“Mindenféle szir-szart árulnak és kurva nagy a tömeg”

Budapest ünnepelt!

Rengeteg ember nyüzsgött a nemzeti ünnepen a fővárosban, még a Vöröskereszt véradókamionjánál is sor állt. Kampányoltak a Ligetvédők is: a fáitól megfosztott Kossuth téren bárki megtapasztalhatta, milyen érzés a tűző napon ácsorogni.

A magyar nép megbocsátotta augusztus 20-ának, hogy idén szombatra esett: Budapesten az emberek ugyanúgy ellepték a Duna két partját, mintha pluszban kaptak volna egy munkaszüneti napot.
A Kossuth téren is sok százan várták, hogy bebocsátást nyerjenek a hatalmas piros-fehér-zöld zászlóval ékesített Országházba. A sorban állás rémképe azonban többeket is elriasztott. „Menjünk be!” – követelte feleségétől egy férfi, karjában csecsemőt tartva. „Eszembe sincs!” – zárta rövidre a vitát a nő. “Azt mondják, két és fél óráig tart, mire bejutunk. Teljesen kizárt, hogy kivárjam!” – magyarázott fiának egy napszemüveget és túrakalapot viselő atlétatrikós férfi. A gyerek sírásba görbülő szájjal durcáskodott.
A szelfibotokkal felszerelkezett turisták próbáltak árnyékba vonulni, csak éppen nem nagyon volt hova menniük. A precízen végrehajtott tarvágás következtében (nehogy már adott esetben fedezékül vagy takaróul szolgálhassanak!) a Kossuth téren csupán néhány fa maradt. Így legalább a kipusztított hársfasorok egyetlen centit sem takarnak az épületből.
Bár nem olyan hosszú, mint a Parlamentnél, a Szent Istvánról elnevezett körút elején lévő török önkiszolgáló étterem előtt is sor kígyózott. Az egybegyűlteket nem igazán izgatta, hogy minimum stílustalanság amit művelnek! (Elvégre államalapító királyunk nem azért hozta létre a keresztény Magyarországot, hogy a hódító törökök másfél évszázadon keresztül nálunk lebzseljenek), ám ez manapság súlyos tévedés. Hiszen Döbrögink ősszel Törökországba készül utazni egy kis csevelyre Kardigan szultánnal. Minélfogva is augusztus 20-án török kaját enni a Szent István körúton nem nemzetromboló, hanem kifejezetten hazafias cselekedet.
De hogy a túloldali kínai büfében miért volt nagyobb forgalom a szokásosnál?-megfejthetetlen! Vagy ez már a multikulti meg a willkommenstruktur honi előszele lenne? De mindegy is.
„A hősök a vérüket adják!” – buzdított véradásra az Alkotmány utca sarkán a Vöröskereszt kamionja. Nem fogják elhinni: itt is sor állt.
Gyuris Károlyné budapesti véradásszervező koordinátor szerint az ünnepi véradásnak hagyománya van. Ilyenkor „kicsit más az emberek lelkülete, erősebb a közösségi érzés”. Délután kettőig mintegy 40-45 ember adott vért, ami jó eredménynek számít.
Más kérdés, hogy két-szebb időket megélt-véradó, Varga Iván és Winkler Róbert kevésbé fennkölt magyarázattal szolgált. Mindketten kifejezetten vért adni mentek a Kossuth térre, ami azonban csak annyiban köthető augusztus 20-hoz, hogy végre van rá idejük. Régebben a munkahelyről „simán elengedték az embert” véradásra, ám azok az idők már elmúltak.
A Kossuth-szobornál egy nagypapa arra biztatta unokáját, hogy ne őt faggassa a dolgok felől, hanem “kérdezd meg őtőle!-Miért fogyott el a regimentje?” (Jó kérdés!)
A Duna budai partján, a Clark Ádám tértől a többször átadott Várkert Bazárig tartó Magyar Ízek Utcájában pedig az emberhegyek még hatalmasabbra nőttek.

sok

A hömpölyegben sokfajta stílus képviseltette magát. Volt, aki focimezt húzott magára, míg egy nehezen mozgó, testes asszonyság ünnepet téveszthetett: a március 15-én szokásos kokárdát tűzte a mellére.
“Mindenféle szir-szart árulnak és kurva nagy a tömeg”– számolt be ismerősének a nap során szerzett élményeiről egy mély hangú férfi.
Igaza volt! Sorok, sorok és sorok mindenütt. Az ízek utcájában sor állt a fagylaltosnál éppen úgy (egy gombóc 250 forint), mint a „hagymás ételeknél” (a legolcsóbb a hun-dog néven futó sült kolbász volt, amelyet mustárral és kenyérrel 1950 forintért kínáltak), vagy bárhol, ahol enni és inni lehetett.
A reggeli zászlófelvonástól a tisztavatón keresztül estig-az alig várt TŰZIJÁTÉK kezdetéig-igencsak megéhezett az ünneplő sokadalom!
Aztán az is megvolt. A TŰZIJÁTÉK! Szép volt! Pazar volt!

tűj

Egy döbrögisztáni falu plébánosa pedig arról panaszkodott, hogy SOK MEGSZENTELT ÚJ KENYÉR A PLÉBÁNIA NYAKÁN MARADT! Pedig minden miselátogató kapott egyet! Ingyen!
(Felhasznált irodalom: NOL)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

“Mindenféle szir-szart árulnak és kurva nagy a tömeg” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Hugó szerint:

  Ahogy azt látni lehetett, mégiscsak van az embereknél pénz…
  Sokaknál nincs persze mert igazságtalan a rendszer (nem csak nálunk).
  Kedves hőzöngők! Menjenek ki az utcára és számolják össze, hány BMW-t látnak!
  Azért sokan meg tudták szedni magukat ebben az országban is.
  Az persze még szomorúbb, hogy hajléktalanból több van mint BMW-ből….

 2. joco szerint:

  Majd lesz még éhezők viadala is.
  Az utlsó résznek, mint a Matrixnak komoly mondanivalója van.

 3. Próféta szerint:

  Van egyáltalán a magyaroknak egy igazán normális ünnepe a szabadnapon kívül??
  https://youtu.be/QDzCsRB28bc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.