Szíria

Kardigan szultán miniszterelnöke-Binali Yıldırım-tegnap egy sajtótájékoztatón egy kósza pletyka nyomán a szívbajt hozta ismét a világ elsőszámú latorállama-az USA-vezérkarára.

A pletyka arról kering, hogy az orosz légierő HASZNÁLJA a Törökország déli részén lévő “Incirlik” elnevezésű NATO-légibázist, a szíriai bevetéseihez.
Erre válaszolta Binali Yildirim tegnap azt, hogy ez marhaság, hiszen Oroszország rendelkezik két légibázissal is Szíria területén, és a mintegy 100-150 kilométernyi útrövidség nem indokolja az “Incirlik” orosz használatát.
“DE HA OROSZORSZÁG BEJELENTENÉ ILYEN JELLEGŰ IGÉNYÉT, AKKOR AZ LEHETSÉGES LESZ!”-jelentette be Yildirim.
Hogy NATO-latorszövetségi vezéreknek meg az amerikai társszervek tótumfaktumainak rémálmai lehetnek emiatt mostanság, az aligha kétséges.
Márpedig az amerikai tótumfaktumok rémálmok megvalósításán munkálkodnak. Hírszerzői jelentések és politikai elemzők egybehangzóan azt állítják, hogy a világ elsőszámú latorállama új frontot kíván nyitni a törvényes szír kormány ellen, amire a kurdokat kívánja felhasználni. El-Hasakában már meg is nyílt ez az új front, amelybe az USA tevékenyen is belefolyt!
A fő hadszíntéren-Aleppoban-is szombat volt tegnap. Arabus szokások szerint ilyenkor illik pihengetni, és többnyire tartották is magukat ehhez a felek. Hiszen kemény hét állt mögöttük.
Aztán ma nulla óra után valamivel a “Tigrisek” úgy gondolták-legalábbis Dél-Aleppoban-hofy elég volt a pihenésből. Al-Ramouseh kerületben elcsikartak valami létfontosságúnak mondott hidat a dzsihadistáktól. Ezzel nagyjából egyidejűleg pedig tüzérségük a hegytetőről elkezdte ágyúzni a Tüzérségi Akadémia valamennyi létesítményét.
Az an-Nuszra horda pedig kezdett visszavonulgatni. Dolgukat nehezíti, hogy hajnali három körül az orosz légierő gépei is elkezdtek serénykedni. Pedig számukra a vasárnap a csendesebb időszak. Dehát sok a tennivaló!

 

Tegnap szombati pihenő ide-vagy oda, Kelet-Gutában ismét balhé tört ki. Damaszkusz elővárosában Haouch Nasriban a “Jaish al-Islam” VALAHONNAN-tankokkal támadt a kormányerőkre. A jelentések szerint meglehetősen heves csata bontakozott ki, mindkét oldalon jelentős veszteségekkel.
Észak-Latakiában tegnap az orosz légierő nem volt tekintettel a pihenőnapra. A Zuweykat-hegység déli lejtőin gyülekező martalócbandákra csapott le. Kényszerű munkafelvételre ösztökélve ezáltal a kormányhadsereg térségbeli alakulatait is.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 13 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Agyrém!Vallásháború a XXI században.Ráadásul a keresztények kezdték!

  • én szerint:

   Nem a keresztények kezdték, hanem a libsi ateisták.
   A keresztények kussban vannak mint mindig, élen a szopadék fejű pápával .
   Egyébként a mai szíria cikk korrekt .

   • Artur szerint:

    Tovább osztódik a végeredmény:A szopadék fejű pápa tisztán nem is keresztény,hanem jezsuita “keresztény”,ezáltal áttételesen lényegében cionista.A zsidóság akik szemita rasszjegyűek, nem egyeznek meg a ma európában ismert “zsidósággal”mert ezek a médiát,és kormányokat uraló lények csak zsidó érintettséggel bíró de kaukázusi rasszjegyekkel és genetikával rendelkező etnikum,vagy van aki kazároknak híja őket.Aki ezeket kritizálja helyből nem lehet antiszemita,mert ezek tisztán nem is szemiták.A szemita rasszba tartozóak hasonlítanak egy palesztín emberre mert ők is szemiták,ám ha például megnézzük B.Netanjahu fizimiskáját akkor tisztán látszik a kaukázusi rasszjegy.A vallás egy egész más dolog.

    • én szerint:

     Libsi pápa, erősen kiverte a biztosítékot a valódi katolikusoknál . Nagy felháborodást okozott a Varsói dumája .

   • papa szerint:

    Te agymosott félmajom, hogy kezdhették volna libsik? Akkora barom vagy, mint a kétharmad. Egybites állat. Ezt a megjegyzést olvasva az ember rájön, hogy a Hazának ismét internáló táborokra van szüksége. Hogy az ilyen mételyt el lehessen választani az egészséges emberektől.

  • vitorla123 szerint:

   Ahogy látom az általam ismert technikát és harcászati elveket használják!Hát nem lesz könnyű dolgunk,ha délen bekövetkezik a támadás.Az Amerikaiak soha ide nem érnek!

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Hát hogyne hozná rá aszivbajt Kardigán az USA – NATO vezérkarára,az incirliki NATO támaszpont használatát az Orosz légierő részére, hisz ott van a NATO -nak a legnagyob atomfegyver lerakata, 50 darab HIDROGÉN BOMBA. ( thermonukleáris lerakat). Ez talán az egyik ok, a másik meg az,hogy az egész térséget uralhatja-sakkban tarthatja rövid időn belül elérhetővé válik Európa bármelyik régiója, szerintem.

  • én szerint:

   Azokat az atomtölteteket elkezdték romániába átszállítani, a törökök kivágták őket. Zoroszok eddig is utálták a románokat, ezután mégjobban .
   Emlékezzünk Lavrov külügyminiszter szavaira bő 2 éve : legközelebb bombázóval jövök bukaretsbe 😀

   • Lajos szerint:

    Azt hiszem az nem Lavrov volt hanem Rogozin

   • TERMIN8ATOR szerint:

    Edig még a helyükön vannak incirlikben,ugyani az amerikaiaknak egyenlőre NINCS OLYAN SZÁLITÓ ESZKÖZÜK,,a másik meg az,hogy Kardigán-nak első dolga azvolt,hogy a sikertelen pucscs után leváltotta az egész incirliki támaszpont egész személyzetét, BILINCSBE VERVE VITTÉK EL A TÁMASZPONT FŐPARANCSNOKÁT és személyzetet is ŐRIZETBE VETTÉK, tehát senki semit el nem szálitott onnan, EGYSZERÜEN NEM VOLT idő, lehetőség az elszálitásra. A támaszpontot meg a Kardigánhoz hű legfelsőb bíróság ellenőrzi tisztelt “én”

 3. vargaistván szerint:

  Én törökökben de kurdokban sem bizzok.Gyakran emlegetik hogy törökök milyen népirtást csináltak atatürk vezetésével ami igaz de szinte sohasem merül fel hogy keresztények lelölésében kurdok is lelkesen résztvettek….mostan eddig ugyan kurdok általában nem irtják keresztényeket de ne feledjük hogy ök is iszlamisták igy ha megtudnák alapitani saját államukat rögtön törökök,arabok mellett keresztényekkel is végeznének…

 4. joco szerint:

  Ugyan, szó nincs vallásháborúról, még a keresztes hadjáratoknak is valójában más okuk volt. A török mindig is toleráns volt, mind a kereszténység, mind a zsidóság irányába. Ne feledjük, mikor Katalin megúnta a zsidók garázdálkodását, követelőzését, Szulejmán apja fogadta be a legtöbb szefárd zsidót. A török által elfoglalt területekre onnan áramlott rengeteg zsidó család véglegesre.
  Aki tudni akarja, hogy a világba hogyan kezdtek saját maguk szétáramolni, az menjen Szekszárdra, a zsinagógában van róla térkép. A kazár mende monda, csak mende monda, mert nincs más, csak született zsidó, akik három alap útvonalon jöttek európába. 1, a legforgalmasabb: É. afrika, Ibériai félsziget, az olasz csizma, nyugat európa 2, a legelső: a kaukázuson keresztül, közép európa, nyugat európa. 3, a török területekről átelepűlés.
  Az ilyen területekről aztán mentek tovább, pl. magyarországról – megvan országonkénti bontásban csak 1935 óta kb. 430 – 450 ezren mentek tovább. Ezért van most csak 650 – 720 ezer itthon.
  Tehát nincs igaz vagy hamis, mert csakis zsidó van a spanyol ágat nevezik szefárd -nak, a keleti részt jiddisnek. Israelben az európából oda települteket nevezik Európen -nek. Ez mutatja, hogy az ilyen olyan megkülönböztetés csupán múló politikai ok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.