Donbassz

Nagyon úgy fest a dolog, hogy korrekcióra szorul Kijev donbasszi veszteséglistája. Ami miatt akár több száz ukrán család is szomorú bizonyosságot kaphat hír nélküli-régóta nem látott hozzátartozója sorsáról. TALÁN!

A Luganszki Népköztársaság Tájékoztatási Hivatalának vezetője tegnap arról számolt be, hogy hamarosan megkezdik két-eddig gondosan titkolt-ATO tömegsír feltárását a Sztanyica Luganszka járásban.
Roman Marusenko hivatalvezető közlése szerint a nemrégiben tudomásukra jutott információk szerint a gondosan titkolt tömegsírokba több száz valcmanista katonát temettek el. Eltitkolva ill. csökkentve ezáltal a hivatalosan beismert veszteségeiket, amit a Donbassz elleni megszálló háború során elszenvedett az ordashad.

Összesített heti DNR-LNR adatok szerint a harci cselekményekben a héten eddig legalább tizenhat valcmanista harapott fűbe Donbasszban.

tisz

Egyébiránt pedig “újdonsággal” a fronthelyzetet illetően nem szolgálhatunk. Minden a megszokott mederben zajlik tovább. A latortüzérség ágyúzza-aknavetőzi a két Népköztársaság területeit, mindenféle kéznél lévő szerszámmal.
A mára virradó legkirívóbb latortüzérségi támadás Zajcevo népköztársaságiak ellenőrizte részét érte, de Gorlovka és a Jaszinovataja-elágazás sem panaszkodhat.
Gorlovka alatt kisebb tankcsata volt az éjszaka a felek között, de “semmi komoly”!
Avgyejevka is szokásos éjszakán van túl.
Dzserzsinszk latortüzérsége viszont a hírek szerint lakolt tegnapi cselekményeiért.
A “Grad”-szórás áldozatául esett Sztila faluban vizitálgat az EBESZ. A terrorban négy helyi lakos vesztette eddig életét, ám a huszonnyolc kórházba szállított súlyos sebesültek egy része vélhetőleg nem fogja túlélni.

Telmanovo LEHETNE akár napi EBESZ-leltár helyszíne is. A település tavasz óta huszonhárom lakójának életével “hálálta meg” a latortüzérség rájuk való gondolását. Ma reggelre ez a szám eggyel növekedett. Hároman kórházba kerültek.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwjpkKPA6NDOAhXLzRoKHfYuCd0QFggcMAA&url=http%3A%2F%2Frusvesna.su%2Fnews%2F1471700027&usg=AFQjCNH58uCzpsVoU8z8hHDiPId6K5SgIg A VSZU elkezdte ágyuzni a Jaszinovatajai vasut álomásának a környékét, jelentette ki a DNR hadügyminisztérium szóvivője ujságíróknak. A hír friss, mai napi 2016.08 . 20. Szándékosan nem forditom a teljes tájékoztattást, mert nem tudom,a mai napnak melyik szakaszában került sor az ujságírói tájékoztatóra, ugyanis a szövegben az ujságírói tájékoztató előt 2-kettő órával kezdődöt a tűzérségi támadás, én pedig háromnegyed tizenegykor, 22 :45 órakor továbitom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.