Donbassz

Donbasszban 2015 májusa “rekordot” állított fel. Az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Bizottsága szerint akkor a harci események miatt nyolc civil halt meg, 73 pedig súlyosan megsebesült.

Ám a tavaly felállított “rekord” idén augusztusban-már most látható-meg fog dőlni. Egy tegnap-augusztus 15-én-közzétett adat szerint a hónap első felének “termése” egészen kiváló. Nyolc halott, és 65 súlyosan sebesült civil donbasszi.

És még csak a hónap fele telt el tegnap!
A Marinyka felét birtokló valcmanista pribékek mára virradóan is megtettek minden tőlük kitelő dolgot annak érdekében, hogy mihamarabb új rekord szülessen!

Avgyejevkai latorcimboráik sem voltak restek. Azok Jaszinovataja ipari negyedét, meg Gorlovkát és Zajcevot ágyúzták mára virradóan. Egész éjjel. Emellett -természetesen-gondoltak Szpartakra, és Donyeck “Volvo Center” negyedére. A repülőtérről sem megfeledkezve.
A tegnapi zajcevoi lőszerlerakat megsemmisülésének egyedveszteségéről semmi hír Kijevből. DNR-becslések tucatnyira teszik az elfüstölt martalócok számát.
“Nem panaszkodhatnak” a latortüzérség figyelmének lankadása miatt a Donyecktől délre fekvő frontmenti települések lakói sem.
Az 578 összeszámolt tüzérségi attakból jutott mindenhová. Így a déli végekre is.

A luganszki frontvidéken élő civilek is egyre több figyelemben részesülnek.
Tegnap Moszkvában Nazarbajev kazah elnök arról beszélt Vlagyimir Putyinnak, hogy Petro Valcman-megorrintva hogy ő (Nazarbajev) Moszkvába készül, felhívta telefonon. Elbúgta neki, hogy Donbassz ügyében messzemenő kompromisszumokra is hajlandó lenne, de az a qrva Rada nem hajlik a szép szóra!

Az orosz államfő-mint mindig-ezúttal is türelmesen végighallgatta a közvetítőn keresztül hozzá eljuttatott helytartzói szánom-bánom-de nem tehetek róla!-üzenetet.
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Soha többé Ukrán uralmat.Soha többé Német urralmat! Éljen a Népköztársaság!

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Donbaszban 2015 műjusa “rekordot” állitot fel. Az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Bizotsága szerint akkor a harci cselekmények miatt nyolc civil halt meg, 73 pedig súlyosan megsebesült. Hogyan kerülhet ilyen égbekiáltó HAZUGSÁG nyilvánosságra, hogy a POFÁJUKRÓL NEM TUD LEÉGNI AZ A MOCSKOS ROTHADT BŐR, és nem tud alattuk megnyilni a föld, hogy ne cipelje az amúgy is megviselt hátán az égbe kiáltó hazudozókat !!!!

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=8&ved=0ahUKEwjilPPTm8nOAhXJQBQKHVVZDVQQFghRMAc&url=http%3A%2F%2Fkp.ua%2Fpolitics%2F548312-henshtab-zhytely-donbassa-takzhe-podlezhat-pryzyvu-kak-y-ostalnye&usg=AFQjCNE6g60FGvBmzvDyNY-SRm7FVXFW4w Tisztelt Admin ! Legyen szives válaszolni nekem, e cikk elolvasása után, hogy rosszul olvastam el, rosszul értelmeztem ezt a cikket,hogy nem igaz, tévedésben vagyok e cikk tartalmával . Ugyanis már a cikknek a címe is sokkolt engemet. Aról szól ugyanis ez a cikk, hogy a VSZU vezérkara “Elrendelte Donbasz, Luganszk népének a mobilizációját, minden embernek 7, hét napon belül jelentkeznie kell az illetékes katonai parancsnokságon”. Felfogható ez egyáltalán ép ésszel ? Azokat akarják besorozni a VSZU-ba akiket szadista módon gyilkolnak a csalá tagjaikal együt ? Mondja, hogy rosszul értelmezem !

  Admin:

  Jó az értelmezés! Egy skizofrén kijevi hatalom marhulása az egész!

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0ahUKEwjLg5GfpsnOAhWFExQKHdmADFgQFggzMAM&url=http%3A%2F%2Fnovorossia.ws%2Fnews%2F74547-v-sele-granitnoe-na-voennom-sklade-vsu-proizoshel-vzriv.html&usg=AFQjCNGDbODvTlMUJJEorTVHQ-AIC5hk4A Donbasz déli részén, az ukik által megszált Granitnoeban augusztus 17-dikére viradóra hasonló hatalmas robbanás történt egy municiós raktárban, mint nem is olyan régen Zajcevoban, számolt be róla Baszurin ! Hozzátette még, hogy a robbanást ismét a biztonsági előírások benem tartása okozta .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.