Gorbacsov: “целью моей жизни было уничтожение коммунизма-életem célja a kommunizmus elpusztítása volt”!

1985-ben az SZKP főtitkárává választották Mihail Gorbacsovot. Nem sokkal ezt követően már a “peresztrojka-átépítés” kifejezést használta. Ez az ő akkori szóhasználatában a Szovjetunió megreformálását jelentette volna, titokban viszont a leépítésén-megszüntetésén munkálkodott.

1990-ben már Alkotmányt is módosíttatott tervei (k) kivitelezhetősége érdekében, lehetővé téve mindenféle szocializmus-ellenes csoport, párt működését. Ekkor már a “keményvonalasoknak” mondott elvhű kommunisták látták: nyilvánvaló, hogy Gorbacsovval a Szovjetunió megszűnése felé haladnak. Gorbacsov – aki 1990-től az újonnan létrehozott Szovjetunió Államfője posztot is magénak tudhatta-mindig tagadta, hogy a Szovjetunió megszűnését akarná.
1991 márciusában népszavazás volt a megreformálandó Szovjetunió megőrzéséről, amit az unió lakosságának valamivel több mint 60 százaléka támogatott. Ám még ugyanebben az esztendőben a három balti tagköztársaság-népszavazási eredmény ide-vagy oda-bejelentette kilépését a Szovjetunióból.
Terveiről a teljes bizonyosság augusztus 19-én jelent meg a központi pártlapban, a Pravdában. A Független Államok Szövetsége megalakításának alaáírásra kész szövege, amely alkotmányosan mondta ki a Szovjetunió megszűnését.
Gorbacsov és cinkosai augusztus 20-ra tűzték ki a dokumentum hivatalos aláírását a Szovjetunió kivégzéséről.
Az aláírásra erőt gyűjteni Gorbacsov a Krímbe utazott. Familiástól.
Augusztus 18-án este a Pravda készülő anyagának olvastán a “keményvonalasok” lépésre szánták el magukat a Szovjetunió megvédése érdekében.
Megalakították a “Rendkívüli Helyzet Állami Bizottsága” (GKCSP) elnevezésű szervezetet.
A vezetésben a Szovjetunió alelnöke – Gennagyij Janajev, a Szovjetunió kormányfője – Valentyin Pavlov, a KGB vezetője – Vlagyimir Krjucskov – hadseregtábornok, a belügyminiszter – Borisz Pugo, a a védelmi miniszter – Dmitrij Jazov hadseregtábornok, és a védelmi tanács helyettes vezetője – Oleg Baklanov voltak.
A GKCSP-t támogatta a Szovjetunió Legfelső Tanácsának elnöke, a szárazföldi haderők főparancsnoka – egyben a védelmi miniszter helyettese, a KGB őrezredének vezetője, de még a krími Foroszon nyaralgató Gorbacsov személyi védelméért felelős parancsnok is.
19-én reggel a moszkvai központi televízió és rádió a “Hattyúk tava” jól ismert részleteit sugározta, amiből az állampolgárok sejtették, hogy “valami van!”
Nem sokkal később beolvasták a Rendkívüli Helyzet Állami Bizottságának közleményét. Eszerint egészségügyi problémái miatt Mihail Szergejevics Gorbacsov nem tudja ellátni államfői feladatait, ezért azok átszállnak helyettesére, Gennagyij Janajevre.
Moszkva közterein katonák jelentek meg. A KGB különleges egysége, a rendőrség különleges egysége és a 18 ezer fős Dzerzsinszkij hadosztály, a tulai légideszantos hadosztály, a tamanyi és a kantyemirovi gépesített hadosztály. Dmitrij Jazov védelmi miniszter négyezer katonát és 362 tankot rendelt a fővárosba.
De megjelent Gorbacsov legnagyobb politikai ellenfele-ám a Szovjetunió szétverésében kitartó és szorgos szövetségese-az akkor már az Orosz SzSzK elnöke-az alkoholista Jelcin is.
A Nyugat által fölbérelt és fölbiztatott fölforgatópáros közel hatévnyi kitartó munkálkodásának eredményeként gazdasági lejtmenetbe került szovjet gazdaság és az áruhiány miatt elégedetlen moszkvaiak fittyet hánytak a GKCSP által meghirdetett kijárási tilalomra, és ellepték a SAJÁTJAIK ELLEN FELLÉPNI NEM HAJLANDÓ katonákat.
(Ne feledjük: a szovjet hadsereg az egykori szövetségesek rendszerváltásainak legnagyobb vesztese volt. A hazavont hivatásos állomány elhelyezési gondokkal küszködött, plusz a lakossági elégedetlenség rájuk is hatott!)
Jelcin egy ilyen közegbe érkezett!-és “leverte” a puccsot! Szinte egymaga! A liberális hazugságáradattal megvezetett tüntetők, a velük szemben fellépni nem akaró katonák hallgattak Jelcinre!
Az eredmény?
Az alábbi videon a KPRF összehasonlítása. Akkor és most!

A Krímből két nap múlva Moszkvába visszaólálkodó Gorbacsov már leterített micimackó lehetett csak. Számára már lényegében véve csak egy adminisztratív feladat maradt: bejelenteni a Szovjetunió megszűnését! (De ez egy későbbi történet!)2010-ben így nyilatkozott Gorbacsov: “целью моей жизни было уничтожение коммунизма-életem célja a kommunizmus elpusztítása volt”!
Talán nem sikerült teljesen a nagy célját megvalósítani! Viszont sok tízmillió ember sorsát alaposan megkeserítette! Oroszország ugyan talpraállt, MERT OTT AKADT EGY KARIZMATIKUS VEZETŐ!
De Gorbacsov és harcostársa-Jelcin-keze nyoma örök nyomokat hagyott! RAJTUNK!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Gorbacsov: “целью моей жизни было уничтожение коммунизма-életem célja a kommunizmus elpusztítása volt”! bejegyzéshez 23 hozzászólás

 1. Pierre szerint:

  A szovjetunió felbontása elkerülhetetlen volt, csak a kivitelezés szándékosan úgy volt hogy “ha bumm, szóljon nagyot!” Miszlikbe tépés szándékos volt de ugyanakkor megtervezetlen, rengeteg emberrel kicsesztek akik nem szolgáltak rá.

 2. vitorla123 szerint:

  Gorbacsovot bíróság elé kellene állítani!

  • vitorla123 szerint:

   A világ leghatékonyabb gazdasági rendszerét verték szét.Oroszország elveszítette a hideg háborút!Ne kísérletezzen senki az ellenkezőjének bizonyításával.A ma ennek az ékes bizonyítéka!

   • Pierre szerint:

    Nem működött az már jól… reformra volt szükség de nem ilyenre.

   • Artur szerint:

    Akik létrehozták,azok szüntették meg.A feladatát elvégezte a hatalmi elit részére.Brezsnyev alatt már nem nyílt cionista képviselet uralkodott a szovjetúnióban,az öböl menti arab államokat,és líbiát,egyiptomot és a palesztíneket támogatta a szovjetúnió,és nem tisztán a cionista rendet.Ez már nem volt elfogadható a hatalmi elitnek.A kezdetekben a szovjetunió megalakulásakor majd az egész új hatalmi elit zsidó származású volt(Lenin,Kamenev,zinovjev,trockij etc),mivel a zsidóság kozmopolitizmusa az oroszországi alapmasszát akarta átalakítani full bolsevik,a zsidódság teljhatalmát biztosító központi hatalommá.Majdnem sikerült.Az orosz néplélek mélyen (ortodox) vallásosságát ennek ellenére nem tudták kiirtani.Putyin a negyedik politikai elmélet(Alexander Dugin) figyelembevételével kötött egyezséget az orosz ortodox egyházzal,és jelenkori regnálását ennek értelmében folytatja.Ez nem tetszik a nyugatnak,a kommunizmussal semmi bajuk nem volna valójában a zsidóknak.

  • Pierre szerint:

   Csakis egyetlen pontban lehetne elítélni. Sok rosszat alapjába véve nem tett, igazat megvallva semmit sem tett. Végig nézte az egészet, alá írt mindent amit elé toltak hogy hogy ő volt a legfőbb vezető. Szóval az egyetlen pont amiben vétkezett azt nagyon tisztán ki lehet fejezni, mégpedig hogy : Hazaárulás
   Kiszolgáltatta az országot idegeneknek. Kész csoda hogy az ország nem zuhant nagyobb szakadékba….

 3. szemcsi szerint:

  Ne feledkezzünk meg róla, hogy Gorbacsov csak egy szabadkőműves csicska.
  Tette a dolgát, amit a gazdái elvártak tőle.
  A lefektetett (fel)forgatókönyvet megvalósította.

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  Gyorsan el is iszkolt Gorbacsov Oroszországból, talán Németországban telepedet le, azt hiszem ott is halt meg Gorbacsov felesége, ha jól tudom Raiszának hívták. Egyszer vissza is tért Oroszországba, ha jól tudom (ismét), elnökválasztás zajlot Oroszországban, ő is jelöltette magát, de CSÚFOSAN JÁRT, METR A NÉP TOJÁSOKKAL HAJINGÁLTA MEG. Akor már az orosz nép is rájött, elég későn, mint a Közép és Kelet Európaiak-rájöttek, hogy csúnyán rászedték, ki si volt a meg nyomoritójuk. És volt pofája hazatérni, hogy renegát létére hatalomhoz jusson. De mint fenteb is leírtam-volt, talán záp tojásokkal, meghajingálták, azótától, ha jól tudom többet nem lépet Oroszhon földjére. De Putyin töbször is találkozott és tanácskozott, Oroszországot illetően Gorbacsov-val, talán Szaudi Arábiában .

 5. joco szerint:

  Gorbacsov soha nem költözött el Oroszországból. Eű kezelésen volt németországban. A világ legnagyobb alapítványát hozta létre még főtitkárként 870 millió dollárral, azt vezette. Hogy szabadkőmüves lett volna azt nem tudom, Putyinról is azért rebesgetik ezt, mert hogy zsidó származású. Egy biztos: Ő is a háttérhatalom akaratát viszi végbe, hiszen a szocialista országok felbomlását 1976 -ban már elhatározták. De volt egy mellékhatása: Kina megerösödött. Most meg mégiscsak kell a második hatalmi látszat góc, ahova a népek tartozhatnak. Így ha nem is tudják, de a világ hatalomnak dolgoznak.
  Artur
  Az ötösfogat ötödik tagja Stalin is az volt. Őt megölték és Molotov, aki az összekötöje volt az egész világot formáló hatalmi elithez, (ezért maradhatott), tudta, hogy miért.

  • szemcsi szerint:

   “Putyin – Ő is a háttérhatalom akaratát viszi végbe”
   Hol élsz te?
   Pontosan Putyin az, aki rálépett e szabadkőművesek faszára.

   • Fergeteg11 szerint:

    Sajnos összeesküvés-elméletek fogságában él, mint oly sokan. Így válnak a dolgok – köztük az elméletek – megkérdőjelezés nélküli, szolgai lemásolásai evolúciós előnyből hátránnyá az Internet korában.
    https://www.youtube.com/watch?v=6zSut-U1Iks
    És terjednek. A Háttérhatalom lett az új Sátán, bármi legyen is az a fejekben. De majd az annunakik elhozzák a fényt, vagy mit tudom én…

    • szemcsi szerint:

     Tartsd távol magad az összeesküvés elméletektől és az UFO témától.
     Nem neked való, leterheli a szellemi kapacitásod.

     • Fergeteg11 szerint:

      Feltételezem, nem biztos, hogy megfelelően sikerült értelmezni a leírtakat, mert félreérthető, de ha mégis, akkor +1!

 6. Limbó-hintó szerint:

  Na ide vezet a kommunizmus – Pedig Észak-Korea az aztán a kommunizmus Non Plus Ultrája!

  Kutyahússal számolná fel az éhínséget Kim Dzsong Un

  Nemrég fűzőversenyt is tartottak a fővárosban, hogy ezzel népszerűsítsék a kutyahús fogyasztását Észak-Koreában, ahol egyre nagyobb problémát jelent az élelmiszerhiány.

  Az észak-koreai állami média, a KCBS már több mint egy hónapja csak a kutyahús jótékony hatásaira próbálja felhívni a lakosság figyelmet. Egy augusztus 6-án leadott rádióműsorban például arról volt szó, hogy a kutyahús nemcsak finom, hanem egészséges is, rengeteg energiát ad. Külön felhívták a figyelmet arra, hogy a koreai gasztronómia tradicionális fogásai közé tartoznak a kutyából készült ételek – írja a Globoport.

  A kutyahús népszerűsítése érdekében még főzőversenyt is tartottak az észak-korai fővárosban, Phenjanban, ahol különböző recepteket mutattak be a nagyközönség számára. A kutyahúst ugyanis sokféleképpen el lehet készíteni, jellegzetes édeskés íze miatt viszont főként ragukat szoktak belőle csinálni.

  Az észak-koreai vezetés a kutyahús népszerűsítésével gyakorlatilag azt próbálja beetetni a néppel, hogy ezzel magasabb szintre emelkedik az életszínvonal, az ország kulináris kultúrája, ami hozzásegíti Észak-Koreát a végső célhoz, egy civilizált szocialista állam létrehozásához.

  Nemrég az észak-koreai állami TV (KCTV) arról is beszámolt, hogy újranyílt egy fővárosi étterem, ami csak és kizárólag kutyából készült fogásokat kínál. Ezt pedig fantasztikusan jó hírként tálalták, mondván: így lehetőségük van az embereknek arra, hogy még különlegesebb fogásokkal is megismerkedjenek.

  Az észak-korai kormány Youtube-os propagandaadóján pedig ősrégi korai enciklopédiákból idéztek, miszerint a kutyahús minden más húsnál több vitamint tartalmaz, fogyasztása pedig jótékonyhatással van a belekre és a gyomorra is. A csirkét, a kacsát, a sertést és a marhát ezért el kell felejteni. Persze arra is adtak tanácsot, hogy miként kell előkészíteni a kutyát a levágáshoz. Az enciklopédia szerint gyakorlatilag halálra kell verni, mert csak akkor lesz jóízű a hús. Ezután megkell nyúzni, majd kivéreztetni.

  Szóval Észak-Koreai módra így kell elbánni az ember legrégebbi és legjobb barátjával….

  Admin:

  Mindezekről bőven olvashatott az uborkaszezon kellős közepén a fősodratúakban. Ugyanakkor ajánlanám figyelmébe egy magyarországi tudósítást, miszerint Pesten lekapcsoltak egy vagyonos kínai üzletembert, aki kutyahúsfesztivált akart rendezni. Pesten. Gyűjtögette is az alapanyagot rendesen.

  Nos! Az arról szóló tudósítás néhány mondata gyanúsan hasonlóan köszön vissza az ön által most bemásolt tudósítás néhány mondatával.

  Hírszegény időszakban jól jönnek az ilyen tudósítások. De talán arról is olvasott már, hogy a FAO (az ENSZ élelmezési szervezete) ÚJ ÉLELMISZERFORRÁSOKAT AJÁNLGAT. Csótányokat meg egyéb hasonló, fehérjedús eledeleket.

  Arról hallott már, hogy az olaszok macskát, a franciák meg békát esznek? Meg csigát! Pedig ott nincs is kommunizmus!

  • Sub Zero szerint:

   A történelemben az éhezés okai a háborúk, az aszályos évek, sáskajárás voltak. Ezek hiányában csak a kommunista tervgazdaság volt képes előidézni.

   Admin:

   Úgy látom olvasásértelmezési képességeiddel vannak gondok! Nem is kicsik! Talán olvasd át többször is Gorbacsov hitvallását élete legnagyobb céljáról! OTT VAN MAGYARUL IS!

   Persze a hülye állításod mondjuk Hitlerrel is igazolható! Ami az éhezést illeti.

   • vitorla123 szerint:

    A kommunista Korea annyi élelmiszert vesz a világpiacon amennyit akar.Rakéta és atom hatalom.Tengere van! Övé a legkorszerűbb hidrogén bomba a világon.Élelmiszer hiány és éhezés Budapesten és Damaszkuszban Belgrádban és Athénbe van.Meg Amerikába Ditroitba és a néger gettókba.Az ingyen ebédért kilométeres sorok állnak sorba.Millió számra menekülnek Európába az emberek,mert nincs mit enni.Még kutyahús sincs.Egyébként a Kínaiak is és a Vietnámiak is nemzeti eledelként eszik a kutyákat>A kommunista Magyarországon a kukák tömve volta a 70-es évekbe kiflivel és minden féle élelmiszerrel.Ha kimész a vidéki határba láthatod,hogy a magyar földek 60 százaléka műveletlen és szántatlan.Mivel a magyar búzát,a magyar bikát ,hízót nem lehet eladni. Kiszorított engem a nyugati árú.Még a lisztet is nyugatról hozzák ide,a hazájába.Szóval gondolkozz és néz szét mielőtt butaságokat állítasz.Koreába senki semmit nem vihet be. Kerítés és aknazár védi,úgy mint a Magyar Népköztársaságot egykoron.

   • Sub Zero szerint:

    A macska evő olaszok és a csiga, béka evő franciákra reagáltam, ahol nincs kommunizmus, nem Gorbacsov életcéljára.
    Az elfuserált tervgazdaság okozta éhezést, mint állítást fenntartom, amit legalább három európai példával tudnék alátámasztani. Az ázsiai példáknak azért utána kellene néznem, biztos akad ott is.

  • Limbó-hintó szerint:

   Budapesten az egy kínai volt – elszigetelt eset. Hidd el Admin magam is utálom Orbánt meg a többi tolvaj rabló gazembert, de azért itt állami szinten nem akarják nyomni a kutyahús zabálását a népre.
   A FAO meg egy zsizsik szervezet, [email protected]@ meg…. 🙂

   • vitorla123 szerint:

    https://www.facebook.com/OfficialKJU/videos/1004120699598088/
    Nyilván akutyahústól tudják a gyönyörű katonalányok 1000 méteren keresztűl “seggből “verni a “vigyázt!” Nem látod nálunk!Mert nekönk nincs hadseregünk.Ezek meg kutyahúson védik a hazájukat:a Népköztársaságot!

   • Ez van. szerint:

    T Limbó-hintó!

    Eszénél van?

   • bizony szerint:

    Az emberiséget az ősidőkben kutya és a macska húzta ki a nyomorból. Akinek van háztáji gazdasága, az ezt tudja alapból. Persze háztáji gazdaság nélkül is könnyen belátható.
    Az a nép amelyik ezt elfelejti, az alávaló. Hiába propagálja a bal, nem fogjuk szeretni a kutyaütőket.

    Az első mondat ha furcsa valakinek, akkor vagy a gyakorlatban, vagy csak úgy képzeletben kezdjen bele egy háztáji gazdaságba e két állat nélkül. Megnézzük mire megy.

  • petymeg szerint:

   Kutyát,macskát nem kostoltam de a béka és a csiga finom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.