházba csöppentünk…”

  Melyik PESTI KÓRHÁZ IS EZ? (A hírekben nyoma sincs mostanság felújított közispotályról, pedig nem hagyná ki az ilyesmit az udvari média!)

  MAGYAR PÉNZBŐL mikor lesz fölújítás? Arról nem hallottál a berkeidben?

  • Gonda István szerint:

   – “Melyik PESTI KÓRHÁZ IS EZ? ”
   Vidéki vagyok (szerb határ) így a pontos nevét nem tudom, de a Ludovikával szemben van, és két, egyenként is több milliárdos pályázatot hirdető hatalmas uniós pályázati tábla van kitéve rá.
   – “MAGYAR PÉNZBŐL mikor lesz fölújítás?”
   Úgy tudom ebben az uniós ciklusban Bp-en már nem lehet uniós pénzből semmilyen felújítás sem, mert Bp fejlettségi szintje túllépte az uniós átlagot. A sajtó szerint magyar pénzből lesz kórházfelújítás, illetve az Etele téren épül egy új szuperkórház.

 4. M G Miklós szerint:

  Ez valószínűleg a Szent Imre Kórház. XI. ker.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.