Ez ám a cukiság!

Közpénzből támogathat neonáci emléktúrát a Jobbik

Neonáci emléktúrákat szervez és nyíltan élteti a Hitler-kultuszt az a szervezet, amelynek alapítványokon keresztül juttat közpénzt a Jobbik – erről írt a 888.hu. A cikk szerint a Jobbik a párttámogatásának egy részét átutalja a Gyarapodó Magyarországért Alapítványnak, és onnan kaphat pénzt a Hatvannégy Vármegye Alapítvány, amelynek ifjúsági mozgalma szervezte például az Attila Védvonal Emléktúrát, ahol az egyik Jobbik-szimpatizáns Hitler-kosztümben pózolt.

A 888.hu szerint “feltételezhető, hogy a radikális párt országgyűlési támogatásainak egy része több – a párthoz köthető – alapítványon keresztül olyan szervezetet és mozgalmat finanszíroz, amely etikailag vállalhatatlan.”
Ahogyan arról az Átlátszó is beszámolt már, a Jobbik az országgyűlés által meghatározott párttámogatásának nagy részét az általa alapított Gyarapodó Magyarországért Alapítványnak (GYMA) adja.
Csakhogy a GYMA is számtalan alapítványt támogat, többek között a Hatvannégy Vármegye Alapítványt is, amelyet a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomhoz (HVIM) hasonlóan, szintén Toroczkai László, a Jobbik alelnöke alapított.

tám

A 888.hu cikke szerint a Gyarapodó Magyarországért Alapítvány 266 millió forintot kapott a Jobbik párttámogatásából, a GYMA pedig 38 millió forintot juttatott el ebből a Hatvannégy Vármegye Alapítványhoz.
A Gyarapodó Magyarországért Alapítvány többek között a párt sajtóját is finanszírozza, így a Barikádot és az Alfahírt is.
A HVIM honlapján szerepel, hogy “a Hatvannégy Vármegye Alapítvány a mozgalom számos tevékenységének támogatása mellett önálló kezdeményezésű ügyeket is támogat, megvalósít”.
Vagyis a Jobbik országgyűlési párttámogatásának egy része, az ominózus alapítványi láncon keresztül lényegében akadálytalanul köthet ki a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kezében.
Bár a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom önmagát a párttól teljesen függetlennek mondja, valójában a Jobbik szatellitszervezeteként működik.
Több vezetőségi tag most is a Jobbik színeiben politizál, így Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, a HVIM örökös vezetőségi tagja. Magvasi Adrián, a Jobbik választókerületi elnöke is a HVIM vezetőségi tagja. Fodor Tamás György, a Jobbik közép-európai kapcsolatokért felelős munkatársa, szintén a HVIM vezetőségi tagja.
A mozgalom pedig olyan eseményeket szervez, mint például az Attila Védvonal Emléktúra – ezen az eseményen akadt olyan Jobbik-szimpatizáns, aki Hitler-kosztümben pózolt.

hit

Rendszeresen szerveznek olyan táborokat is, amelyeken a Farkasok nevű, honvédelmi ismereteket oktató, félkatonai jellegű csoportosulás géppisztolyokkal gyakorlatozik. Ugyanez a szervezet, a Farkasok gyakran jelennek meg a HVIM által megrendezett Nemzeti Ifjúsági Táborban is, ahol vannak olyan szélsőségesek, akik vállaltan reklámozzák a Waffen SS iránt érzett elkötelezettségüket.
waff
(origo)
Bal-Rad komm: De…!-hogy is volt az az ukrjnai banderistákkal történt “tévedésből kapcsolatfelvétel”? (“Elnézést! Mi csak a horogkeresztet láttuk, de azt nem is hittük volna róluk, hogy oroszellenesek! Csak a komcsikat gyilkolnák!”)
“…a radikális párt országgyűlési támogatásainak egy része több – a párthoz köthető – alapítványon keresztül olyan szervezetet és mozgalmat finanszíroz, amely etikailag vállalhatatlan…”
ELVESZTETTE A KÖZPÉNZ JELLEGÉT!-így aztán szabad a vásár! Ez itten Döbrögisztán!
Ez ám az igazi cukiság! Valódi neonáci hazzaffyakat kinevelni! Whytézzi módon! A jobbikos hagyományoknak megfelelően! Úgy, ahogy Európában már sehol nem! (Mert a hatóságok nem tűrik!)
Jah! Hogy ez itt Döbrögisztán!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ez ám a cukiság! bejegyzéshez 31 hozzászólás

 1. Szabi szerint:

  888, LOL
  admin látom sose tanulsz…

  Admin:

  Ti OTT számmisztikákban utaztok?

  • Limbó-hintó szerint:

   Identitás, vagy tudathasadás a Bal-Radnál?

   Nem is a Habony féle fos áradatban.
   Érthetetlen számomra, hogy miért szidod a Fideszt (Orbánt), miközben a propaganda srómanját (Habonyt) idézed itt. 😀

   Admin:

   Az Origo lett idézve, és megkommentelve az eset.

 2. Szabi szerint:

  Erről mi a véleményed admin?
  http://alfahir.hu/naci_portalt_tart_a_kormany_kozpenzbol_lelegeztetogepen
  látod látod megint beszoptad a habony művek meséit, most már tényleg egyre biztosabb, hogy téged is támogat, csak terjeszd az igét 😀

  Admin:
  Ateista létemre az ilyesmiket olvasva csak sóhajtani tudok: Jézus segíts!

 3. Pozsony 907 szerint:

  666.hu😂

 4. NSP szerint:

  Admint egyre többször kapja el a Kádár-bogár. Néha zizis lesz ettől. Talán a kor teszi vagy a düh, hiszen alapjaiban egészen normális.

 5. Smith szerint:

  A Fidesznek végre úgy kellene viselkednie, mintha kormányon és nem ellenzékben lenne. Amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten: A nemzeti-konzervatív-keresztény Orbán Viktornak, hogyan lehet egy homoszexuális, kozmopolita főtanácsadója?

 6. joco szerint:

  Orbán körül van véve a szivárvány színeivel. Ott az unokaöccse a volt BKK vezír, most muzeum igazgató, aki meleg, de a családban is ott a fia akinek azért kellett abbahagynia focit, mert nem bírt magával a férfi tussolóban a sok meztelen férfi test láttán, erre elküldte Afrikába ahonnan a Tek hozta haza, mert a fiatal néger fiúk a molesztálását bozótvágókkal kivánták elhárítani. A kormányában is van egy másságos. Nem bántja Őket, mert mind jűde.

 7. roka szerint:

  És mi van akkor ha nacikat támogat a jobbik? Kinek mit ártott a HVIM vagy azok a nácik? kinek gorbult a haja szála is? bántottak valakit a neonácik mozgalmak? mi rosszat cselekedtek ezek a naci szervezetek amiket a jobbik támogat?

  Erre kéne válszt adni nem hulyeségeket irkálni mint a agyhalott libsi firkaszok.

  • Szabi szerint:

   A náci kártya az szdsz-nek sem jött be, bele is buktak. Nem tanult sem a fidesz sem a balrad ebből. Hát hajrá 🙂

   Amúgy ezzel a folytonos nácizással ép magát a fogalmat járatják le. Mert gondoljon bele mindenki. Ha ilyenek a nácik, mint ahogy kárrogják állandóan a jobbikra.
   Közben látják tapasztalják a valóságot, mire gondolnak vajon az emberek: ez a nácizmis? Mi ezzel a gond?
   Na ezért bukott bele az szdsz is többek közt.
   Az emberek nem vevők az ilyen baromságokra, ezt már írtam itt többször, de látom nem érti az admin sem, inkább nácul tovább LOL

   Admin:

   Miért is kellene a Bal-Rad-nak egy náci bagázst dicsőítenie? (És most itt nem a Jobbikra gondolok!)

   De egy annyira népszerű irányzat miért is berzenkedik ilyen hévvel a Bal-Rad miatt?

   Megmondom neked: az csak hülyeség, hogy az eszmétek népszerű lenne! Ami csak bajt meg pusztulást hozott erre az országra! A kádárizmust ti soha nem fogjátok lenyomni! (Amikoris a Jobbik EGYFOLYTÁBAN ANNAK AZ EREDMÉNYEIT SIRATJA!) No ez itt a nagy álságosság!

   A Bal-Rad a kádárizmust vállalja be és fel!

   • Szabi szerint:

    Látod admin olyan vagy mint egy szélső liberális, írok egy véleményt, s te szerinted ez az én eszmém…

    Na ezért nem fogsz a te eszméd se semmire se jutni, mert igy gondolkodtok, és ebből a magyar ember nem kér

    Admin:

    Persze! A magyarok Hitlerért rajonganak, és nem Kádárért! Tudod az a nagy gond, hogy ti a valóságtól teljesen el vagytok szakadva! Ti azt hiszitek, hogy CSAK TI LEHETTEK a magyar ügy letéteményesei, mindenki más-aki nem hitlerista meg horthysta-az csak áruló lehet! Ideje lenne már erről a lóról leszállnotok. A magyar nép nagyon is felfogja, hogy kik okoztak-okoznak neki kárt!

    Rossz hírem van a számotokra: a károkozók között nem szerepel Kádár és a szocializmus! A nép felfogásában!

    • Szabi szerint:

     Továbbra sem értesz, menjünk le óvodás szintre?
     Ezekszerint te nem vagy magyar? Vagy magyar vagy és szintén hitlerért rajongsz.
     Továbbra is ugy fogalmazol, hogy engem be skatulyáztál nácinak, csupán azért mert megírtam, hogy az állandó nácizás sehova sem vezet. Kár hogy nem érted miről írtam.
     De sebaj, ettől nem vagyok náci, viszont felfogásodat követve szintén besakutyáztalak Isten állatkertjének egy bizonyos részébe… Váljék egészségedre LOL

     • NSP szerint:

      Admin soha nem fogja megérteni, hogy a nemzeti szocializmus és a kádári szocializmus egyáltalán nem áll messze egymástól. Azt sem, hogy a Jobbik (volt) retorikája valójában erről szól(t). A legnagyobb baj pedig az, hogy képtelen felfognia az összefogás fontosságát. Pl. Ukrajnával kapcsolatban is állandóan nácizik, pedig annak, ami ott történik semmi köze a nemzeti szocializmushoz. Az, hogy néha, néhol megjelent pár horogkereszt, semmit nem jelent.

    • NSP szerint:

     Admin: sajnos ez nem így van. A magyarok senkiért sem rajonganak. Ha így lenne, ki is állnának a rajongás tárgyáért. A magyar nép egy része -a mi korosztályunk tagjainak többsége- pontosan tudja mi lenne a jó, de a fiatalabb korosztály teljesen tudatlan. Számodra a rossz hír: a valóságtól te rugaszkodtál el teljesen. (Őszintén sajnálom) Sem te, sem mi nem fogjuk megérni azt, hogy újból visszajöjjön a Kádár-rendszer. Ennek semmi reális lehetősége nincs. Abban igazad van, hogy “nem ezt akartuk”.

  • vitorla123 szerint:

   Hoghyne!Habsburgokat és a páneurópai mozgalmat támogatja.Maga ez olyan ok,amit egy magyar fiatal ha hazafi nem támogathat.Mert egy német gyarmatosítás részét képezi. A Te szóhasználatoddal:német-zsidó!!!

 8. roka szerint:

  …..amelynek ifjúsági mozgalma szervezte például az Attila Védvonal Emléktúrát, ahol az egyik Jobbik-szimpatizáns Hitler-kosztümben pózolt…….

  Azt a mindenségit, most aztán nem kapnak fizetést az orvosok, novekedni fog a kivandorlás, a hajléktalanok száma, kevesebb lesz a munkabér a segély, áremelkedések jonnek megszórítócsomagok,.

  mindig valahogy próbálkozik a balrad osszemosni az ukrán banderistákat akiket az USA pénzel a magyar nacikkal akiknek a legnagyobb ellensége az USA , de csak nem sikerul pedig volt egy 2006 is magyarországon amikor a magyar nacik gyilkolták az embereket mint a banderisták, ja nem akkor sem gorbult a haja szála senkinek a magyar naciktól, de csak igyekszik a gyilkos tetves hamis ukrán nacikkal osszemosni a magyar mozgalmakat akik a légynek sem artanak.

  Admin:

  Megpróbálni összemosni? Ne gyerekeskedj már! SZÉTVÁLASZTANI LEHETETLEN!

 9. roka szerint:

  a radikális párt országgyűlési támogatásainak egy része több – a párthoz köthető – alapítványon keresztül olyan szervezetet és mozgalmat finanszíroz, amely etikailag vállalhatatlan…”

  Szerintem meg a jobbikot és talán az LM-t kivéve az osszes parlamenti part etikailag vállalhatatlan és nem a HVIM vállalhatatlan.

  Mert nem a HVIM tette tonkre az orszagot, nem az szorított meg, nem az miatt hever romokban az egészségugy az oktatás a gazdaság egyszóval minden

  • vitorla123 szerint:

   Páneurópa nevében rabolták ki Magyarországot és most a magyar nép van soron!Minden ami jobboldali végsősoron magyar nép ellenes.Ötszáz évig harcoltak magyar katonák azért,hogy a nyugat eltakarodjon Magyarországról.A páneurópai gondolat a Habsburgokkal az élen ennek a visszacsinálása lenne.Ezt még Hothy is ellenezte.

   • Pozsony 907 szerint:

    A “szélsőjobboldali” eszmèk felevenítèse kèt èlű fegyver, különösen egy olyan országban mint a miènk, főleg a múltbani nagy-magyarország határain èlő sokszínű nèpessèg fènyèben, lásd jugoszláviai, vagy a közelmúlt/ jelen törtènèsei ukrajnában. Gyanítom hogy ez vár a nèmetország álltal határolt bajorországra, sváb vagy szászföldre is. Szélsőbaloldali beállítottságot jelenleg sajnos ma a világban mint anarchizmust, anarchisták álltal elkövetett rombolásban, tüntetèsben látok, mellyel erősen kötődnek soros úr pénzügyi köreihez. Nyugaton ahol a vörös zászló, ott a rombolás. Vèlemènyem szerint a radikalizmus bal-jobb, táptalaja a cionfasiszta világhatalmi törekvéseknek. Elèg ha eltökéltek vagyunk, egèszsèges sovinizmussal .

    • NSP szerint:

     Ha nem haragszol, kijavítanálak: egészséges nacionalizmussal. Kérlek, a fogalmakat használd tisztán!

     • Pozsony 907 szerint:

      Itt soviniszta, amott nacionalista, nekem patrióta, mert nekem se bal, se jobb, van kèt egèsz oldalam, egyikből sincs kettő, ja meg egy szederfám.

   • Pozsony 907 szerint:

    A neked írt hozzászólásomban felhasználtam olyan nem trágár szavakat mint: ci, fa, zsi.
    Ezèrt vár moderálása?

    • Pozsony 907 szerint:

     Bocs azóta javult, ez mèg befèrt, ilyen szavak esetèn mintha átfutna egy ellenőrző rendszeren.

   • NSP szerint:

    Vitorla, te soha nem voltál 100-as.:-) Elnézést de ez van.

 10. Pozsony 907 szerint:

  Az attila vèdvonal emlèktúra semmilyen támogatást nem kapott, minden résztvevő önkènt jelentkezhet, ezt ők maguk állítják, a köszönik szépen az ingyen reklámot a fideszes 888.hu nak, ès most már neked is kedves admin😃

 11. M szerint:

  A nemzeti kapitalizmus, ahol a társadalmi egyenlőséget, a termelő szerepét, jussát elvetik, csak maffia állam lehet, kevesekért.
  Félelmetes, hogy sokan a múlt, őseik példájából, nyomorából nem tanulnak.
  Még félelmetesebb, hogy saját megvezetésükből sem, ilyen mértékű szűklátókörűség korában, joggal mondhatja rovásukra a narancs horda: a nemzet én vagyok.

 12. joco szerint:

  A hozzászólásom talán valami csunyát tartalmaz, hogy moderációra várakozik ?

 13. joco szerint:

  Fasizmus van-e kormányon Ukrajnában vagy Magyarországon ? Szerintem nincsen. Mindkét országot a jűdék vezetik, ettől ugyan lehetne fasizmus, hiszen Hitler is jűde volt, és Izraelben is volt valódi fasiszta párt, de jelenleg ez nincs így. Fasiszta-e a Jobbik ? A Jobbik egy népmozgalomból pártá kreált párt mára nagyrészt jűde vezetéssel, tehát biztosítva van, hogy csak népnek tetsző lózungokat mondanak, de valódi rendszer ellenessége nincsen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.