Nagyszabású orosz provokációt hiúsítottak meg ukrán határőrök

Az Ukrán Állami Határőrszolgálat honlapján jelent meg a hír: nagyszabású orosz provokációt akadályozott meg a minap a Luganszki Népköztársaság Kijev által megszállt területén Valcman határőrsége.

Az incidens a Bjelokurakinszkij-járás Petrovka nevű falujánál lett fölszámolva. Az államhatár orosz oldalán fekvő Sijanyi falu irányából 53 kecskét terelgetett két -vélhetően orosz-valaki Maradék-Ukrajna Petrovka faluja felé.
Ám a résen lévő ukrán határőrök felfedték az aljas cselekményt, és kb. tíz méterre a határvonaltól-de már a valcmani birodalom területén-rajtautöttek az alakulaton.
Megjelenésükre a vélhetően orosz hajtók visszamenekültek az orosz oldalra, és eltűntek a magas fűben. A vitéz ukrán határőrök egy pillanatok alatt mesterien végrehajtott leválasztó műveletet vittek végbe, amiáltal az 53 kecske Maradék-Ukrajna területén fogságba esett.

kecske

Ezt követően mind az 53 elfogott kecskét beterelték a legközelebbi őrsre, ahol közigazgatási eljárás keretében átadták őket az illetékes minisztérium szakembereinek.
Ehhez a rémisztő provokációhoz képest igazán semmiség a következő ki hír: Ma Luganszkban bemutatták azt a kijevi drónt, amelyet az LNR hatóságai fedeztek fel, és “csalogattak” földre.

lug

Oleg Anascsenkov a Népi Rendőrség ezredese elmondta, hogy a fölöttébb kifinomult szerkezetet reptetői dugig rakták “modernizált plasztikus robbanóanyaggal, amelynek hatóereje megfelel kb. 1,1 kilogramm TNT-robbanóerejével.”

lug1

A szerkezetet vélhetőleg terrorakció végrehajtása céljából reptették üzemeltetői az LNR-területe fölé.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Nagyszabású orosz provokációt hiúsítottak meg ukrán határőrök bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Ló Béla szerint:

    Olyan, mint egy “Pakema” porszívó. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.