Szíria

Az Aleppoban ostromgyűrűbe fogott latrok már elég komoly típusismerettel rendelkeznek az őket támadó repülőgépeket illetően. Már a zúgásukról fölismerTÉK a gépeket. Szír vagy orosz! Aztán a hang alapján reagáltak. Ha szír “hangot” hallottak-kevésbé bújtak! Ha oroszt!-akkor nagyon.

De mostanság nagyon zavarban vannak. Mindig orosz hangot hallanak, de a nagyon bátrak szír gépeket látnak! És semmi vízió! Az orosz gyártmányú, de a szír légierő állományába tartozó Szu-24 M2-es gépek hozzák fejükre a bajt!
Észak-Aleppo környékén “hatalmas sikereket értek el az ISIS-hordák”! Legalábbis ezt kürtölték világgá tegnap délután. A kormánycsapatok viszont nem tudtak ilyesmiről.

éka

Arról beszámolt a szír hadsereg, hogy a Kuweyris légibázist “támadgatja” a kalifátusista bűnbanda, de eredménytelenül.
Dél-Aleppo helyzetében az elkövetkező 72 órában komoly változások állhatnak be. Komoly erősítés érkezett ugyanis a kormányhadsereghez, és a Köztársasági Gárda plusz erői is megérkeztek Damaszkuszból.
Már most borítékolható, hogy lesz némi balhé abból, hogy Manbidzsban NEM MEGSEMMISÍTETTÉK a “demokratikus ellenzéki erők” a kalifátusistákat, hanem csoportokba rendezték őket, és útnak indították a hordát-Aleppo felé! Mondván, hogy OTT VAN RÁJUK SZÜKSÉG!
Vonulnak is!

menfo

Az iráni “Hamadan” bázisról pedig immár napi rendszerességgel érkezik az SzU-34-esek által kézbesített sok-sok jókívánság martalócéknak. Akiknek már nyugodt pillanatuk sincs tőlük!

Az utóbbi két napban pedig-kiváltképp Deir ez-Zor környékén-már megtanulták: még nagyobb a baj, ha elmentek a repülőgépek! Mert az annyit jelent, hogy jönnek a kormányhadsereg egységei. Akkor pedig sok babér nekik nem terem.
Tegnap délután is ez volt a sorrend! Repülőgépek, bombák, tíz perc csend!-aztán érkezett a szír hadsereg. A nyomorult ISIS-pribékek pedig kirohantak Al-Jufra, Al Bheyliya, Hatley és Huveydzhet Saqr településekről. Már aki tudott persze! Sokaknak nem adatott meg az ilyen nagy szerencse. Ők azóta már a talajerőt utánpótolják. Néhányszázan.
Homsz tartományban-Palmürától keletre-is cudar állapotok uralkodnak. Latorszemszögből. Um Sahrij, Qubliya, Tall Bice, Sharshouh és Al-Ameriya azok a települések, ahonnan akaratuk ellenére kénytelenek voltak távozni.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. Sir Mock szerint:

  Ej-hajj Assad nem lesz ez így jó. Ennyi emberrel nem birtokolhatod egész Szíriát. Ki kellene vonnod a Kurd területekről az összes katonát egyenesen Aleppohoz…

  • én szerint:

   Nem lassú az, nem akarnak előrenyomulni.
   Város harcban a biztos győzelemhez tizszeres élő erőfölény kell.
   Számolj, van bent 15 000 vahabita , akkor 150 000 szír kormánykatona kellene. Nekik meg van összesen durván 25 000 akik a városban vagy körülötte a blokádot fenntartották.

 2. vitorla123 szerint:

  Nagyon lassú az előre nyomulás!Itt valami el van baszva!Nem kicsit!Nagyon!

  • Sir Mock szerint:

   Ez még nem a valódi offenzíva! Csak puhítgatják az ellent, mielőtt teljes erővel nekik mennének : ) Egyelőre folyik a készülődés.

   • Ukko szerint:

    En is igy gondolom… a bombák gránátok újra gyárthatók. A képzett haderő és veterán katonák nem.. es mivel assadnsk most a legkevesebb erőtartaléka élőerőből van ezèrt ez a taktika… ezek a harcosok elfáradtak… kaptak is adtak is de fásultak.. és minél inkább felcsillan a remény s győzelemre annál inkább nem akarnsk meghalni…ez pszicho dolog…

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Feltételezhető,hogy árulók, vagy diverzánsok lassitják az előrenyomulást ?

   • kisember szerint:

    Városi harcok öt éve az összes nyugati homoliberális titkosszolgálat és rengeteg fanatizált elmebeteg ellen, nem is fog hamar véget érni…

   • Nemo szerint:

    Inkább a folyamatos utánpótlás mind hadianyagban, mind emberben…de remélhetőleg ennek vége…Törökország új barátot keress és remélhetőleg valóban zárja a határait.
    Az oroszok szerintem megint meglepték a nyugatot, mind a török, mind az iráni támaszpont..és majd meglátjuk mivel még (pl. hajók átcsoportosítása).
    Kémek és árulók biztos vannak…szinte naponta változik a helyzet..

  • Pex szerint:

   Megvárják, míg mindenki előjön, mert nem akarnak félmunkát végezni. Ha túl brutálisan indítanak, a sok féreg egyből megfutamodik, és ami az igazi baj, hogy szétszóródnak a világban…

 3. jfszabo szerint:

  Sajnos nem mennek olyan gyorsan a folyamatok, mint ahogy menni kéne, és ennek több oka van. Egy ilyen nagyváros ostroma nagy véráldozattal jár úgy az ostromlók, mint az ostromlottak részéről, nem is beszélve a bent rekedt civil lakosságról. ( Bár aki tudott, és akart, már elmenekült. ) Mint azt történelmi tapasztalatból tudjuk, tökéletes ostromzár nincs. Az ISIS ha nem is folyamatosan, de nagy mennyiségben kap utánpótlást. A kitörések, bár nem sikerültek, de mégis hoztak valamilyen eredményt, mert a körülzáró csapatok nem tudtak azonnal összezárni, addig a résen vidáman mehetett az utánpótlás. A civil lakosokra is vigyázni kell, mert az aránytalanul nagy áldozat, fordítottjára változtathatja az ostrom megitélését. Az egészet lebombázni sokkal egyszerübb lenne, amit egy világháboru alkalmával szemrebbenés nélkül megtenne mindegyik hadviselő fél, de ez mégis csak egy helyi háború,ami azért nagy hatással van a világpolitikára. Legnagyobb akadály, hogy az USA es az oroszok nem tudtak eddig még megegyezni Assad elnök sorsáról. Mivel, ha Assad lemond, akkor biztos, hogy olyan vezető kerül Szíria élére, aki felmond az orosz támaszpontoknak. Ennek látjuk az eredményét Ukrajnában is. Szíriában ezért hosszú háborúra van kilátás.

  • Szír Tigrisek, tengerészgyalogság, és a két páncéloshadosztály. Ennyi. szerint:

   Öt gyalogos hadosztály egyszerűen hiányzik a szír hadseregből, olyan kevés hadra fogható férfi már.
   A meglévő csapatokat sem tudják feltölteni, csak az elit támadó egységeket, : Tigris Alakulatok, szír tengerészgyalogság, és a két páncélos hadosztály( ezek max 80-85 % – os töltöttségűek amikor legjobb állapotban vannak )
   Nem ok nélkül szorulnak rá rendszeresen két három hadosztálynyi Hamasz és Iráni Forradalmi Gárdistára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.