Alakulunk!-alakulgatunk!

SZEGÉNYSÉG ALAKULÁSA AZ EU-BAN 2005 ÉS 2013 KÖZT

szeg

(alapblog)
Bal-Rad komm: Hogy 2016-ban hol tarthatunk? Majd Döbrögink elrikkantja: A LEGJOBBAK VAGYUNK!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Alakulunk!-alakulgatunk! bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Sem ipar,sem mezőgazdaság se piac.Csak a jog!Hát azt nem lehet megenni.Ráadásul csak akkor igaz,ha kikényszeríthető.Ilyen a devizahitelesek esetében a rossz minőségű termék(Áru) forgalomba hozatala.De akár csalás is lehetne.(aki mást tévedésbe ejt ,tévedésben tart és ezzel kárt okoz!)A Magyar Állam nem akarja kikényszeríteni a beminősítését,mert bűnrészes.

 2. vitorla123 szerint:

  Fapados Kölcsönnél se számlanyitás, se jövedelemátutalás! »
  Bokros Lajos az Élet és Irodalom legfrissebb számában arról ír, mi vár Magyarországra száz év múlva. Az egykori pénzügyminiszter, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöke olyan rémisztő képet fest, amely maga az apokalipszis. Ötmillió magyarral számol,mert addigra kivándorol kétmillió munka- és nemzőképes fiatal.
  Az itthon maradt népesség körében dúl az egykézés, és uralkodóvá lett a gyermektelenség. A szülőképes korú nőkre alig több mint egyetlen gyermek jut.
  Mivel kevés lesz a fiatal, jól kereső, adófizető munkavállaló, az idősek nyomorogni fognak.Nyugdíjuk folyamatosan csökken, abból kell egyre többet költeniük élelmiszerre, gyógyszerre, miközben egyre kevesebb jut lakhatásra.
  A magányos öregek körében futótűzként terjed a hajléktalanság. Éhezés, betegség súlyosbítja azok helyzetét, akik az utcára, vagy szerencsés esetben, legalább télen, hajléktalanszállóra kerülnek.
  Bokros ördögi körnek nevezi a ránk váró kilátástalanságot. Ha a fiatalok túlnyomó többsége már nem fizet járulékot, előbb csak kevesebb lesz a mai idősek nyugdíja,
  és még biztosabb, hogy a mai fiataloknak pedig már egyáltalán nem lesz nyugdíjuk. A szegénység önbeteljesítő jóslat.
  A gazdagok közben a megtakarításaikat befektetik, de külföldön, mivel itthon 2116-ra már nem lesz megbízható befektetési forma. A bankok többsége elmegy, a tőzsde bezár, a vállalkozó magántőke menekül.
  Minek itthon üzemet építeni, gyárat bővíteni, szolgáltatást fejleszteni, amikor hanyatlik a gazdaság, és egyre csökken a fizetőképes kereslet? Ez is önbeteljesítő jóslat, önmagát erősítő ördögi kör.
  Száz év múlva is forinttal fizetünk, noha az addigra már alig ér valamit – írja Bokros Lajos, aki szerint a hanyatló gazdasághoz egy “roncstársadalom” párosul, amelyben a munkanélküliség alternatívája a bűnözés lesz.
  A fiatalok zöme csak néhány évig jár iskolába.
  Ez az államnak jó. Az engedelmes szavazótömeghez buta és bamba egyedek kellenek, nem önálló gondolkodásra, véleményalkotásra, szolidaritásra képes polgárok, akik esetleg elunják, hogy az állam működését végletesen eltorzította a korrupció.
  2116-ra megvalósul a zárt gazdaság és a zárt társadalom, ami szegénységgel jár, a nyomorúság pedig olaj az erőszak tüzére. Száz év múlva a MoMa elnöke szerint bandaháborúktól lesz hangos az ország. Nem tisztelik majd a magántulajdont, a piaci szerződéseket, a fizetési határidőket.
  Bírósághoz sem érdemes fordulni, mert úgyis az nyer, akinek több pénze vagy hatalma van.
  2116-ra az adócsalás lesz a magyarok legsikeresebb nemzeti tömegsportja, röhej tárgyává válik, aki adózik, és az állam addigra már uniós pénzekre sem számíthat, mert Magyarország már nem lesz uniós tagállam.
  Hosszas habozás és politikai huzavona után Magyarországot 2085-ben kizárták az Európai Unióból. Indok: a demokrácia és a jogállamiság alapértékeinek sorozatos és durva megsértése.
  A magyarok előtt bezárulnak az EU-országok kapui, Szlovákiába, Romániába próbálnak átjutni, de mindkét országban idegenellenes plakátok, a határon pedig szögesdrótkerítés fogadja őket.
  Szabadság, szolidaritás
  Bokros Lajos mindezt azzal magyarázza, hogy az értelmiség zöme nem vette észre, a korrupt kormány ellopta az ország jövőjét, eltűrte a megfélemlítést, a megaláztatást. Nem állt ellen, nem lázadt, pedig lehetett volna, amíg nem késő.
  De az ország írástudói – persze nem mindenki – a könnyebbik ellenállást választották, és szépen lassan, szinte észrevétlenül lemondtak az értelmiségi lét kettős lényegéről: a szabadságról és a szolidaritásról.
  Bokros Lajos elismeri, ez csak a magyar apokalipszis egyik lehetséges forgatókönyve. Azt kívánja, hogy soha ne valósuljon meg, de jelzi, hogy ide is vezethet a huszonegyedik századi kisiklás, az ország gazdasági, társadalmi hanyatlása, kulturális és erkölcsi romlása, “az avítt és közveszélyes nacionalizmus, az újfent divattá vált múltba révedő ócska populizmus.”
  Úgy véli, nem szükségszerű az apokalipszis, ha ezek helyébe a szabadság és a szolidaritás kerül, amely szerinte a modern világ két legfontosabb értéke.
  A történelemben semmi sem eleve elrendelt, semmi sem szükségszerű. Mindig van választási lehetőség, minden az ember döntésén múlik.
  Bokros cáfolja, hogy a társadalmi, politikai, szellemi és erkölcsi folyamatokat alapvetően a gazdaság határozná meg. Zárójelben hozzáteszi, ha így lenne, a britek nem szavaztak volna a kilépésre az EU-ból. Szerinte sokkal inkább megállja a helyét, hogy egy szabadságtagadó diktatúra politikai felépítménye teszi tönkre saját gazdasági alapját.
  Ajánlom a Facebookon

  • vitorla123 szerint:

   Nem csak mi látjuk a valóságot.Csakhogy ez ettől sokkal rosszabb lesz mint amit Bokros lát.Nem elég élénk a fantáziája.Még mindig Kádár örökségéből tengődünk!

   • 1970 szerint:

    “Még mindig Kádár örökségéből tengődünk!”

    Én is pontosan ezt gondolom. Még akkor is, ha ebből az örökségből már egy csomó dolgot elpusztítottak, vagy pusztítanak éppen (üzemek, tsz-ek, oktatás, egészségügy, vagy éppen az ország képe, hírneve, megbecsültsége). Maradtak dolgok még az embereknél ebből az örökségből, amiből még valóban tengődünk.
    A pusztítás a leginkább jellemző a rendszerváltásra, és ennek a legalja folyik most. Szerintem ez az ország a történelmében nem volt ilyen mélyen (elsősorban az országkép tekintetében), és a dolog annál is szembetűnőbb, ha megnézzük, hogy honnan csúsztunk le ide béka se..e alá fényévekre. Nem is tudom, hogy valaha volt-e példa történelmünkben ilyen anyagi és erkölcsi zuhanásra.

   • bizony szerint:

    “Nem csak mi látjuk a valóságot”
    Persze, látja azt Vágó István is, ős is posztolt a Fb-on.
    Bűnlajstrom címen szedte össze a mondókáját, azt is érdemes elolvasni. Egy elemet kiemelnék tőle,
    “– TB-járulékból szociális hozzájárulási adó”
    ezen érdemes lenne elmélkedni, mert a privatizáció után ez a legnagyobb árulás az embertársaink ellen. ezzel az adóval az emberi léthez való jogot privatizálták el az orrunk előtt. Őrülök hogy Vágó beemelte a kánonba, hátha elgondolkodnak rajta a balon is.

 3. öreg kun szerint:

  Amit Országrontó Lajos látomásában van tiszta Horthy korszak, és ez a cél?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.