Donbassz

Alexander Hug az EBESZ-megfigyelőcsoportjának vezetője a donbasszi helyzet “fokozódása” miatti aggodalomtól hajtva ma Donyeckbe érkezett. Villámlátogatása mindössze alig egy napos lesz. (Hogy föltérképezze a lehetséges célpontokat!-éppen elegendő időtartam az egy nap.) Hug izgalma érthető is, hiszen a DNR-tüzérsége alaposan megleckéztette Dzserzsinszk valcmanista latortüzérségét! Más oka aligha lehet a vizitnek, hiszen ezt a leckéztetést leszámítva “semmi különos dolog” nem történt, ami miatt szemlélődnie kéne.

Aligha a tegnap fényes nappal Gorlovkát ért latortüzérségi attak izgatta fel.

Tegnap este mintegy “véletlenül”-egyidőben törtek ki igen heves összecsapások Avgyejevkában és a Jaszinovataja-elágazásnál. A latorerők mindkét helyen tankokat és BMP-ket is bevetettek, a latortüzérség nagykaliberű lövegeivel egyidejűleg.
Semmiféle érdemi eredményre nem jutottak egyik helyen sem.
Hasonló események játszódtak le a “Trudovszka” bányatelepnél, és Marinykánál.

Marinykánál cudar rossz éjszakájuk volt mára virradóan Valcman latorjainak. A “Donbassz” martalóczászlóalj lőszerkészlete elszállt. Minden bizonnyal a “hanyag kezelés” miatt! (Bár az utóbbi időkben igen sok az ilyen “gondatlanság”!)

Szahankát, Kominternovot és Berjezovojét tegnap este tizenegy óra óta folyamatosan ágyúzza a latortüzérség.
A Herszon-megyei Szkadovszkban “lőtték” az alábbi videot tegnap délután. Hosszú-tömött sorokban áramlik a latorhad Donbassz irányába.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. D vitamin szerint:

  Azt még mindig nem értem, miért nincs Novorosszijának légi ereje. Ezek valószínűleg orosz repülőgépek lennének, de ki nem szarná le az ukrán ajvékolást? Átfesteni őket piros alapon kék keresztesre, mellétenni egy ajándékozási, vagy egy adásvételi szerződést, “oszt” csesszék meg.
  Ezekkel a “honosított” bombázókkal elmenne az ukránok kedve a további fegyverfelhalmozgatástól.

  Admin:

  Novorosszijának “VAN SAJÁT LÉGIEREJE”! Mégpedig egy KÉT ZSÁKMÁNYOLT GÉPBŐL ÁLLÓ “csapásmérő erő”, ami tavaly ténykedett is. Az idén még úgy látszik nem kellett elővenni őket.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   T. Admin ! Ha jól emlékszem az egyik, a legelső egy galiciai pilóta vezette meghibásodott repülőgép volt,amit megjavitottak, egyszer sikeresen ki is próbaltakaz ukik ellen . Úgy rémlik nekem, hogy a Luganszkiaknak is vannak repülőgépjeik,valamivel töb, mint a Donyeckieknek. Nem álitom de csak rémlik nekem.

 2. Próféta szerint:

  Ezekkel az Ebekkel…..vagyis az EBESZ kémekkel nem lehetne valamit csinálni??

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Szerintem lehetne, csak Zacharcsenkotól függ az egész. Részletezni nem akarom itten, sok féle módja lenne. Például olyami, mint a komfliktus legelején is volt,ha még emlékeznek rá. Vagy “meghívni” az EBESZ-eseket egy “zártkörü” hosszab ideig tartó mulatságra, amely adig tartana amig a DNR fegyveres erői nem álnának megcsak a Lengyel határszélen. Azalat az idő alatt meg szepen hordószerüen elhíznának, hogy csak kikellene gurulniuk onnan, ahova kéretlenül befurakodtak, t.Próféta. De ez csak egy “békés” megoldás lenne a sok sok variáció közül, szerintem.

 4. petymeg szerint:

  Nekem az nemfér a kis buksimba,hogy honnan a toszból szednek elő ennyi technikát mikor már Csernobilból is elhoztak mindent tavaly?

  • TERMIN8ATOR szerint:

   “petymeg” ! A mult hét valameelyik napján a Kijeviek hadügyministere MEGKÖSZÖNTE a Kijevben jelenlévő-akreditált AMERIKAI NAGYKÖVETNEK,- a kereszt nevét nem tudom- PAIYET-nek, Amerika segitségét az uki hadseregnek a felszerelésért, felfegyverzéséért. És gondolom,hogy továb is áramlik a hadianyag nyakló nélkül-más kifejezés hitelen nem jut eszembe- a CÉL érdekében. Aztatmeg ugyebár tudjuk hogy “MI A CÉL”

 5. joco szerint:

  Orbán is adott Kijevnek több tucat, jól felszerelt T-72 harckocsit. Egy parancsnoki példányt ki is lőttek már a Donbaszi katonák.
  Oszt meg amerika ott ki is próbál több fegyvert pl. tüzérségi radar zavarókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.