Szíria

A bőrükön érzik immár az iráni “Hamadan” légibázis “közelségének” átkát Szíria martalócbandái. Kiváltképpen sokat tudnának erről az átokról beszélni a Deir ez-Zorban és környékén garázdálkodó kalifátusista pribékek! Bár tegnap estére már erősen megfogyatkozott létszámmal. “Hamadan” közelsége okán.

vcsr
Tegnap Szu-34-es orosz bombázók éltek a Hamadan kínálta közelség összes előnyével. Meg ez alkalommal “újdonsággal” is szórakoztatták az ISIS-hordát. OFAB-500-as bombákkal. Szíriában először. KIVÁLÓAN MŰKÖDTEK! Ayyash, Al-Jufra és Al-Muri’iyah, valamint Arak kalifátusista pribékjei mesélhetnének a dolgokról. Közülük már igen sok nincs abban a helyzetben, hogy élménybeszámolót tarthassanak. Dörzsölheti markát az ISIS- kincstárnoka. A legóvatosabb becslések szerint is minimum 150 pribék lekerült a zsoldlistáról. Komoly megtakarítás ez!

Aleppo latorjainak hangulatát is igencsak gyászossá tette immár az a tény, hogy az iráni légibázis belépése a szíriai polgárháborúba, felszabadította Hmeymim kapacitásának jó részét. Ez a felszabadult kapacitás tegnap valamivel több mint kétszáz alkalommal csapott le a levegőből.
Aleppo Al-Bab, Qaterchi, Al-Shaar, Al-Jazmati, Qzi Askar, Al-Meyser, Al-Movaselat és Karm al-Tarab kerületeinek pribékhordáit verve. Az egészen elképesztő mértékű latorpusztulás mellett mindenféle utánpótlási vonalakat elvágva-megsemmisítve, teljesen ellátás nélkül maradtak a bűnbandák. Ráadásul alagútjaik is bebombázva, konvojaik szétverve. Az emlékezetes tüzértiszti főiskolában felhalmozott lőszerkészleteik tekintélyes hányada is odaveszett a légicsapásokban.

A város északi fertályán lévő Kuweires légibázis ellen tegnap az ISIS indított támadást. Nem kis erőt mozgósítottak az ügy érdekében!-ennek megfelelően sok pribék is pusztult el a kísérletezésben. Az igazság persze az, hogy a kormányerőknek is lett tucatnyi halottjuk.
Persze azért hullanak a martalócok szép számmal egyéb más helyszíneken is.

A szíriai kávé kezd lassan lefőni! Amerika pedig egyre idegesebb.
Izgalmuk csak tovább fokozódhat, mert tegnap délután Aleppoban bemutatkozott egy új-kimondottan a szír kormányhadsereg számára kifejlesztett orosz gránát.
úog
A 152 milliméteres kaliberű, D-20 típusú szovjet lövegek számára, amikből a damaszkuszi hadseregnek elég sok van. Az új gránát lézervezérlésű, és kilövése után képes önmagát még gyorsan mozgó célpontra is rávezetni.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 16 hozzászólás

 1. kritikus szerint:

  A NATO vesztésre àll Sziriaban.
  A Fizetett isis zsoldosok a Nato orszàgok felé veszik az irànyt.

  Ukrajna Libia Sziria fagyia vissza nyal a Nato orszàgoknak.

  Erdogan Putyin Szentpétervàri titkos paktum nyugat-Europàt
  Ukrajna Libia Sziria szinterévé vàltoztatja.

  Alepobol Germäniaba vezénylik az Isis zsoldosokat a balkàn véd vonal az összeomlàs szélén.

  • kritikus szerint:

   A Zoroszok Irani-Garda Heszbolach északoraai deszantosok Kina különlrges egységei szarä verték a Nato Isis sas ju esz army akadimi zsoldosait.

   A front megfordult a hàboru kopogtat europa kapuin.
   Készüljetek a harcokra.

   Kazàrok most itt az idö,mög döglötök.

   • csubi szerint:

    Pár napja egész normálisan írsz,és még humorod is van😄…jó lösz odafigyelni rád.

 2. Azorka1861 szerint:

  Moszkva-Damaszkusz-Teheràn-Bagdad tengely az Iszlàm Àllam ellen
  http://orientalista.hu/moszkva-damaszkusz-teheran-bagdad-tengely-jon-letre-az-iszlam-allam-ellen/
  Kina is beszàll a buliba
  http://orientalista.hu/a-kinai-fegyveres-erok-katonai-segelyt-es-a-kikepzesben-segitseget-nyujtanak-a-sziriai-kormanynak/
  Az US katonai erök tovàbbra is tàmogatjàk az Iszlàm Àllam terroristàit.
  A Manbidzsbol visszavonulo dzsihadistàk konvojàt dronok àltal megfigyeltèk,
  de – esetleges civil àldozatokra hivatkozva – nem tettek ellene semmit.
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/08/18/us-militaers-geben-is-terroristen-bei-rueckzug-sicheres-geleit/

 3. Sir Mock szerint:

  A keleti részben nem mostanra kell elfogyni az élelmiszer készleteknek a blokád miatt? Augusztus közepére mondták. Ha valóban tűz alatt van tartva a lázadók utánpótlási vonala, és nem jut be semmi, akkor már nem sok idejük van a kitörésre. Kérdés, hogy tényleg nem jut-e be semmi oda, vagy csak a nagy részük nem jut be, mert nem mindegy :/

  • én szerint:

   nem, mivel már hetek óta nincs blokád.

   • Sir Mock szerint:

    Elméletileg az a zóna vegyes, a tüzérség és a légierő figyeli azt az utat, mindenhol ezt írják. Bár néhány szállítmány így is bejuthatott.

    • én szerint:

     Nem is kicsit, múlt héten még konvojokban mentek be utánpótlással, teli volt a net ezekről készült a videokkal.
     Most már konvojban nem lehet, de valamennyi még jut be néha . néha.
     Fizikailag nincs blokád, de tűz alatt tarják a kormány erők már a folyosót.

     • Sir Mock szerint:

      Hát ez nem jó előjel. Ha összesítik erejüket a lázadók, és olyan mértékű támadást indítanak, mint pár hete, akkor nem sok esélyt adok az SAA-nak, légierő ide vagy oda. Ezt még ott frissiben kellett volna lerendezni, amikor ‘áttörték” a blokádot a lázadók, és ott tömörültek több százan (talán több ezren is). Akkor kellett volna egy akár napokon át tartó, folyamatos bombázást végrehajtani, mint például anno Drezdánál is. Nyilván nem olcsó mulatság, de a fele hordát kiirthatták volna vele, a tankokról és egyéb felszerelésről nem is beszélve. Már akkor sem értettem, miért nem ez történik, illetve, hogy a többi régióból (pl a keleti-északkeleti) miért nem mozgósították az ÖSSZES katonát Aleppohoz, hiszen ott dől el MINDEN. Tök fölöslegesen vannak pl. Hasakah-ban is, az a terület már úgyis a kurdoké és az is marad.
      Én jelen helyzetben több esélyt adok annak, hogy az állóháború fog folytatódni, mint hogy a szírek visszaszerzik Aleppot… :/

 4. D vitamin szerint:

  Most már tényleg szarban vannak az Aleppói “mérsékelt torokvágó terroristák”, mert ez a Misura nevű terrorista-barát ENSZ-es csóka ismét 48 órás tűzszünetért fohászkodik. Én meg azt tanácsolnám az oroszoknak és Asszadnak, hogy most NEM!!!. Nem, mert akárhányszor tűzszünetbe mentek bele, mindig visszaerősödtek létszámban a kecskebaszó Al Nuszrások.
  Ha nem jó Aleppóban, akkor tessék feltartott kézzel, és fegyver nélkül kijönni onnan!

  • petymeg szerint:

   +++

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Szerintem se menjenek bele Asszadék, no meg az oroszok sem semilyen tűzszünetbe, csak akkor, ha már fertőtlenitették Aleppo-t a rágcsálóktól. Eben teljes mértékben egyetértek önnel,t.D viramin. Úgy látszik ez a célja a Misura nevü terrorista -barát ENSZ-es csóka, varjunak . Asszad, és az oroszok még dühödteben fertőtlenitsenek,mert ha megálnak, szaporodásnak indulnak a kártékony rágcsálók. NE ADJANAK NEKIK ESÉLYT AZ UJRAÉLEDÉSRE !

 5. Zls-179 szerint:

  Végre valahára eljutott valakiknek a tudatáig, az ostromlók részéről hogy elsősorban a hadtáp vonalakat kéne megsemmisíteni igen intenzíven éjt, nappallá téve! És hogy a távolsági bombázókon szolgálatot teljesítő állomány se érezze túl jól magát, nekik Raqqa folyamatos permetezése a legfőbb feladatuk! A nappali műszakot majd követi a kettes váltó,oszt majd csak megszelidűlnek a vérmesek!!!

 6. szigony szerint:

  Azt azért figyelembe kell venni, hogy ez a háború nem olyan, mint egy háború, nyílt tűzvonallal.
  A területen sok civil lakos él még mindig, akik közt a partizánszerű ilyen olyan, a legális hatalom ellen állók küzdenek.

  Ezért – a nagyszámú civil lakosság lehető legkevesebb sérülését kell biztosítania a regnáló erőknek, és támogatóinak.

  A heves sürgetés innen nagyon egyszerű, de a helyszín komplikáltsága miatt a tényleges győzelmet akaró legális hatalmi erőknek a civil lakosság IS – akik persze nehezen meghatározott helyzetben hol ellenállók IS – mint megmentésre várók, fontosak, ezért ilyen ” lassú ” az ostrom minden borzalma mellett IS !

  • Fergeteg11 szerint:

   Igen. Az, hogyan bánnak a civilekkel, egy elég lényeges tényező abból a szempontból is, hogy ha majd ezt a háborút úgy, ahogy lezárják, kitör-e az elégedetlenség valamilyen látványos formája megint, vagy sem. Lesz-e stabil Szíria, vagy megmarad destabilizált állapotában, amit mások (megint, vagy ezúttal, mint Irak esetében Irán, mert ők is lecsaptak ám rá) kihasználhatnak. Nem mindenki rajong Aszadért (sokan persze), de ezeknek egy jelentős része még így is őt támogatja, mert az sokkal jobb, mint a másik lehetőség (iszlamista bábkormány, káosz, erőszak, kiszámíthatatlanság, kiszolgáltatottság, a régi világ gyökerestől felforgatása meg a többi).
   Emellett az eddig elmenekülők, vagy a helyzetet megragadó kivándorlók égetően hiányoznak az országnak. Pontosan tudják ezt azok is, akik a háborút előidézték, illetve abban a másik oldalon részt vettek. Aszad emiatt várja vissza a távollévők többségét. Nem lenne jó hívólevél egy nagyváros lakóinak kíméletlen pusztítása, ami ráadásul méltán vívná ki az eseményre irányított figyelmű nagyvilág haragját (és a média csak erre vár). Arról nem is beszélve, hogy a lakók ebben az esetben tömegesen keresnének menedéket, na hol? Előbb vagy utóbb az EU határainál állnának vagy ők, vagy azok, akiket ők tolnak előrébb. Mit állnának, jönnének át szokás szerint.
   Sokan nyelték be az atlantista, Soros-kedvenc média oroszozásai közül a blöfföt, hogy Putyin azzal a szándékkal avatkozott be Szíriában, hogy ezzel rázúdítsa a migránsokat az EU-ra. Pedig az eddigi fegyverszünetek többek közt éppen ezt mérsékelték amellett, hogy más gyakorlati hasznuk is volt (az ellenséges fenyegetés csökkentése, sajnos kölcsönös előnyökkel, de így legalább nem kellett annyit bombázni, és kevesebb civil halt meg vagy kelt útra). Én ezt értékelem.

 7. Pont szerint:

  Szerintem még azt sem döntötték el, mi a jobb ha gyorsan ellehetetlenítik az IS-t és a szélrózsa minden irányába terroristák indulnak, vagy mindig egy kis esélyt hagyva Szíriába csalogatják az összes szélsőséges iszlamistát és évek alatt szép sorban mindet….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.