Donbassz

Kijevben általánossá vált az udvar aggodalma és dühe! Oroszország “lecsapta” a török kérőt az ukrán menyasszony kezéről. Nagyívű és szép álmokba belerandítva. Most aztán már szidják Kardigant, mindenféle álnok kígyónak kikiáltva, és Kijevet a világ elsőszámú latorállama-az USA-leghűségesebb és legodaadóbb európai szövetségeseként aposztrofálva.

Harkov felől Artyemovszk irányába tegnap négy vasúti trént számoltak össze. Mindegyik az ordashad fegyverzetét szállította Donbassz felé!

Még mindig lángol, és kisebb robbanások történnek Zajcevo határában a tegnapelőtt felrobbant hoholraktár. Óvatos becslések legkevesebb ötven megsült valcmanistát feltételeznek. A tűzoltók tehetetlenül várják a tűz kialvását.

A zajcevoi tűzeset azért nem szegte kedvét a Gorlovkát ostromló latortüzérségnek. Tegnap este Dzserzsinszkből kezdték ágyúzni a várost. Tették ezt igen nagy buzgalommal és kitartással-egészen kivilágos virradatig. Ráadásul “eredményesen”! Három gorlovkai civil került az éjszaka folyamán súlyosan sebesült állapotban kórházba.
Вячеслав Чертушкин fényképe.
A legalább két hete nem molesztált Krasznyij Partyizánt is műsorra tűzték kora estétől. A falut aknavetőkkel lőtték.
Jaszinovataja ipari negyedét már nem is érte meglepetésként az esti ostromkezdet. Már hozzászoktak, hogy velük a latortüzérség nem egyéjszakás kalandba bonyolódott!
Avgyejevkában tegnap délután ismét feszelegni kezdett a Jobb Szektor. Nem tanultak eddigi kudarcaikból. A tegnapi lecke is keserűre sikeredett nekik. Kettő lator végleges veszteséglistára került. Négy a kórházi kezelőszemélyzetnek okoz fejtörést.
Marinykánál “fokozódik” a fronthelyzet.

Egyébiránt Donbassz donyecki frontszakaszán semmi pozitív változás. Gránát és aknazápor.
Mariupol mellett a zajcevoihoz kisérteties hasonlóságú eset történt tegnap késő este. Itt is egy pribéklerakat kapott lángra, és robbant fel. Azóta is tart a tűzijáték!-megfékezhetetlenül. Erről az esetről is Donyeckben adtak hírt. Kijev mélyen hallgat a malőrről.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Úgy tűnik kihasználják a Népköztársaságiak az időt.Föld alá mindent.Bevehetetlen lesz!

 2. D vitamin szerint:

  Mivel ismerem a “diverzáns” szó jelentését, az un “hohol-raktárak” felgyulladása nem biztos, hogy magától történt.

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Hát amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten , t. D vitamin. Külömben a diverzáns szó magyarra forditva SZABOTŐR. Jelentősége az,hogy az ellenség hátországába beszivárgottak gyujtogatnak ,robbantanak, pánikot, felfordulásokat, és minél nagyob károkat, társadalmi felfordulásokat csinálnak, belsőleg gyengitve az ellenséget. A másik robbanás, hasonló a Zajcevo-ihoz Donbasztól délre az ukik által megszált GRANYITNOE-ban történt augusztus 17-re viradó éjel. Ez az a robbanás amiről Admin a legutolsó videó alatt írt. Tegnap este a “Donbasz”címü hozászólásban volt egy küldeményem, Baszurin komentálásával. Úgy kommentálta, hogy ismét nem volt betartva a municiókra vonatkozó biztonsági előírások

 4. gyorgy szerint:

  2 x is megmutatták az ukránoknak, hogy nem úgy kell csinálni, ahogy a Krímben bénáztak.

 5. Zls-179 szerint:

  Véleményem szerint, előbb vagy utóbb e szerelvények véletlenszerű kisiklása befog következni.Az ok az (ukrán) hatóságok, részéről emberi mulasztás!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.