NO, HÁT AKKOR MI IS VOLT AZ A MAJDAN?

Andrej Truhacsov posztja – magyarul
Mi is volt az, amit a haza bölcse, dr. Németh Zsolt, úgy minősített: „Ukrajna népe ma UGYANÚGY A SZABADSÁGÉRT KÜZD AZ OROSZ AGRESSZIÓ ELLEN, MINT AZ 1956-OS PESTI SRÁCOK”?

Paul Henry O’ Neill korábbi amerikai pénzügyminiszter szenzációs nyilatkozatot tett. Nyílt levelet intézett valamennyi ukránhoz, amelyben feltárta az ország állampolgárainak a szörnyű igazságot az általuk vívott „A Méltóság Forradalmáról”. (1) Valójában, ahogy azt az amerikai politikus véli, a „Majdan” címén VOLTAKÉPPEN AMERIKAI INVÁZIÓ TÖRTÉNT (kiemelés a fordítótól).

mjd

O’ Neill górcső alá veszi a 2014-ben történteket – és szertefoszlatja azokat „a demokratikus átalakulásokat övező mítoszokat”, amelyekkel az egyszerű ukránok áltatták önmagukat az Euromajdannal (2) összefüggésben. A politikus kíméletlen ítéletet mond. A zavargásokat kertelés nélkül nevezi „irányított államcsínynek”, amelyeket egy az egyben Washington utasításaival összhangban és forgatókönyve szerint hajtottak végre. A bábszínházban a State Department (az amerikai külügyminisztérium) tartotta kézben a szálakat, a Függetlenség terén (Majdan Nezalizsnyisztyi – „Majdan”) tomboló ukránok pedig annak megfelelően végezték mozdulataikat, ahogy a bábszínház irányítói a szálakat rángatták. AZ AMERIKAIAK GYAKORLATILAG HARC NÉLKÜL, RÉSZÜKRŐL EGYETLEN ÁLDOZAT NÉLKÜL VETTÉK BE KIJEVET. (Kiemelés a szerzőtől). (3)
A volt amerikai miniszter ezt írja: „Kedves ukránok! A Majdan, a maguk Majdanja soha nem is létezett. A Majdan fedezete alatt voltaképpen amerikai invázió történt. Az a fajta „narancsos forradalom”, amely állítólag a demokratikus társadalom meghonosítására lett volna hivatott Ukrajnában (4), soha nem is létezett. Ez egy hamisított forgatókönyv, egy fikció volt. AMIT MAGUK MAJDANNAK NEVEZNEK, NEM VOLT EGYÉB, MINT LEPLEZETLEN AMERIKAI INVÁZIÓ – AMELYET A „CIVIL SZERVEZETEK”, A TITKOSSZOLGÁLATOK, AMERIKAI ZSOLDOSOK ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ KÉPVISELŐI HAJTOTTAK VÉGRE. (Kiemelés a fordítótól). E forgatókönyv része volt az a bizonyos nevezetes összeg (5), amelyet az Egyesült Államok költött „az ukrajnai demokrácia fejlesztésére”.
Gondolom, egyetértenek velem abban, hogy ezek a szavak: maga a keserű igazság bármely ukrán – kiváltképpen pedig azok számára, akik naivan hittek az Euromajdan eredeti eszményeiben, és azokhoz fűzték reményüket abban, hogy az ország jövője jobbra fordul.
No, akkor egy kis ízelítő abból, hogy mi is volt az a Majdan, „a méltóság forradalma”. Az olasz Pandora tévé rövid dokumentumfilmje, angol felirattal.
Ha a haza bölcse, dr. Németh Zsolt ezeket a pogromlovagokat tekinti a „pesti srácok” méltó mai utódainak, akkor kénytelen vagyok elismerni: ebben, kivételesen, igaza van. Minket is nagyjából ez a sors várt volna 1956-ban. Túl sok a hasonlóság az előzményekben, a fejlemények belső logikájában. Nálunk is akartak valamit – és egészen más lett belőle (mégpedig ugyanúgy az, amit az egész eltervezői akartak). Nálunk is volt ugyanolyan véres provokáció 1956. október 25-én, a Kossuth téren, mint ami a Krescsatikon történt 2014. február 20-án (csak éppen az áldozatok száma volt az utóbbi helyszínen dupla annyi).

A „békés tüntetők” által emlegetett személyek – Bandera, Suhevics – a két első számú ukrán háborús bűnös. Ők ma Ukrajna legelismertebb nemzeti hősei. A Hitler oldalán harcoló ukrán félkatonai brigádok megalakításának napja (1942. október 14.) MA AZ UKRÁN FEGYVERES ERŐK NAPJA. Jelszavaik, zászlaik pedig új életre keltek a mai Ukrajnában.
Lásd a videón: 11:14 – 12:50

MEGJEGYZÉSEK:
(1) Azt a három hónapig tartó véres, erőszakos zavargást nevezik „a Méltóság Forradalmának”, amely révén sikerült menekülésre kényszeríteni az ország törvényesen megválasztott államfőjét. A”méltóság forradalmának” eredményei: egy fasiszta junta telepedett az ország nyakára, tartja rémuralma alatt az ország lakosságát. Miközben AZ EGYIK OLIGARCHA CSOPORT HELYETT EGY MÁSIK KERÜLT HATALOMRA, akik a jelek szerint BEFEJEZTÉK UKRAJNA TELJES TÖNKRETÉTELÉT, KIFOSZTÁSÁT: az egykor talán leggazdagabb szovjetköztársaság mára EURÓPA LEGSZEGÉNYEBB ORSZÁGÁVÁ SÜLLYEDT, totál szétzüllesztett gazdaságával. Amit csak a 2014 áprilisa óta a Donbassz népe ellen viselt terrorháború csak tovább mélyít. Miközben a vagyonát a szovjet időkben elkövetett sikkasztásokkal megalapozó bábelnök MÁRA MEGDUPLÁZTA VAGYONÁT. Ami meghaladja a milliárd dollárt – így Porosenko bábelnök (egyebek mellett a Tibi csokoládét gyártó szerencsi csokoládégyár tulajdonosa) bekerülhet az amerikai Forbes magazin azon másfél száz ügyfelének listájára, akik vagyona meghaladja az egymilliárd dollárt.
(2) Euromajdannak is nevezik a „Majdant” – így jelezve, hogy az elhülyített és megtévesztett tömegek, eredetileg, Ukrajna európai integrációjának kikövetelésére vonultak az utcára 2013. november 21-én. (E mozgalom ellenfeleinek összefoglaló neve: „Antimajdan”.
(3) 2009 és 2013 között az USA 5 milliárd dollárt költött a törvényesen megválasztott Janukovics államfő megbuktatására. Az összeget, eredetileg, a 2015-re tervezett elnökválasztás előtt kívánták mozgósítani. Új helyzetet teremtett azonban, hogy az európai uniós társulási szerződés aláírására összehívott 2013. november végi csúcstalálkozó előtt Janukovics hirtelen bejelentette: az adott feltételekkel nem írja alá a társulási szerződés részét képező szabadkereskedelmi megállapodást (mivel az totál padlóra küldte volna mindazt, ami az ukrán gazdaságból még megmaradt). EZÉRT A NYUGAT SZÁMÁRA HALASZTHATATLANNÁ VÁLT JANUKOVICS ELTAKARÍTÁSA AZ ÚTBÓL. Még attól a naptól megkezdődtek a rövidesen alkotmányellenes, erőszakos zavarságokba átcsapó tüntetések – amelyek, három hónap után, Janukovics bukásához, meneküléséhez – így pedig a hatalmától való megfosztáshoz vezettek.
Ismertté vált tény: katonai teherszállító gépek hozták rendszeresen a kijevi amerikai nagykövetség számára az „ellátmányt”: a megindult zavargások finanszírozására szolgáló készpénzt. Az amerikai nagykövetség heti húszmillió dollárral finanszírozta a tüntetők élelmezését. Ehhez jöttek még az erőszakos zavargások ilyen-olyan kolomposainak, résztvevőinek „napidíjai”: napi 50 dollár – erőszakos akció végrehajtójának: akár napi 300 dollár is.
(4) „Narancsos forradalom” – így nevezték az előző, 2004-es Majdant. Ennek a „Majdannak” még békés eszközökkel sikerült elzavarnia a korrupt, „oroszbarát” elnöknek kikiáltott Leonyid Kucsmát, kikényszeríteni az idő előtti elnökválasztást, amit a Nyugat-barát Viktor Juscsenko nyert meg. Juscsenko pártjának – Nasa Ukrajina (a „Mi Ukrajnánk”) narancssárga színe miatt lett ez „narancsos forradalommá”. A Nyugat kedvence Juscsenko országlása is, azonban, ugyanúgy korrupcióval, a nép további elszegényedésével folytatódott. A Majdan pár éve múlva megismétlődött: Juscsenko távozásának, új választások kiírásának követelésével (amit Viktor Janukovics nyert meg).
(5) Az a bizonyos, „nevezetes összeg”: Victoria Nuland külügyminiszter-helyettes asszony maga dicsekedett el vele: 2009 és 2013 között az USA 5 milliárd dollárral „segítette” Ukrajna „demokratizálódását” (magyarán: Janukovics megbuktatását). Akkor ez a nőszemély a „demokratizálódás” egyik kritériumának nevezte, hogy „a nép fokozottabban bekapcsolódhasson a közügyek intézésébe”. Érdeklődve várnám Nuland asszony értékelését arról: a náci junta, a félkatonai szélsőséges terrorbrigádok rémuralma mennyi teret enged az ukrán népnek ahhoz, hogy „részese legyen a közügyek intézésének”. (Egyben szívből kívánom neki és országának: legyen ugyanilyen demokrácia őnáluk is!)
(Csikós Sándor)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

NO, HÁT AKKOR MI IS VOLT AZ A MAJDAN? bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. M G Miklós szerint:

    56 lelkes hívei és imádói is tanulhatnának belőle, de ez valószínűleg reménytelen. Abban a tudatban fognak eltávozni, mint azok, akik még mindig hisznek István államalapításában, vagy Deák Ferenc kiegyezésében, vagy Antal Józsefben,akit egyesek Deákhoz próbáltak hasonlítani.

  2. Próféta szerint:

    Ideje lenne, ha az USA-ban meg Orosz-Kínai invázió lenne…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.