Pénz a zsebben-elengedhetitek!

Bontják az egymilliárdos szupergagyit, amelyet hatvani kerékpárútnak neveztek

bicút

Rohamtempóban bontják a Hatvantól Boldog irányába tartó kerékpárutat. Az egymilliárdos beruházás szinte egy évet sem bírt ki, a kivitelezők fércmunkát adtak ki a kezükből.

Azon nem kell csodálkozni, hogy erre a sorsra jutott a kerékpárút, hiszen van, ahol alig kettő centiméter vastagságú aszfaltot terítettek le. Ugye így már érthető, hogy miért nőtt ki a fű az úton? – írta a hatvani közügyekkel foglalkozó blogjában Bíró József, helyi civil aktivista.
Már a kiviteli terv készítésekor elrontották, amit lehet, a munkák során pedig még inkább „túltolták” a hibákat a több mint egymilliárd forintból elkészült hatvani kerékpárút építői – írtuk meg korábban. A Hatvan és Boldog között megépített s 2014 végén átadott hét és fél kilométeres kerékpárút több helyen beroggyant, megrepedt, a rések között burjánzik a növényzet, sőt, több helyen már a nád is áttört az aszfalton. Bátor ember, aki végigmerészkedik rajta biciklivel, pedig elvileg erre a célra tervezték.
A szakértői véleményből kiderült: az engedélyezési tervhez készített talajmechanikai szakvélemény szerint a töltéskoronán 30, olykor pedig 60 centiméteres humuszos fedőréteg volt, ami „alépítmény létesítésére és ráépítésére alkalmatlan”. Ennek ellenére a kiviteli tervben nem jelezték, hogy a fedőréteget el kell távolítani, mielőtt bármit ráépítenek. Később, a munkák során mindössze tíz centiméternyi humuszos fedőréteget hántottak le, ami nagyjából „halottnak a csók” – mondta el munkatársuknak egy útépítéssel foglalkozó cég szakértője.
Az aszfalton több helyen áttört a növényzet, feltolva a burkolatot, göröngyössé téve az utat.
(NOL)
Bal-Rad komm: Közel 67 ezer forintba került ez az út NÉGYZETMÉTERENKÉNT! Nagyjából egy német autópálya bekerülési költségének a fele összeg ez!
JÓ! PERSZE TUDJUK: EZ ITT DÖBRÖGISZTÁN, ÉS A MAGYAROS FURFANG!
Kicsit hasonlít-de csak kicsit-a kontár kőműves esetére, aki szól a segédeknek: tartsátok a kéményt, amíg a munkadíjat felveszem! Aztán ha már a pénz a zsebben!-elengedhetitek! De fussatok, nehogy rátok dőljön!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.