Döbrögi ezt nem teszi zsebre?! DEHOGYNEM!

Szomorú sorsú nyugdíjas szólt be Orbánnak

Mindössze 43 210 forint; állítása szerint mindössze ennyiből kell megélnie annak a nagybeteg férfinak, aki nemrég kínos kérdést szegezett a miniszterelnöknek. A statisztikák szerint nincs egyedül, sőt!

szom
Nem rejtette véka alá felháborodását egy rokkantnyugdíjas Orbán Viktor Facebook-oldalán; a nemrég leszázalékolt férfi azt kérdezte a miniszterelnöktől:
a rokkantságinyugdíjam: 80575ft-volt. Ebből varázsoltak nekem 43210 ft -ot. Munkalehetősség számomra egyenlő a “0”-val. Miből tudok élni ?
Habár hivatalos válasz nem érkezett a szomorú sorsú férfi kérdésére (legalábbis a poszt alatt), így csak a saját véleményünket tudjuk megosztani:
Ennyi pénzből csak nagyon szűkösen, de leginkább sehogy sem lehet megélni ma Magyarországon!
Annak ellenére sem, hogy 2012-ben Matolcsy György még pénzügyminiszterként, illetve Zsiga Marcell, egykori országgyűlési képviselő is azon az állásponton volt, hogy 47 ezer elég a megélhetéshez. És ennek nem sok köze van a negatív inflációhoz.
Egyre több a “rokkantnyugdíjas”
Bár a fent említett üzenetből nem derül ki, hogy pontosan mi okozhatta a hatalmas mértékű nyugdíjcsökkenést. Az azonban biztos, hogy a rokkantsági nyugdíj nagy változásokon ment keresztül az elmúlt években, ahogyan ez a számokból is jól látszik.
Az Országos Nyugdíjbiztosító Főigazgatóság lapunk megkeresésére küldött adatai szerint hazánkban 2016 januárjában összesen 375 979-en kaptak rokkantsági vagy rehabilitációs ellátást. Ez a szám pedig meghaladja a 2011-es adatokat, amikor még rokkantsági nyugdíj néven lehetett igényelni ezt az ellátást. De mi okozta a hatalmas növekedést 2012-ben?
Hogyan alakult át a rendszer?
A rendszer átalakítása előtt, vagyis 2011-ig a jelentős illetve súlyos mértékben megváltozott munkaképességűek kaphattak rokkantsági nyugdíjat.
2012-től azonban ezek a személyek már:
egészségbiztosítási ellátást,
rokkantsági ellátást, vagy
rehabilitációs ellátást vehetnek igénybe.
“Ugyancsak a 2012-ben újonnan kialakított ellátások valamelyikét kaphatják azok a megváltozott munkaképességűek, akik megelőzően szociális ellátásban (rendszeres szociális járadék, átmeneti járadék) részesültek”- válaszolta megkeresésünkre az Országos Nyugdíjbiztosító Főigazgatóság.
Ez az oka annak, hogy nagy különbség figyelhető meg a 2011-es és a 2012-es adatok között. Érdemes azonban kiemelni azt is, hogy a 2011 végéig a nyugdíjkorhatárt betöltött rokkantsági nyugdíjasok ellátása viszont öregségi nyugdíjjá alakult át.
(penzcentrum)
Bal-Rad komm: “…Ennyi pénzből csak nagyon szűkösen, de leginkább sehogy sem lehet megélni ma Magyarországon!…”
Döbrögisztán Vajdaság költségvetése max. az adófizetői réteg újratermelődését hajlandó kényszerfinanszírozni! A vének és göthösek anyagi tehertételként jelennek meg a RENDSZER számára! Amelyben ha nincs legalább saját kőbányája az alanynak!-mehet mielőbb a gödörbe. Ahhoz meg éppen elegendő a nyögdíj!
Van persze, aki nem így látja a dolgokat.
Varga Csaba, az Óbudai Egyetem HALLGATÓJÁNAK kommentje a cikkhez az Fb-n: Aha persze, 500.000 “rokkantnyugdíjas”, röhög a vakbelem. Nagy része csaló szarházi, akik 20-25 éve becsúsztatták a háziorvos zsebébe a pénzes borítékot, mert azt hitték, hogy munka nélkül eljön a Kánaán…
(A fiatalúr amúgy kolozsvári,-mint Csepreghy Nándika állattitkár-és vélelmezhetően Döbrögi újmagyar állampolgára. Egyetemi tanulmányait/hó valószínűleg nem a román állam, nem a családja, nem ő maga saját jövedelméből finanszírozza! Ami azért többe kerül, mint egy átlag rokkantnyugdíj havi összege. Meglehet, az ifjú mindentudó X-es, vagy döbrögista ifista!)
-NEKED ÖCSÉM ELJÖTT! ITT!-DÖBRÖGISZTÁNBAN! A CSALÓK ORSZÁGÁBAN! (Ha egyáltalán érted, hogy ITT KIK számítanak csalóknak!)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Döbrögi ezt nem teszi zsebre?! DEHOGYNEM! bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. kritikus szerint:

  Tata a telet te sem huzzod ki.

  Ez àm az igazi holokauszt,azt még tàborokra sem kell költeni.

  Orbànék ledobàljàk a nyomikat a tajgetoszrol.
  Igazi cigàny melo kazàr felügyelett alatt.

  Ha ezt Hitler tudta volna milyen olcson lehet népet irtani milliokat sporolt volna
  a logisztikàn tàborokon.

  NEM MUSTÄR GÄZ KELL, ÉLELMEZÉS FÜTÉS MEGVONÀS ez hatékonyabb modszer.

  HaLäl a gyengékre éljen Orbàn vezér.
  HEj Orbàn.
  Zig hej.

  • vitorla123 szerint:

   Sajnos igazat írtál.Vissza kommunizmust!Vissza a Népköztársaságot!Vesszen a polgári demokrácia Magyarországon.Minden magyar élete szent és sérthetetlen. Saját hazánkban mindenkinek joga van a biztos jövedelemre,amiből meg lehet élni!Azok akik ezt a szabadság nevében tagadják,”mindenki annyit ér amennyije van” a magyarság árulói!Tűnjenek el az országból!

   • kritikus szerint:

    Tisztelt vitorla.

    Felvételünk van rola mikor Orbàn azt mondja,hogy
    ö tudnà kezelni az iszlamistàkat csak europa nem engedi neki.

    Mi ezt a beszédjét leforditottuk arab nyelvre,és minden arab muszlim orszàgban megtekinthetö a video.
    Orbän kiakarja irtani a muszlimokat cim szo alatt.

    Az iszlamista lötereken Orbàn fotokra gyakorlatoznak.

    Nagy szarban van a kis cigo de ö ezt még nem tudja. 🙂

    • joz szerint:

     kritikus! Nem tudom igaz-e amit leírtál vagy nem. De ha igen, akkor remélem te leszel az első magyar akit lefejez az ICIS. Egy szarkeverő, homokos kis libsi vagy.

 2. Limbó-hintó szerint:

  Vajon mennyi a “rokkantnyugdíjas” cigány ebből?

 3. bizony szerint:

  Megint nem látni a fától az erdőt. Közeli rokonom szklerózis multiplexes, sajnos lassan a végstádiumban van. Már csak feküdni tud, és egy kezét mozgatni, a beszéde már összefolyik.
  Na, ez úgy jön ide, hogy nem ismerik el 100%-os rokkantnak. Hordágyon viszik a bizoccság elé. Szar trógerek fejenként keresnek 300E nettót, és szarakodnak a SZM-es valódi beteggel!
  Na, hová megy megint a pénz zöme?! Igen, az asztal mögött ülő drágán megfizetett pecsétes majmokra.

  • 1970 szerint:

   Higgye el, ennél több nagyságrenddel nagyobb pénzek folynak el, vándorolnak magánzsebekbe. Legfelső szinten…
   A “pecsétes majmok” kismiskák” a pszichopatához képest…

   • bizony szerint:

    Csak éppen jóval többen vannak mind “legfelső szinten”. Ez számtan.

    • 1970 szerint:

     Nem, ez nem számtan, ez mellébeszélés! Nézzen utána, mennyi pénzt síbolnak el legfelső szinten, és akkor rájön, hogy ezek összesen a töredékét sem viszik el annak. Vajna, felcsúti polgármester, csüngőhasú pszichopata, Garancsi, sorolhatnánk.

 4. joco szerint:

  Bizony sokan csalnak és dolgozhatnának a rokkant nyugdij helyett. Nagy része cigó. Akik megítélik havi 300 ezer nettóért azok meg jüde-k. Mint Orbán, és a politikusok 70 %-a, az összes vezető. Átadott a államfő a várban két jűde személynek kitüntetést. Visszanéztem eddig kik is kapták, és mind jűde.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.