Szíria

Az amerikai külügyet sokkolta a hír, miszerint az iráni “Hamadan” légibázis orosz használatba került. Már önmagában véve is elszörnyedtek ennek hírét véve, de a valódi pánikot az okozta, hogy ebből ők semmit nem észleltek! Pedig fürkészik EZT A TÉRSÉGET IS rendesen, de nem láttak semmit!

Tegnap kisebbfajta pánik tört ki a State Departmentben, hogy az orosz távolsági bombázók “Hamandan” kiindulási pontból végigszórták szüleményeiket Szíriában, aztán dolguk végeztével ugyanoda vissza is tértek! Ezekről pedig KIZÁRÓLAG AZ OROSZ VÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS KÖZLEMÉNYÉBŐL értesültek! Mint bárki más a világban. Közvetlenül már csak az elszenvedett károkról értesültek!

orbo

Most aztán mélyen csalódottak Washingtonban. Rémülettel és döbbenettel meresztgetik a szemeiket a térképre: 1946 óta először, ismét vöröscsillagos orosz katonai repülőgépek állomásoznak Irán területén. A borzalom bekövetkezett.
Nem igazán fogja kisimogatni a gyűrt washingtoni idegeket a Szövetségi Védelmi és Biztonsági Tanács helyettes elnökének-Franc Klincevicsnek a ma reggeli moszkvai bejelentése sem. Eszerint az orosz légierő nagy hatótávolságú bombázóinak Iránba való letelepítése a szíriai polgárháború mielőbbi befejezése szándékának a jele.
Eszerint a Tu-22M3 repülőgépek immáron RENDSZERESEN, NAPONTA AKÁR TÖBBSZÖR IS PERMETEZNI FOGJÁK Szíria latorjait.
“Hangulatjelentések” arról számolnak be, hogy az Iszlám Kalifátus pánikhangulatban leledzik. Az ISIS-pribékjeinek nem ezt igérték bandavezéreik. Boldog létet, nyugodt mészárolgatást! Ehhez képest állandó rettegésbe váltott minden életben eltöltött percük.
Ráadásul közben a “Hmeymim” szíriai orosz bázis repülőgépei sem a földön múlatják az idejüket. Mára virradóan Aleppo és környéke fölött időztek. Nem haszontalanul.

A pribékek riadalmát kihasználva a “Hezbollah” délen áttörte a banditák védelmi vonalait, és behatoltak a “Nasr” lakónegyedbe, világvége hangulatot keltve a martalócok soraiban.

A ma hajnalban indított offenzívában a lassan már két hete “puhított” kerület 80 százaléka nem egészen egy óra leforgása alatt a kormánycsapatok és a “Hezbollah” kezére jutott. Iszonyatosan a pribékveszteségek.
Nagyon úgy fest pillanatnyilag a dolog Aleppoban, hogy a város martalócok általi-nagy garral meghirdetett-“felszabadítása” még várat magára.
Deir ez-Zor és környéke is igencsak forróvá vált mára virradóan. Ezt a környéket is ismét megtisztelte éjszakai látogatásával az orosz légierő. A rémisztő pusztulásuk láttán harci moráljában rendesen megcsonkolt ISIS-horda pedig bármerre is kanyarodik, csak a kormányhadsereggel és a “Hezbollah” milicistáival találkozik. Ez pedig mostanság nem szerencsés kimenetelű találkozás a banditák számára. A fészkeikből kibombázott bűnözüket szinte simán lekaszabolják.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Gonda István szerint:

  “(Deir ez-Zor) az ISIS-horda pedig bármerre is kanyarodik, csak a kormányhadsereggel és a “Hezbollah” milicistáival találkozik.”
  Furcsa ezt olvasni egy olyan hadszíntérről, ahol évek óta a kormánycsapatok vannak bekerítve az ISIS által és nem fordítva. Ráadásul a terület délnyugati részén a kormánycsapatok épp a napokban vesztettek el jelentős területeket.

  • D vitamin szerint:

   A Hezbollah jelenléte ismét csak azt igazolja, hogy kevés a szír kormánykatona.
   A jövőre is gondolni kell ezért, amikor területet foglalunk vissza. A Hezbollah és az Iráni gárda nem lehet örökké jelen, ezért csak annyit szabad felszabadítani, amennyit meg is tudunk tartani.(Szíria felosztásával kapcsolatos álláspontomat korábban már közöltem.)
   Amúgy az nem baj, ha a Hezbollah és Irán segít, a baj az, hogy a szírek többsége futamodott meg Szíriából – amire a német banya még rá is tett egy lapáttal -. Másfelől viszont le a kalappal azok előtt a szír kormánykatonák előtt, akik hazájukat védik, és nem Merkel szoknyája alá futnak hőbörögni.

   • TERMIN8ATOR szerint:

    Szerintem csak megoldják az ember problémát a kormány csapatok, t. D vitamin. Azért csak valami igazság van az Admin által közzétett hírekben, mert, ha nem lenne igaz amit a hírben olvassunk, akor nem űzték volna ki a dzsihadistákat az ország ,talán legnagyob részéből, így pld Palmürábol sem, és nem lennének Aleppo körül sem, szerintem. Miért kellene Szíriát szétdarabolni ? Szerintem ez egy olyan javaslat, mintha önnek valaki azt javasolná, hogy Magyarországot kellene feldarabolni, azon belül meg az ön házát, lakását, portáját darabolnák fel. Ön beleegyezne ? Sorosnak, meg Merkelnek talán az volt, a szándékuk, hogy Asszad-ot megfosszák a hadseregéttől, illetve az utánpótlástól. Nem álitom, de kezd nekem ilyesmi felrémleni. Szerintem a Migráns -Bundeszmutti nem “irgalmas szamaritánnusi” céllal hivosgatta a sáska hadat.

    • Gonda István szerint:

     “Miért kellene Szíriát szétdarabolni?”
     Kelleni nem kell, de tény, hogy a kurd-USA szövetség jelenleg már nagyobb területet foglalt el Szíriából, mint amekkorát Asszad ellenőriz. Talán az Eufrátesz jó lenne, mint természetes határ Kis-Szíria és Új-Kurdisztán között. Nagy kérdés, hogy mi lesz a szunitákkal, mert azok annyira összefonódtak az ISIS-el, hogy nem-igen lehet jövőjük se Szíriában, se Irakban. Sok millió emberről van szó, akik nem kellenek az arab országoknak, így könnyen megindulhatnak a legkisebb ellenállás irányában Törökországon át Európába.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.