Döbrögi nagyra vágy…

Orbán Rióban házalt a budapesti olimpiával

A kormányfő a riói játékokon, az államalapítás alkalmából a Magyar Házban rendezett ünnepségen angolul tartott beszédében kifejtette: Budapest azért a megfelelő város, mert az olimpiai rendezéssel járó fejlesztések miatt igazi XXI. századi körülmények fogadnák a szurkolókat. Mint azt elmondta, két zónában 27 versenyhelyszín várná a szurkolókat, amelyek a belvárostól maximum hat kilométerre helyezkednek el.

Hangsúlyozta, a magyar lakosság kilencven százalékának nagyjából 90 perc alatt elérhető lesz minden versenyhelyszín. A tervek szerint az egész főváros egy nagy olimpia parkként funkcionálna, ezáltal pedig az egész olimpia egy hatalmas sportfesztivál lenne.

fák

Döbrögisztán Nérója: Ide azt a fáklyát. Ha kell lángba borítom birodalmam! Az újjáépítés is jól tejel!
Orbán Viktor a megfelelő koncepcióról szólva elmondta, a budapesti rendezés az ötkarikás mozgalomnak is egy új alapot adna, hiszen ez lehetne az első igazi közép-európai olimpia, ráadásul, ha egy közepes méretű város közepes költségvetéssel rendezhetne, akkor a hasonló méretű városok is reménykedhetnének a jövőben. A miniszterelnök kifejtette, jó időben is kapná Budapest a lehetőséget, hiszen alig három évtizede lesz annak, hogy az ország megszabadult az önkényuralomtól.
Budapest mellett Los Angeles, Párizs és Róma verseng a 2024-es rendezésért, a NOB 2017 szeptemberében dönt a helyszínről.
Az eseményen részt vett Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke is, aki kiemelte: Magyarország ugyan népességét tekintve kicsi, de a sportban, illetve annak menedzselésében óriás. Bach az ünnepségen – melyen számos NOB-tag is részt vett – gratulált a 2024-es magyar pályázat prezentációjához, s hozzátette, a magyarok megértették, hogy miről is szól a gazdaságos rendezést előtérbe helyező Agenda 2020 program. A beszéd végén Thomas Bach a hivatalos riói olimpiai fáklyát ajándékozta Orbán Viktornak.
Orbán arról is beszélt, hogy kicsit furcsán érzi magát, mert sosem gondolta volna, hogy Rio de Janeiróban, egy talpalatnyi Magyarországon ünnepelheti majd Szent István ünnepét.
Mint mondta, különösen nagyszerű, hogy az olimpia idejére esik ez az ünnep, hiszen a XX. században számtalanszor, a nehéz időkben, mikor a magyarok az identitásukat keresték, a túlélésért küzdöttek, az emberek egyetlen örömünket a sportsikerekben, az olimpiai sikerekben találták meg, csak a sportpályán mutathatták meg eltökéltségüket, és láthatták az ország zászlaját magasan lobogni.
Amint Orbán Viktor jelezte, jelképes, hogy itt Rióban ünnepelhet, ahol az olimpiai mozgalom is lefektette új irányvonalát, s a magyarok, akik az egyik kezdeményezői voltak ennek az új irányelvnek, most megmutathatják tehetségüket, bátorságukat és az elszántságukat, a magyar nemzet szépségét az egész világnak.
(24.hu)
Bal-Rad komm: Arról bezzeg hallgatott, hogy a MAGYAROKAT MEGKÉRDEZNI az agyament ötletükről már nincs bátorságuk. Még leszavaznák az utóbbi idők legnagyszerűbb lopási legetőségét!
“…a XX. században számtalanszor, a nehéz időkben, mikor a magyarok az identitásukat keresték, a túlélésért küzdöttek, az emberek egyetlen örömünket a sportsikerekben, az olimpiai sikerekben találták meg, csak a sportpályán mutathatták meg eltökéltségüket, és láthatták az ország zászlaját magasan lobogni…”-kaffogta. Sejtjük persze, hogy mire gondol! A XX. század melyik részére!
Nagyon finoman és nőiesen fejezzük ki magunkat akkor, amikor kijelentjük: ORDASAT HAZUDOTT ISMÉT! (Nem úgy fest, hogy az ő szülei is túlélőgyakorlatot tartottak azidőtájt. Vagy legalábbis sikerrel vészelték át a Magyar Népköztársasában rájuk mért csapásokat! Döbrögivel együtt!)
Ez az ember már álmában is csak hazudni képes!
Döbrögi “…jelezte, jelképes, hogy itt Rióban ünnepelhet…” Márminthogy a mai ünnepnapon!
Nincs emiatt hiányérzetünk! Maradhatna ott!
HA ELÉRKEZETT AZ IDEJE, ONNAN IS ELŐ LEHET KERÍTENI!
(“Kisbandi” is Braziliából lett hazahozva!)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Döbrögi nagyra vágy… bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. kritikus szerint:

  Bolond cigàny.
  Nimand.
  érinthetelen indiai kaszti
  Egy fos
  Tolvaj geci

  Egy senki.

  Szot nem érdemel

  • kritikus szerint:

   Räd szavaztunk Viktor.
   Becsaptàl megloptàl minket.
   Még a jég alolis elö szedünk.

   Räfogsz baszni cigàny

 2. pedellus szerint:

  Habsburg György a budapesti olimpiáért kampányol. Édesapját is idézte: “aki nem lő, nem talál”.
  Budapest 2024-es olimpiai pályázatának sikere érdekében, életében először jár ötkarikás játékokon Habsburg György, az utolsó magyar király, IV. Károly unokája.

  “Természetesen a Budapest 2024 miatt vagyok itt, próbálom a kapcsolataimat kihasználni, hogy népszerűsítsem ezt az ötletet” – mondta az MTI-nek az 51 éves olimpiai “újonc”. “Nemrég érkeztem, csütörtökön az úszásra tudtam ellátogatni, pénteken pedig az ökölvívócsarnokban voltam először, ahol ugyan nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogy szerettük volna, de már eddig is fantasztikus sikereket értünk el, s el kell mondjam, hogy bárhova megyek, bárkivel találkozom, hihetetlen tisztelettel beszélnek velünk, elismerve a nagyszerű eredményeket.”

  Habsburg György az olimpia végéig Rióban kampányol majd a magyar kandidálásért, s mint mondta, szeretne minél több sporteseményre eljutni, ám ez nagyban függ az egyéb, a lobbizással összefüggő programjainak alakulásától.
  “Kell népszerűsíteni a pályázatot, mert nagyon erős ellenfelekkel kell megküzdeni a rendezésért” – jegyezte meg. Egy kérdésre válaszolva elárulta, hogy “nagyon reális” esélyt lát a magyar kandidálás sikerére.

  “Komoly versenytársak vannak, de mindent meg kell próbálni. Ahogy édesapám (Habsburg Ottó) mondta mindig, aki nem lő, nem talál” – fogalmazott. Habsburg György szerint Budapest mellett szól, hogy Magyarország a sportban óriási sikereket ért el a történelem során, s még nem rendezett olimpiát. “Egy régi elképzelés ez már, s egy jól kidolgozott, jó tervünk van” – foglalta össze gondolatait Habsburg György.
  http://hvg.hu/itthon/20160813_Habsburg_Gyorgy_Rioban_Termeszetesen_a_Budapest_2024_miatt_vagyok_itt

  • vitorla123 szerint:

   Ötszáz évig harcoltunk,hogy megszabadúljunk a mocskos némettől.Magyarok százezrei haltak hősi halált,hogy eltakarítsuk őket a picsába.Hát elővarázsolja őket ez az IDIÓTA és a FIDESZ? Még hogy magyarok!Nem ezek német zsoldosok!

  • Már Tamás szerint:

   Milyen rohadt jó nekünk ismét, hogy egy Habsburg-ivadék egyengeti amúgy is tépett hazánk dolgát. Pedig már elég (sőt sok is) volt belőlük a 450 év alatt, ami idő alatt kifosztották hazánkat, felélték javainkat, nyomorban és szegénységben tartva népünket. Hát bassza meg “őkegyelmessége”! Menne inkább Ausztriába ugatni a trónjáért. Persze onnan kibaszták mint a macskát szarni, mert nem volt hajlandó lemondani a trónigényéről. És lássunk csodát, egy ilyen törpe-minoritás, egy hazug és kegyetlen idegenszívű vezér pont ennek a belterjesen degenerált senkinek a segítségét szomjazza.
   Egyébként pedig amennyiben tényleg megkapnánk az olimpia megrendezésének jogát, hát arra faragna csak rá igazán az ország.

   • Már Tamás szerint:

    Még egy dolog, ha jól emlékszem az 1920-as olimpiát rendezhette volna Magyarország, de a Nagy Háborúban betöltött szerepünk miatt ezt megvonták tőlünk, sőt nem is indulhattunk azon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.